Η κριτική που ασκείται στον Τσίπρα για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και η παραδοχή του ίδιου πριν τις εκλογές

07:53 20/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σήμερα Τρίτη (20.6.2023) στην Κρήτη όπου θα περιοδεύσει στον νομό Ηρακλείου και το βράδυ θα μιλήσει στα Χανιά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που υπάρχουν προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

εν όψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Άλλωστε, χθες, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, απαντώντας στην ερώτηση για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας έδειξε όχι μόνο να έχει κατανοήσει το πρόβλημά του, αλλά να αναλαμβάνει και το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανανεωθεί… χθες”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο να εννοηθεί ότι έχει αντιληφθεί τα λάθη που έκανε και τα οποία του στοίχησαν την βαριά ήττα του κόμματος του στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Γιατί ένα από τα σημεία που ασκείται σήμερα κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι και το γεγονός ότι, ενώ μπορούσε, δεν τα άλλαξε όλα μέσα στο κόμμα του.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι, ενώ το 2019, με το 32,7% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες έδωσαν μία μεγάλη ευκαιρία για να ανανέωση στο κόμμα του -την οποία μάλιστα επιβεβαίωσαν μέσα από τις εσωκομματικές διαδικασίες τον περασμένο χρόνο-, ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να κινηθεί εκ του ασφαλούς, αποδεχόμενος όλες τις απόψεις των στελεχών του – ακόμα και τις πιο ακραίες.

Αυτό δεν αφορά μόνο τα πρόσωπα, αλλά και τις απόψεις και τις αντιλήψεις που επικράτησαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, εκ του αποτελέσματος, λένε πολλοί, στην Κουμουνδούρου δεν είχαν αντιληφθεί τις αλλαγές που συνέβησαν στην χώρα με αποτέλεσμα να βρεθούν προ εκπλήξεως πριν από έναν μήνα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχόμενος τον ρόλο του στην νέα Βουλή, επέμεινε πάντως στην ίδια συνέντευξη ότι “υπάρχει ανάγκη για ισχυρή αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ”. “Διακυβεύεται αν θα έχουμε ασύδοτο καθεστώς με την κυβέρνηση της ΝΔ την επόμενη ημέρα”, είπε.

Αναφερόμενος στην εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα βγάλει από το υπερταμείο την ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ότι βασική στόχευση της ΝΔ είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού.

“Υπάρχει θέμα στο νερό, υπάρχει θέμα ενεργειακής φτώχειας όπως και στην Υγεία και την Παιδεία”, σημείωσε. “Η ΝΔ έχει σχέδιο για ιδιώτη μέτοχο στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Ο κ. Μητσοτάκης κάνει καλή διαχείριση της επικοινωνιακής του πολιτικής, οφείλω να το πω αυτό”, σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι “οφείλω όμως να πω ότι έχει και σχέδιο για ιδιωτικοποιήσεις παντού ως νεοφιλελεύθερος πολιτικός”.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της Ροδόπης είπε ότι “ο κ. Μητσοτάκης είχε ένα χαρτί στα χέρια του που αναφερόταν και στον δικό του υποψήφιο, το οποίο διέρρευσε αποσπασματικά στον Τύπο, για να κουνάει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά με την απόφαση της ΝΔ να αποσύρει τον Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια είπε ότι είναι εσφαλμένη, καθώς δεν πρέπει να γίνει στοχοποίηση της μειονότητας, ενώ για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι “ουδέποτε έχουν μιλήσει για τουρκική μειονότητα”, και πρόσθεσε: “Μια φορά υποψήφιος της Ξάνθης υπέπεσε σε ατόπημα, του έγινε επίπληξη και ουδέποτε ξανάγινε”.

Σε ό,τι αφορά το ναυάγιο στην Πύλο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι “νιώθω υποχρέωση να θέσω ερωτήματα για τις αντιφάσεις και για τυχόν ευθύνες που υπάρχουν για την τραγωδία οι οποίες εάν υπάρχουν βαραίνουν την ηγεσία που έδινε τις εντολές”.

Επέμεινε στο ότι προτεραιότητα κάθε αρχής πρέπει να είναι να σωθούν οι άνθρωποι στα σαπιοκάραβα. “Εμείς δεν θα αφήναμε ανθρώπους να πνιγούν”, είπε χαρακτηριστικά. “Προκύπτουν αντιφάσεις από τις απαντήσεις που δόθηκαν για το ναυάγιο της Πύλου. Νιώθω υποχρέωση να θέσω ερωτήματα για το ναυάγιο. Επιρρίπτω ευθύνες αν υπάρχουν, σε αυτούς που έδωσαν τις εντολές”, σημείωσε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε: “Δεν είμαι σίγουρος ότι το Λιμενικό έχει εντολή να σώζει όσους κινδυνεύουν”.

To άρθρο Η κριτική που ασκείται στον Τσίπρα για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και η παραδοχή του ίδιου πριν τις εκλογές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα