Γάζα: Οι Παλαιστίνιοι προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους 80 νεκρούς που τους παραδόθηκαν από το Ισραήλ

16:23 27/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Σε ένα χαντάκι που μετατράπηκε σε ομαδικό τάφο, στο νεκροταφείο της Ράφα, ενταφιάστηκαν χθες Τρίτη, 26/12/2023, οι 80 νεκροί Παλαιστίνιοι που παραδόθηκαν από το Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσε το ελεγχόμενο από την Χαμάς υπουργείο Υγείας της Γάζας, οι 80 σοροί παραδόθηκαν από το Ισραήλ μέσω του συνοριακού περάσματος Κερέμ Σαλόμ, σε μια εξαιρετικά σπάνια ανάλογη χειρονομία.

Όμως τώρα αρχίζει το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των νεκρών. Το μόνο που είναι γνωστό για αυτούς, είναι ότι περισυνελέγησαν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της

Γάζας.

 Η ισλαμική αρχή της Γάζας (Waqf) κατέγραψε κατά την παραλαβή των νεκρών Παλαιστινίων κάποιες λεπτομέρειες που ελπίζει να την οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των θυμάτων.

«Ελήφθησαν φωτογραφίες για την μετέπειτα ταυτοποίησή τους», δήλωσε εκπρόσωπος της ισλαμικής αρχής της Γάζας.

Οι αρχές στη Γάζα θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν πότε και πού οι άνδρες αυτοί σκοτώθηκαν, κάτι για το οποίο Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν είχαν κάτι να σχολιάσουν.

Οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές λένε ότι περίπου 21.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι χιλιάδες περισσότεροι είναι θαμμένοι κάτω από τα χαλάσματα.

To άρθρο Γάζα: Οι Παλαιστίνιοι προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους 80 νεκρούς που τους παραδόθηκαν από το Ισραήλ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα