Μαχητικό αεροσκάφος «Φάντομ» στους δρόμους της Λάρισας - Δείτε τι συνέβη τα ξημερώματα στην πόλη

10:57 25/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Το Φάντομ κέντρισε τα βλέμματα στη Λάρισα, με κατοίκους της πόλης να ρωτούν για να μάθουν τι είχε συμβεί…

Ειδική πλατφόρμα στη Λάρισα μετέφερε ένα μαχητικό αεροσκάφος «Φάντομ» με πεζούς και οδηγούς που βρίσκονταν στην περιοχή, να προσπαθούν να μάθουν τι είχε συμβεί. Επρόκειτο για μαχητικό – βομβαρδιστικό αεροσκάφος παντός καιρού,

2ης γενιάς. Ένα αεροσκάφος που υπηρετεί σε άλλες πολεμικές αεροπορίες ανά τον κόσμο.

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν τα ξημερώματα Λαρισαίοι που παρακολουθούσαν ένα επιβλητικό μαχητικό αεροσκάφος RF-4E Phantom II να διασχίζει τους δρόμους της πόλης πάνω σε ειδική πλατφόρμα.

Πρόκειται για ένα από τα αεροσκάφη της θρυλικής 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης, η οποία μετά από δεκαετίες προσφοράς και πολύτιμης παροχής πληροφοριών για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέστειλε τη λειτουργία της το 2019.

Έτσι, ένα από τα «φαντάσματα» που κάποτε έσκιζαν τους αιθέρες της χώρας, αφού συντηρήθηκε, μεταφέρθηκε πλέον από την 110 Πτέρυγα Μάχης στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, για να πάρει τη δική του περίοπτη θέση στην ιστορία και στη στατική έκθεση των μαχητικών αεροσκαφών.

Πηγή: onlarissa.gr

To άρθρο Μαχητικό αεροσκάφος «Φάντομ» στους δρόμους της Λάρισας - Δείτε τι συνέβη τα ξημερώματα στην πόλη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λάρισα, Μαχητικό, Φάντομ, – Βίντεο,larisa, machitiko, fantom, – vinteo