Θεοδωρίδου: Η αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών δεν σηματοδοτεί το τέλος της πανδημίας

18:04 14/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Θεοδωρίδου, πριν από σχεδόν δύο χρόνια ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, στις 11 Μαρτίου, χαρακτήριζε χαρακτήρισε τον κορονοϊό ως πανδημία. «Εννέα μήνες αργότερα στις 27 Δεκεμβρίου του 2020, το “δώρο της επιστήμης”, το πρώτο εμβόλιο φτάνει στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μεταλλάξεις του κορονοϊού που έχουν κάνει

την εμφάνισή τους λέγοντας ότι «δυσχεραίνουν την κατάσταση», επισημαίνοντας παράλληλα ότι η τρίτη δόση του εμβολίου αποτελεί «σύμμαχο» στην καταπολέμηση του ιού.

«Από όλους τους επιστήμονες τονίζεται πως η αποκλιμάκωση των ”σκληρών δεικτών” της πανδημίας και η πιθανή άρση κάποιων μέτρων δεν θα πρέπει να σηματοδοτεί το τέλος της πανδημίας, αυτό είναι σαφές», ήταν τα λόγια της κ. Θεοδωρίδου.

Η κ. Θεοδωρίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με το εμβόλιο του κορονοϊού. Είπε ότι το ποσοστό θανάτου των εμβολιασμένων είναι 1,5% συγκριτικά με ποσοστό 11,7% σε ανεμβολίαστους ανά 100.000 άτομα. «Αυτό σημαίνει πως το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 87%» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί στο ερώτημα πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας. Ιστορικά η κάθε πανδημία έχει διαφορετική έκβαση και σημειώνεται πως πολλά ακόμη κεφάλαια απομένουν προς συγγραφή στο βιβλίο της πανδημίας COVID», τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Δείτε ζωντανή εικόνα από την ενημέρωση

 

To άρθρο Θεοδωρίδου: Η αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών δεν σηματοδοτεί το τέλος της πανδημίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Ελλάδα,koronoios, ellada