Διαμαρτυρία του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στον Γάλλο πρέσβη για την «αντιτουρκική μαύρη προπαγάνδα» των Κούρδων

19:07 26/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο πρέσβης της Γαλλίας στην Άγκυρα, Ερβέ Μαγκρό, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ώστε να του εκφράσει η κυβέρνηση τη δυσφορία και την αντίδρασή της για την «αντιτουρκική μαύρη προπαγάνδα» που εξαπολύθηκε στους δρόμους της Γαλλίας.

Επεισόδια έχουν ξεσπάσει στη Γαλλία, μετά τη δολοφονία 3 Κούρδων μεταναστών σε κουρείο στο Παρίσι,

με την Τουρκία να δηλώνει ότι πρόκειται για «αντιτουρκική μαύρη προπαγάνδα» από το PKK/PYD/YPG, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, «ο Γάλλος Πρέσβης κλήθηκε στο ΥΠΕΞ με το πρόσχημα της γαλλικής επίθεσης στις 23 Δεκεμβρίου, και του εκφράστηκε η δυσφορία για τη μαύρη προπαγάνδα που εξαπολύουν οι κύκλοι του PKK/PYD/YPG κατά της Τουρκίας και τη συμμετοχή σε αυτήν Γάλλων κυβερνητικών αξιωματούχων και ορισμένων πολιτικών. Την αντίδραση για το θέμα εξέφρασε και η τουρκική πρεσβεία στο Παρίσι ενώπιον των αρμόδιων γαλλικών αρχών».

Στον Γάλλο Πρέσβη δόθηκε το μήνυμα ότι «θα ήταν ωφέλιμο για τη γαλλική κυβέρνηση να αναλύσουν σωστά τις πράξεις βίας που διαπράττει η τρομοκρατική οργάνωση στους δρόμους του Παρισιού και ότι αναμένεται ότι η Γαλλία δεν θα επιτρέψει στην τρομοκρατική οργάνωση να προωθήσει την ύπουλη ατζέντα της ενεργώντας με σύνεση απέναντι στο προαναφερθέν γεγονός».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρεται στην ένοπλη επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα που εξαπέλυσε ένας άνδρας κατά κουρδικού πολιτιστικού κέντρου, όπου τρεις Κούρδοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους, στις 23 Δεκεμβρίου 2022.

Από εκείνη την ημέρα, Κούρδοι πολίτες έχουν «ξεχυθεί» στους δρόμους του Παρισιού και διαμαρτύρονται, ειρηνικά αλλά και βίαια, κατά του περιστατικού. Η Τουρκία, θεωρεί πως πίσω από τις διαδηλώσεις βρίσκεται η τρομοκρατική οργάνωση του PKK, κι έτσι καλεί την Γαλλία να καταστείλει τις διαμαρτυρίες των Κούρδων.

Από την μεριά τους, οι Κούρδοι του Παρισιού, υποστηρίζουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Τουρκία, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς ο δράστης έχει ομολογήσει ότι τα κίνητρά του ήταν «το προσωπικό του μίσος προς τους ξένους και ειδικά τους Κούρδους».

Πηγή: onalert.gr / Με πληροφορίες από Daily Sabah

To άρθρο Διαμαρτυρία του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στον Γάλλο πρέσβη για την «αντιτουρκική μαύρη προπαγάνδα» των Κούρδων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα