Η στιγμή που η 9χρονη Έμιλι Χαντ απελευθερώνεται από την Χαμάς και «λιώνει» στην αγκαλιά του μπαμπά της

13:00 26/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Μια από τις ομήρους της Χαμάς που το όνομά της είχε κάνει το γύρο των ΜΜΕ το προηγούμενο διάστημα ήταν η Έμιλι Χαντ, με πληροφορίες από το Ισραήλ αρχικά να αναφέρουν πως είναι νεκροί.

Η 9χρονη ήταν όμηρος της Χαμάς από την επίθεση στο Κιμπούτς Μπεερί στις 7 Οκτωβρίου, και το Σάββατο (25.11.2023) επέστρεψε στο Ισραήλ.

Ο πατέρας της Έμιλι Χαντ είχε συγκλονίσει τον πλανήτη, όταν είχε δηλώσει με κλάματα σε συνέντευξή του ότι ήθελε «καλύτερα να είναι νεκρή, παρά όμηρος στα χέρια της Χαμάς».

Τελικά, θα μπορέσει σήμερα να τη σφίξει και πάλι στην αγκαλιά του, καθώς επέστρεψε στο Ισραήλ ζωντανή, αφού είχαν διαψευστεί οι αρχικές πληροφορίες πως είναι νεκρή.

Η στιγμή της επανένωσής τους συγκινεί, με τη μικρή Έμιλι να «λιώνει» στην αγκαλιά του μπαμπά της.

 

That precious moment Emily Hand saw her father for the first time and Hila Rotem saw her uncle pic.twitter.com/DJW1s47xu6

— Hen Mazzig (@HenMazzig) November 26, 2023

 

Η Χαμάς απελευθέρωσε 13 ομήρους από το Ισραήλ και 4 από την Ταϊλάνδη, οι οποίοι αφέθηκαν μετά από παρέμβαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο πατέρας της, σε συνέντευξή του στο CNN λίγες ημέρες μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ είχε πει: «Οι ισραηλινές αρχές μάς είπαν ότι βρήκαν την Έμιλι και πως είναι νεκρή. Κι εγώ απλώς τους απάντησα “ναι” και χαμογέλασα, γιατί αυτή είναι η καλύτερη είδηση από τις πιθανότητες που είχε. Ήταν είτε νεκρή είτε στη Γάζα. Και αν ξέρετε τι κάνουν στους ανθρώπους στη Γάζα, αυτό είναι χειρότερο και από τον θάνατο».

To άρθρο Η στιγμή που η 9χρονη Έμιλι Χαντ απελευθερώνεται από την Χαμάς και «λιώνει» στην αγκαλιά του μπαμπά της δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
9χρονη Έμιλι Χαντ, Χαμάς,9chroni emili chant, chamas