Εικόνα διάλυσης στους Σπαρτιάτες - Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής, Γιώργος Μανούσος – Ακολουθούν κι άλλοι;

12:51 2/9/2023 - Πηγή: NewsIt

Οι Σπαρτιάτες όχι μόνο βρίσκονται εν μέσω τρικυμίας, αλλά τα μποφόρ ανεβαίνουν συνέχεια και η διάλυση στο κόμμα του Βασίλη Στίγκα είναι ορατή στον ορίζοντα, καθώς ανάμεσα στα άλλα, ανεξαρτητοποιήθηκε σήμερα (2.9.2023) ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος, ενώ το δρόμο του ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Σήμερα ο βουλευτής Δυτικού τομέα Αθήνας των Σπαρτιατών, Γιώργος Μανούσος, ανακοίνωσε την πρόθεση του να ανεξαρτητοποιηθεί μέσω επιστολής που φέρεται να έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής,

Κωνσταντίνο Τασούλα. Τον δρόμο του βουλευτή του κόμματος του Βασίλη Στίγκα ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλοι, με πρώτο υποψήφιο τον Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος έδειξε μέσω ανάρτησής του στα social media ότι ετοιμάζεται για… έξοδο.

Ο Γιώργος Μανούσος, σε ανάρτησή του στο Facebook, είχε ξεκαθαρίσει εμμέσως πλην σαφώς χθες το βράδυ ότι αποχωρεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών με αφορμή τις δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα, ο οποίος μίλησε για συνδιαλλαγές βουλευτών του με την «μαφία».

«Πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους»

Ο βουλευτής των Σπαρτιατών τόνισε στην ανάρτησή του:

«Στην ζωή μου, πορεύθηκα πάντα με ήθος και τιμιότητα. Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην πολιτική δεν μπήκα για να γίνω πλούσιος, αλλά ούτε και για να χτίσω πολιτική καριέρα. Η επιθυμία μου ηταν να βάλω την δική σας φωνή μέσα στην Βουλή και όλοι μαζί από κοινού να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, την νέα γενιά.

Επομένως, δεν θα μπορούσα να συνυπάρξω ούτε ένα λεπτό, με έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι Βουλευτές ενός κόμματος που ψήφισαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες -και που είναι πεντακάθαροι- έχουν συνδιαλλαγές με την «Greek Mafia».

Ο ίδιος μπορεί να πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους, εγώ δεν θα το κάνω ποτέ».

 

Στην ανάρτηση υπήρχε και βίντεο με τίτλο: «Παλικάρια – Ανεξαρτητοποιήθηκαν Μανούσος και Φλώρος. Του τρίβουν την επιχορήγηση στη μούρη» που παρέπεμπε σε ηχητικό απόσπασμα συνέντευξή τους.

Στην συνέντευξη ο Γιώργος Μανούσος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «εμένα η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να βρίσκομαι με τον κ. Στίγκα να με κατηγορεί για εγκληματική οργάνωση ή για greek mafia ή οτιδήποτε άλλο. Ένας δρόμος υπάρχει , αυτός του αποχαιρετισμού. Το αφήνω στην διακριτική του ευχέρεια να επιλέξει αν ο ίδιος θέλει να με διαγράψει αλλιώς ο επόμενος δρόμος είναι να ανεξαρτητοποιηθώ και να υπηρετήσω τους χιλιάδες έλληνες που συνειδητά μας επέλεξαν και αυτοί να τους εκπροσωπούμε» ενώ ο Κωνσταντίνος Φλώρος σπεύδει να προσυπογράψει τα λεγόμενα του συνομιλητή του.

«Δεν αλλάζω τελεία απ’ όσα λέει ο Μανούσος», τόνισε ο Φλώρος

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος έδειξε την πρόθεσή του να αποχωρήσει κι αυτός με το να αναδημοσιεύσει την ανάρτηση του Γιώργου Μανούσου κάνοντας tag το όνομά του σε αυτή.

 

Ο βουλευτής των Σπαρτιατών ανέφερε: «Και ξανά, δεν αλλάζω ούτε κόμμα, ούτε τελεία, από όσα λέει ο συνάδελφος Γεώργιος Μανούσος»

Ο Φλώρος τόνισε ότι συντάσσεται πλήρως με την ανάρτηση που έκανε ο Μανούσος, αναδημοσίευε τα λόγια του συναδέλφου του και συμπλήρωνε:

«Και κάπου εδώ, θέλω να θυμίσω τα λόγια ενός από τα σπουδαιότερα στελέχη της ΕΟΚΑ, του Κυριάκου Μάτση, όταν οι Βρετανοί προσπάθησαν να τον εξαγοράσουν, και στην δική μας περίπτωση, εμείς απαντάμε σε αυτές τις αισχρές και χωρίς υπόσταση κατηγορίες:

“Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής”

Σας ευχαριστούμε»

Έμεινε με 6 βουλευτές

Για να διατηρηθεί και να μην διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών χρειάζεται πέντε βουλευτές. Πλέον από τους συνολικά 11 βουλευτές, ο Βασίλης Στίγκας μένει με έξι κι αν φύγει και ο Φλώρος τότε ο Βασίλης Στίγκας μένει με 5.

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, με επιστολή του έχει διαγράψει ήδη τους βουλευτές Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη, οι οποίοι απάντησαν με απειλές και μάλιστα τον χαρακτήρισαν «πραξικοπηματία».

Η πολύκροτη συνέντευξη Στίγκα στο Live News

Για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν οι Σπαρτιάτες, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις διαγραφές τριών βουλευτών, μίλησε χθες ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”.

 

Ο Βασίλης Στίγκας είπε ανάμεσα στα άλλα ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Ηλία Κασιδιάρη, και ότι εκείνος και η οικογένειά του δέχονται απειλές.

Σχετικά με τη δήλωσή του ότι υπάρχει «greek mafia» η οποία παίρνει λεφτά από δικούς του βουλευτές εξήγησε πως μιλά για μία ομάδα που ποδηγετεί κάποιους άλλους και τους παίρνει χρήματα.

Όπως παραδέχτηκε: «φαίνεται πως οι μισθοί των βουλευτών διοχετεύονται στην μαφία».

To άρθρο Εικόνα διάλυσης στους Σπαρτιάτες - Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής, Γιώργος Μανούσος – Ακολουθούν κι άλλοι; δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εικόνα, Σπαρτιάτες - Ανεξαρτητοποιήθηκε, Γιώργος Μανούσος – Ακολουθούν,eikona, spartiates - anexartitopoiithike, giorgos manousos – akolouthoun