Συγκίνηση στο ύστατο χαίρε στον Γιάννη Μαρκόπουλο - Παρόντες Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης, επικήδειος από τον Νίκο Ανδρουλάκη

16:25 15/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του μεγάλου συνθέτη, Γιάννη Μαρκόπουλου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών το περασμένο Σάββατο 10 Ιουνίου και στις 17:00 ξεκίνησε η κηδεία του στη Μητρόπολη Αθηνών.

Την ώρα της μεταφοράς της σορού του Γιάννη Μαρκόπουλου από το παρεκκλήσι προς τη Μητρόπολη, για να ξεκινήσει η κηδεία, ο κόσμος που βρισκόταν

εκεί τίμησε τον μεγάλο συνθέτη με το χειροκρότημά του και κάποιοι φώναξαν «αθάνατος».

Στην κηδεία του Γιάννη Μαρκόπουλου παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα εκφώνησε και επικήδειο. 

Μετά το πέρας της κηδείας, ο κόσμος χειροκρότησε και πάλι τον Γιάννη Μαρκόπουλο ενώ τη σορό του ακολουθούσαν συντετριμμένες η σύζυγος και η κόρη του αλλά και συγγενείς του.

Η σύζυγος και η κόρη του Γιάννη Μαρκόπουλου

Η σορός του Γιάννη Μαρκόπουλου καλυμμένη με την ελληνική σημαία

Η μεταφορά μετά το λαϊκό προσκύνημα

Η σύζυγος και η κόρη του Γιάννη Μαρκόπουλου

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τον επικήδειο του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου και κατόπιν παράκλησης της οικογένειας του εκλιπόντος θα εκφωνήσει επικήδειο».

Εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη, παρούσα στην κηδεία ήταν και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μαζί με την Αλέκα Παπαρήγα. Παρών είναι και ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην κηδεία του Γιάννη Μαρκόπουλου πήγαν, επίσης, και άλλοι καλλιτέχνες όπως ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Θέμης Ανδρεάδης, ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος και ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης

Ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του

Ο Μάριος Φραγκούλης

Ο Θέμης Ανδρεάδης

Ο Γιώργος Κυρίτσης και η Έλενα Ακρίτα

Ο Κώστας Μακεδόνας

Ο Γιώργος Κουμεντάκης

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

To άρθρο Συγκίνηση στο ύστατο χαίρε στον Γιάννη Μαρκόπουλο - Παρόντες Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης, επικήδειος από τον Νίκο Ανδρουλάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιάννης Μαρκόπουλος, Μητρόπολη Αθηνών,giannis markopoulos, mitropoli athinon