«Είχαμε προειδοποιήσει για την κακοκαιρία στην Κρήτη» λέει ο Κώστας Λαγουβάρδος - «Κακώς δεν εστάλη μήνυμα 112»

12:49 16/10/2022 - Πηγή: NewsIt

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φονική κακοκαιρία που έπληξε το Σάββατο την Κρήτη, ενώ οι καταστροφές στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς είναι ανυπολόγιστες. Από την πρώτη στιγμή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Ο μετεωρολόγος και διευθυντής τους Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΚΡΗΤΗ TV

διευκρινίζοντας πως οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα των φαινομένων και την επικείμενη κακοκαιρία.

«Έπρεπε να υπάρχει άμεση προειδοποίηση του πληθυσμού», τονίζει ο ίδιος, «καθώς η πρόγνωση από πλευράς μας ήταν άριστη». «Ήταν γνωστό ήδη από την Παρασκευή ότι θα είχαμε σήμερα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα» σημείωσε.

Σε ερώτηση γιατί δεν εστάλη μήνυμα 112 είπε: «Εμείς οι μετεωρολόγοι δίνουμε αυτές τις ειδοποιήσεις αλλά δεν φτάνουν εκεί που πρέπει».

To άρθρο «Είχαμε προειδοποιήσει για την κακοκαιρία στην Κρήτη» λέει ο Κώστας Λαγουβάρδος - «Κακώς δεν εστάλη μήνυμα 112» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα