Εκδηλώσεις για την 202η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Πόλης Νάουσας

20:18 11/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Με την ιστορική αναβίωση του Ολοκαυτώματος της Νάουσας συνεχίστηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την 202η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, χθες, Παρασκευή 10 Μαϊου, στον Χώρο Τέχνης «Ναϊάς», εγκαινιάστηκαν η έκθεση του Τµήµατος Ενηλίκων Ζωγραφικής – Αγιογραφίας του Ωδείου της Ι.Μ. Βεροίας και Ναούσης και η έκθεση πολεµικών κειμηλίων του συλλέκτη Σπύρου Κατσίρα από την Επανάσταση του 1821, που διοργανώνεται από τον Όµιλο «Γενίτσαροι και Μπούλες».

Παράλληλα, στον Πολυχώρο «Χρ. Λαναράς» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τον Σύλλογο Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς με τίτλο «Οι Εύζωνοι στο χθες, στο σήµερα και το αέναο», όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να δει τις επίσημες ενδυμασίες και τον εξοπλισμό των Ευζώνων, να αφουγκραστεί την πολυδιάστατη ιστορική εξέλιξή τους από το 1868 έως σήμερα καθώς και τη μείζονος σημασίας συμμετοχή των Ευζώνων στους αγώνες του Έθνους. Επί σκηνής βρισκόταν και ο Αναβιωτικός Σύλλογος Άμφισσας «Σάλωνα του ’21», ο οποίος συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος.

Σήμερα, Σάββατο 11 Μαϊου, στις 18:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, τελέστηκαν Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός της µνήµης των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων, πάνδηµη λιτανεία της ιεράς εικόνας των Νεομαρτύρων και ποµπή µνήµης µε κατεύθυνση τον Χώρο Μαρτυρίου («Κιόσκι»).

Θα ακολουθήσει, στις 21:00, στο Δηµοτικό Πάρκο, ιστορική αναβίωση του Ολοκαυτώματος της Νάουσας σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσικάρα, µε τη συμμετοχή πολιτιστικών φορέων της πόλης, µελών του Συλλόγου Ιστορίας και Αναπαράστασης Γιαννιτσών κ.ά.

To άρθρο Εκδηλώσεις για την 202η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Πόλης Νάουσας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκδηλώσεις, 202η Επέτειο, Ολοκαυτώματος, Ηρωικής Πόλης Νάουσας,ekdiloseis, 202i epeteio, olokaftomatos, iroikis polis naousas