Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα - Οι ώρες της στάσης εργασίας

07:40 13/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Χωρίς ταξί θα παραμείνει για κάποιες ώρες σήμερα, Δευτέρα (13/02) η Αθήνα. Ο ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής) προκήρυξε στάση εργασίας, λόγω γενικής συνέλευσης.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) από τις 2 το μεσημέρι

έως τις 8 το βράδυ τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, οι οδηγοί ταξί θα ανεβάσουν για έξι ώρες (14:00 – 20:00) χειρόφρενο λόγω της στάσης εργασίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση, την οποία θα πραγματοποιήσουν στις 3 το μεσημέρι στο θέατρο «ΠΕΡΟΚΕ».

Το ΣΑΤΑ καταγγέλλει την «αδιαφορία της κυβέρνησης, την προπαγάνδα των άριστων σχέσεων που επιδίδεται η αντιπολίτευση και την αφωνία της Ομοσπονδίας των αυτοκινητιστών».

Μεταξύ άλλων το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής ζητά:

Την αναπροσαρμογή της προκαθορισμένης τιμής για τη διαδρομή Αεροδρόμιο Αθηνών – Κέντρο από 40 ευρώ σε 45 ευρώ, για το πρώτο τιμολόγιο και από 55 ευρώ σε 60 ευρώ, για το δεύτερο το νυχτερινό.Την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων των ταξί με τους ίδιους όρους που ίσχυαν.Την ελεύθερη διέλευση στις λεωφορειολωρίδες για τα ταξί με φορτίο.

Σε ό,τι αφορά το τιμολόγιο, η πρόταση του ΣΑΤΑ αναφέρει:

Πτώση σημαίας στα 5 ευρώ.Ελάχιστη μίσθωση στα 10 ευρώ.Επιπλέον χρέωση 5 ευρώ ανά επιβάτη (από το πέμπτο άτομο και μετά) καιΜείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα από 24% στο 13% για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

To άρθρο Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα - Οι ώρες της στάσης εργασίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα