Κέρδη για ΧΑ μετά από απώλειες δύο ημερών – Βουτιά για 3η ημέρα στις αποδόσεις των ομολόγων

11:32 6/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Με κέρδη άνοιξε σήμερα το Χρηματιστήριο στην Λ. Αθηνών μετά από δύο ημέρες όπου ο Δείκτης τιμών βρέθηκε στα κόκκινα. Την ίδια ώρα στην Ευρώπη ο Dax συνεχίζει τα ρεκόρ, ενώ θετικό πρόσημα έχουν και τα υπόλοιπα μεγάλα Χρηματιστήρια της Ευρώπης.

Στην αγορά ομολόγων το ελληνικό 10ετές καταγράφει νέα μεγάλη πτώση κατά 3% και η απόδοσή του είναι λίγο πάνω από το 3,3%. Έτσι λοιπόν στην

Αθήνα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου λίγο μετά το άνοιγμα κερδίζει 0,37% και βρίσκεται στις 1.275,09 μονάδες. Κέρδη για τις περισσότερες δεικτοβαρείς μετοχές, ενώ και οι τράπεζες είναι στο πράσινο.

Στην Ευρώπη τα κέρδη είναι μεν οριακά. Ο Dax σημειώνει νέο ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι ότι βρισκόμαστε μπροστά στο οριστικό τέλος της νομισματικής σύσφιξης και οι Κεντρικές Τράπεζες στις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα προχωρήσουν από το επόμενο έτος σε μειώσεις των επιτοκίων τους.

Σε αυτό συνηγορούν η επιβράδυνση του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να διαμορφώνεται στο 2,4% το Νοέμβριο από 2,9% τον Οκτώβριο και 4,3% τον Σεπτέμβριο.

Τέλος το πετρέλαιο καταγράφει οριακά κέρδη, ενώ άνοδο καταγράφει ο χρυσός. 

 

To άρθρο Κέρδη για ΧΑ μετά από απώλειες δύο ημερών – Βουτιά για 3η ημέρα στις αποδόσεις των ομολόγων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέρδη, – Βουτιά,kerdi, – voutia