Εκτελέστηκε στη Φλόριντα ο θανατοποινίτης Τζέιμς Μπαρνς – Σκότωσε τη γυναίκα του, ομολόγησε φόνους σε εκπομπή

12:13 4/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο 61χρονος Τζέιμι Μπαρνς σκότωσε τη γυναίκα του, το 1997 αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε πως ήταν serial killer, ομολογώντας άλλους 3 φόνους. Για τις δυο δολοφονίες, δεν διώχθηκε ποτέ!

Ο Τζέιμι Μπαρνς εκτελέστηκε την Πέμπτη (03.08.2023) στη Φλόριντα, παρά τα αιτήματα στον κυβερνήτη Ρον ντε Σάντις να μην θανατωθεί. Καταδικάστηκε για τη δολοφονία της γυναίκας του σε ισόβια αλλά ενώ ήταν στη φυλακή, ομολόγησε άλλον έναν φόνο. Στη συνέχεια, καταδικάστηκε σε θάνατο. Η δράση

του ως serial killer αποκαλύφθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή!

Η εκτέλεσή του έγινε στις 18:00 (ώρα Φλόριντα, 01:00 ώρα Ελλάδας) με θανατηφόρα ένεση στη φυλακή Ρέιφορντ. Ο Μπαρνς δεν είχε ζητήσει αναβολή της εκτέλεσής του.

Το 1997 είχε δολοφονήσει τη σύζυγό του, Λίντα. Τη στραγγάλισε και έκρυψε το πτώμα της σε μια ντουλάπα. Για τη δολοφονία αυτή καταδικάστηκε σε ισόβια. Ενώ ήταν στη φυλακή, το 2005 και ενώ είχε ασπαστεί το Ισλάμ, ομολόγησε ότι το 1988 είχε βιάσει και σκοτώσει την Πατρίσια Μίλερ, μια 41χρονη νοσηλεύτρια. Αφού μπήκε στο σπίτι της και τη βίασε, έβαλε φωτιά για να καλύψει το έγκλημά του. Η δολοφονία ήταν ανεξιχνίαστη έως ότου να ομολογήσει.

Και αυτή ήταν μόνο η αρχή της φρίκης. Χρόνια μετά το 2012, ο Μπαρνς έδωσε συνέντευξη στον Γερμανό κινηματογραφιστή Βέρνερ Χέρτζογκ για τη σειρά ντοκιμαντέρ “On death row”. Τότε, ο Μπαρνς ομολόγησε δύο ακόμη φόνους για τους οποίους δεν του ασκήθηκαν ποτέ διώξεις!

Θύματά του ήταν ο έφηβος Τσέστερ Γουέτμορ και η Μπρέντα Φλέτσερ. Οι αρχές πάντως δεν του άσκησαν διώξεις και οι έρευνες για τον Γουέτμορ και τη Φλέτσερ παραμένουν ανοιχτές.

Στα τέλη Ιουλίου η Ομοσπονδία καθολικών ιερέων της Φλόριντα είχε ζητήσει από τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη της πολιτείας Ρον ΝτεΣάντις να μην εκτελεστεί ο Μπαρνς.

Πρόκειται για την πέμπτη εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα φέτος και την 17η στις ΗΠΑ.

Την Τρίτη εκτελέστηκε στην πολιτεία Μιζούρι ο 45χρονος Τζόνι Τζόνσον για τον φόνο το 2002 ενός 6χρονου κοριτσιού. Η εκτέλεσή του έγινε παρά την πολεμική που είχε ξεσπάσει σχετικά με τη διανοητική κατάστασή του.

To άρθρο Εκτελέστηκε στη Φλόριντα ο θανατοποινίτης Τζέιμς Μπαρνς – Σκότωσε τη γυναίκα του, ομολόγησε φόνους σε εκπομπή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα