Μπλίνκεν: Να ανατρέψει την κυβέρνηση Ζελένσκι θέλει η Μόσχα αλλά θα αποτύχει

05:57 25/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σκοπό έχει να ανατρέψει την ουκρανική κυβέρνηση, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Παρ’ όλα αυτά, ο επικεφαλής του State Department εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, ο Άντονι Μπλίνκεν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC την επομένη της έναρξης της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, δήλωσε

«πεπεισμένος» ότι σκοπός του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν είναι να ανατρέψει την κυβέρνηση Ζελένσκι. Παρ’ όλα αυτά εμφανίστηκε σίγουρος ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα αποκρουστεί.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι η Μόσχα θα «επιτεθεί στην ουκρανική πρωτεύουσα (σ.σ. κάτι που ήδη συμβαίνει) και άλλες μεγάλες πόλεις».

«Βλέπουμε δυνάμεις να έρχονται από τον βορρά, από την ανατολή, από τον νότο, και αυτό είναι το σχέδιο που επισημαίναμε στον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες», πρόσθεσε.

«Βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα, ή μακροπρόθεσμα, είμαι βέβαιος ότι η δημοκρατία και η ανεξαρτησία της Ουκρανίας θα νικήσουν», είπε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Μπλίνκεν: Να ανατρέψει την κυβέρνηση Ζελένσκι θέλει η Μόσχα αλλά θα αποτύχει δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα