Κορονοϊός: Κινέζα τουρίστρια η πρώτη ασθενής που ανάρρωσε στην Ιταλία

17:50 26/2/2020 - Πηγή: NewsIt

Χαμόγελα στην Ιταλία για την πρώτη ασθενή που είχε ασθενήσει αλλά κατάφερε να αναρρώσει. Ο κορονοϊός «κλείνει» σχολεία ακόμη και σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν κρούσματα.

Με την Ιταλία σε πανικό καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται, αισιοδοξία προκαλεί η είδηση πως μια 65χρονη, τουρίστρια από

την Κίνα, είναι η πρώτη ασθενής που είχε νοσήσει αλλά πλέον είναι καλά και έχει αναρρώσει πλήρως.

Η 65χρονη Κινέζα είχε μπει, στο τέλος Ιανουαρίου, στο νοσοκομείο λοιμωδών νοσημάτων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης. Επίσης, έχει επιβεβαιωθεί ότι και ο σύζυγός της είναι, πλέον, αρνητικός στον ιό.

Click4more Η 38χρονη επιχειρηματίας επέστρεψε την Κυριακή από το Μιλάνο – Είχε πάει για την εβδομάδα μόδας μαζί με άλλους Έλληνες – Με ποιους ήρθε σε επαφή

Από την μονάδα εντατικής θεραπείας έχουν μεταφερθεί σε δωμάτιο και σχετικά σύντομα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Κορονοϊός ίσον πανικός

Με τους νεκρούς να είναι πλέον 12, ύστερα από το θάνατο ενός 70χρονου στην Εμίλια Ρομάνα και τα κρούσματα να είναι 378, εκ των οποίων έξι παιδιά στη Λομβαρδία, τα οποία όμως δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση, ο πανικός «φωλιάζει» σε όλη την Ιταλία.

Ενδεικτικό το γεγονός πως οι περιφέρειες Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας και Καμπανία στον Νότο αποφάσισαν να κλείσουν προσωρινά τα σχολεία τους, έστω κι αν δεν υπάρχουν εκεί κρούσματα κορονοϊού.

Click4more Ξεφεύγει η κατάσταση στην Ιταλία! Ξύλο σε σούπερ μάρκετ πόλης που είναι σε καραντίνα

Στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το Σάββατο, για έκτακτες παρεμβάσεις καθαρισμού. Το ίδιο θα ισχύσει και στην περιφέρεια Μάρκε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε σχολίασε ότι με τον τρόπο αυτόν δημιουργούνται προβλήματα, διότι δεν τηρείται το πρωτόκολλο που έχει συμφωνηθεί από την κυβέρνηση, με τις διάφορες περιφέρειες της χώρας ώστε να γίνονται συντονισμένες παρεμβάσεις.

Δυο νεκροί στη Γαλλία

Σήμερα, ανακοινώθηκε και ο δεύτερος νεκρός από τον κορονοϊό στη Γαλλία. Ο πρώτος Γάλλος που πέθανε από την επιδημία, ένας άνδρας 60 ετών, δεν είχε ταξιδέψει σε οποιαδήποτε από τις περιοχές που ήταν γνωστό ότι υπήρχε ο ιός, ανακοίνωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Υγείας της περιφέρειας Ο ντε Φρανς.

Ο πρώτος νεκρός από τον κοροναϊό στη Γαλλία ήταν ένας ηλικιωμένος Κινέζος τουρίστας που πέθανε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί, έχουν επιβεβαιωθεί πέντε νέα κρούσματα στη Γαλλία. Προς το παρόν ο απολογισμός του κοροναϊού Covid-19 στη Γαλλία είναι δύο θάνατοι, του 60χρονου Γάλλου και ενός 80χρονου Κινέζου τουρίστα, ενώ 11 είναι οι ασθενείς που ανάρρωσαν και τέσσερις εκείνοι που εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Συνολικά τα κρούσματα φτάνουν τα 17.

Τα κρούσματα στη Γερμανία

Στη Γερμανία, τώρα, νέα περιστατικά εντοπίστηκαν στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, μίλησε για «νέα κατάσταση» που δημιουργεί στη χώρα ο κορονοϊός.

«Μέχρι τώρα αρκούσε να απομονώσουμε το άτομο που είχε μολυνθεί και να εμποδίσουμε έτσι την εξάπλωση του ιού», δήλωσε ο Ζάιμπερτ και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων.

Click4more Τρίτος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ιαπωνία

Ένας 47χρονος άνδρας που νοσηλεύεται από χθες σε καραντίνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς, όπως γράφει η Bild, αντιμετώπιζε και προϋπάρχουσα νόσο. Θετική στον ιό βρέθηκε και η σύζυγός του, η οποία είναι νηπιαγωγός. Τα δύο παιδιά τους υποβάλλονται στις απαραίτητες εξετάσεις.  Το ζευγάρι, το οποίο δεν έχει ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό, είχε κατά τις προηγούμενες ημέρες κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα.

Ο άνδρας είχε επισκεφθεί νοσοκομείο στο Χάινσμπεργκ, όπου ήρθε σε επαφή με 31 ασθενείς και 10 εργαζόμενους. Όλοι βρίσκονται ήδη είτε σε περιορισμό στο σπίτι τους είτε στο νοσοκομείο, ενώ μία νοσηλεύτρια παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα. Σε εξετάσεις υποβάλλεται πλέον και το δικό της περιβάλλον.

Οι τοπικές αρχές στο Χάινσμπεργκ αποφάσισαν να κλείσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, το δημοτικό κολυμβητήριο και η βιβλιοθήκη. Το Δημαρχείο θα παραμείνει κλειστό για το κοινό τουλάχιστον έως την Δευτέρα.

Την ίδια ώρα στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Κόμπλεντς με ύποπτα συμπτώματα νοσηλεύεται στρατιώτης, ο οποίος μάλιστα υπηρετεί στην μονάδα που διαχειρίζεται τα κυβερνητικά αεροσκάφη. Ύποπτο περιστατικό έχει εντοπιστεί και στο Λεβερκούζεν, όπου μια γυναίκα με συμπτώματα του ιού νοσηλεύεται σε καραντίνα και υποβάλλεται σε εξετάσεις.

To άρθρο Κορονοϊός: Κινέζα τουρίστρια η πρώτη ασθενής που ανάρρωσε στην Ιταλία δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα