Επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ για τη λήξη της κατάληψης

06:48 11/3/2021 - Πηγή: NewsIt

Σχεδόν… αξημέρωτα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο ΑΠΘ προκειμένου να κάνουν επέμβαση και να τελειώσει η κατάληψη στην πρυτανεία του πανεπιστημίου.

Παρουσία και εισαγγελέα, ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο χώρο του ΑΠΘ και ήδη έχουν γίνει προσαγωγές. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το πανεπιστήμιο και ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της πρυτανείας. 

Σταδιακά

όσοι βρίσκονταν εντός της κατάληψης μπήκαν στις κλούβες της αστυνομίας και μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Ήταν λίγο μετά τις 06:00 όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο ΑΠΘ, περικύκλωσαν το πανεπιστήμιο και στις 06:30 μπήκαν στο κτίριο της πρυτανείας, το οποίο εδώ και μέρες ήταν υπό κατάληψη, η οποία επρόκειτο να λήξει σήμερα. 

Από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκαν οι δρόμοι γύρω από το ΑΠΘ και η Εγνατία Οδός. 

Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται επιχείρηση της αστυνομίας να λήξει η κατάληψη στο ΑΠΘ. Την προηγούμενη φορά, πριν από μερικές μέρες, η επιχείρηση είναι εμποδιστεί και μάλιστα η παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ είχε προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση. 

 

To άρθρο Επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ για τη λήξη της κατάληψης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα