Φωτιά στη Χαλκιδική: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής σε Μόλα Καλύβα

13:30 25/7/2022 - Πηγή: NewsIt

Τουλάχιστον τέσσερις φωτιές ξέσπασαν το πρωί της Δευτέρας σε Κασσάνδρα και Σιθωνία Χαλκιδικής, ύστερα από κεραυνούς που έπεσαν στην περιοχή, καθώς ξέσπασε σύντομη μπόρα στην περιοχή.

Με τη συνδρομή εναέριων μέσων και ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης των μετώπων της φωτιάς που εκδηλώθηκαν το πρωί σε περιοχές της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας Χαλκιδικής.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται

στην κορυφογραμμή του Κασσανδρινού, κοντά στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στη θέση «Ζαΐτη», όπου καίγεται πευκοδάσος. Στο σημείο, εκτός από επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, επιχειρούν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Καρβουνάς, στο Ν. Μαρμαρά Σιθωνίας, αλλά και στη Φούρκα, στην Κασσάνδρα. Και οι τρεις φωτιές εκτιμάται ότι εκδηλώθηκαν ύστερα από πτώσεις κεραυνών.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε σε χαράδρα σε ορεινή περιοχή της δημοτικής ενότητας Μενηίδος, στην Πέλλα, καίγοντας εκτάσεις με θάμνους. Στο σημείο επιχειρεί και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

To άρθρο Φωτιά στη Χαλκιδική: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής σε Μόλα Καλύβα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα