Για προέλαση των στρατευμάτων της Ουκρανίας σε «όλες τις κατευθύνσεις» μίλησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

07:37 27/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε χθες (26.6.2023) αργά το βράδυ ότι συνεχίζεται επιτυχώς η αντεπίθεση των στρατευμάτων της Ουκρανίας, που προσπαθούν να ανακαταλάβουν εδάφη που πήρε η Ρωσία τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, 

«Οι μαχητές μας προέλασαν σε όλες τις κατευθύνσεις σήμερα, είναι χαρούμενη μέρα», είπε στο διάγγελμά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αφού περιηγήθηκε σε διάφορα μέτωπα του πολέμου και επιθεώρησε στρατιωτικές

μονάδες.

«Εύχομαι στα παιδιά κι άλλες μέρες σαν αυτή», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο διάγγελμα του που ήταν μαγνητοσκοπημένο με φόντο το εσωτερικό ενός τρένου.

Είπε πως υπήρξαν «πολλά συναισθήματα» όταν παρασημοφόρησε στρατιωτικούς και ενημερώθηκε για την πορεία των εχθροπραξιών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε ιδίως μονάδες κοντά στην πόλη Μπαχμούτ (ανατολικά), η οποία έπεσε στα χέρια των Ρώσων έπειτα από πολύμηνες μάχες τον Μάιο, και στη Ζαπορίζια (νότια).

Zelenskyj ha lasciato uno dei soliti messaggi alla nazione, in linea al breve discorso di Putin. Certo in queste condizioni… perdi la gara di visibilità! pic.twitter.com/VmNwyuMr7H

— iosupel (@iosupel) June 26, 2023

 

«Τα πάντα θα απελευθερωθούν»

Χθες το γενικό επιτελείο στο Κίεβο ανακοίνωσε πως ανακαταλήφθηκε ακόμη ένα χωριό στη Ζαπορίζια.

«Όλο το έδαφός μας θα απελευθερωθεί — τα πάντα», επέμεινε ο κ. Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, έχουν ανακαταληφθεί 130 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών που κατείχαν οι δυνάμεις της Ρωσίας αφότου άρχισε η αντεπίθεση.

Ωστόσο ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να κρατά στα χέρια του αχανείς τομείς της πελώριας χώρας, που έχει έκταση κάπου 604.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

To άρθρο Για προέλαση των στρατευμάτων της Ουκρανίας σε «όλες τις κατευθύνσεις» μίλησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι,oukranias, volontimir zelenski