Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust» – Τον Ιούλιο στο εδώλιο και ο Άλεκ Μπάλντουιν

09:07 7/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Ένοχη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κρίθηκε η υπεύθυνη για τα όπλα την ταινία «Rust», Hannah Gutierrez-Reed, η οποία όπλισε και παρέδωσε το όπλο με το οποίο ο Άλεκ Μπάλντουιν σκότωσε κατά λάθος τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, τραυματίζοντας παράλληλα, τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Η Hannah Gutierrez-Reed κρίθηκε αθώα για μια δεύτερη κατηγορία – παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό της Halyna Hutchins το 2021 από όπλο που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν στο πλατό της ταινίας «Rust».

Η 26χρονη οπλουργός αντιμετωπίζει

τώρα έως και 18 μήνες φυλάκιση.

Ο διάσημος ηθοποιός, Alec Baldwin αντιμετωπίζει επίσης την ίδια κατηγορία ανθρωποκτονία από αμέλεια σχετικά με το θανατηφόρο περιστατικό και αναμένεται να δικαστεί τον προσεχή Ιούλιο.

Η 42χρονη Hutchins, σκοτώθηκε όταν το όπλο που χρησιμοποίησε ο Μπάλντουιν σε μια πρόβα της ταινίας έριξε με αληθινή σφαίρα στο πλατό του γουέστερν, στο Νέο Μεξικό.

Όπως σημειώνει το Reuters, τη στιγμή που οι αστυνομικοί οδηγούσαν την 26χρονη εκτός αίθουσας, μετά την ετυμηγορία, γύρισε προς την μητέρα της που είχε ξεσπάσει σε λυγμούς και την καθησήχασε λέγοντας της ότι όλα θα πάνε καλά.

Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, η Gutierrez-Reed δεν είχε διασφαλίσει ότι το όπλο ήταν γεμάτο μόνο με ψεύτικες σφαίρες – ψεύτικες σφαίρες που χρησιμοποιούνται για να μοιάζουν και να ακούγονται σαν πραγματικές.

“Αυτή η υπόθεση αφορά συνεχείς, ατελείωτες παραλείψεις ασφαλείας που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου”, δήλωσε ο εισαγγελέας Kari T Morrissey κατά τη διάρκεια της τελικής αγόρευσης.

Η Gutierrez-Reed ήταν “αμελής”, “απρόσεκτη” και “απερίσκεπτη” όταν δεν πρόσεξε ότι οι αληθινές σφαίρες είχαν αναμιχθεί με ψεύτικες σφαίρες σε ένα κουτί με πυρομαχικά στο πλατό, είπε η κ. Morrissey στους ενόρκους.

To άρθρο Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust» – Τον Ιούλιο στο εδώλιο και ο Άλεκ Μπάλντουιν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένοχη, Rust –, Ιούλιο, Άλεκ Μπάλντουιν,enochi, Rust –, ioulio, alek balntouin