Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Ξάνθη με 8.000 καρναβαλιστές κάθε ηλικίας να ξεφαντώνουν

17:04 17/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Το καρναβάλι στην Ξάνθη είναι ένα από τα διασημότερα στη χώρα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, χιλιάδες καρναβαλιστές ξεφάντωσαν υπό τους ήχους δυνατής μουσικής…

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Ξάνθη ξεκίνησε το μεσημέρι, με 8.000 καρναβαλιστές. Ο Ερυθρός Σταυρός με διασώστες και νοσοκόμους αλλά και οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται

επί ποδός, ώστε να διευκολύνουν και να βοηθήσουν τους επισκέπτες.

Υπάρχουν τρεις ειδικοί χώροι στάθμευσης δυο στις εισόδους της πόλης της Ξάνθης και ένας στην Κομοτηνή από όπου υπάρχει δωρεάν μεταφορά.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το βράδυ με το κάψιμο του Τζάρου, ενώ αύριο Καθαρά Δευτέρα έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων για το ξεκίνημα της Σαρακοστής.

Στην κορυφή της παρέλασης ο Βασιλιάς του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού με τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού, η οποία χαιρετούσε τον κόσμο πάνω από το άρμα της.

Την έναρξη του καρναβαλιού κήρυξαν ο Δήμαρχος Ξάνθης, Στράτος Κοντός και ο Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης, ενώ επί ποδός από νωρίς το πρωί βρισκόταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μιχάλης Τσέπελης.

To άρθρο Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Ξάνθη με 8.000 καρναβαλιστές κάθε ηλικίας να ξεφαντώνουν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξάνθη,xanthi