Άβαξ: Στα 3,2 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο έργων- Ικανοποιητικό 6μηνο

19:27 29/9/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο όμιλος ΑΒΑΞ ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα για το Α’ εξάμηνο του 2023, μία περίοδο η οποία χαρακτηρίστηκε από τη σημαντική ενίσχυση του ανεκτέλεστου υπόλοιπου έργων, τη βελτίωση της απόδοσης των έργων και της συνολικής κερδοφορίας και την ολοκλήρωση μίας σειράς μεγάλων συμβάσεων κυρίως στο εξωτερικό.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του έτους, ο όμιλος Άβαξ ανέλαβε σημαντικά νέα έργα, τα οποία αύξησαν εκ νέου

το ανεκτέλεστο υπόλοιπο.

Οικονομικά αποτελέσματα

Στο τέλος του Α’ εξαμήνου του 2023, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων έργων του Ομίλου, αυξήθηκε σημαντικά και έφτασε τα €2,7 δις, έναντι €1,86 δις στο τέλος του 2022. Η δυναμική αυτή τάση συνεχίστηκε και μετά τις 30.06.2023, με τον Όμιλο να έχει αναλάβει νέες συμβάσεις συνολικής αξίας €478 εκατ., διαμορφώνοντας το ανεκτέλεστο υπόλοιπο σε €3,2 δις.

Νέα έργα

Αξίζει να τονιστεί ότι, ο όμιλος τον Μάιο υπέγραψε σύμβαση προϋπολογισμού €673,5 εκατ. για την κατασκευή σταθμού παραγωγής ενέργειας ισχύος 1.750 ΜW στη Ρουμανία. Παράλληλα, τον Αύγουστο ο όμιλος ΑΒΑΞ υπέγραψε τη μεγαλύτερη σύμβαση κτιριακού έργου στη χώρα, την κατασκευή τριών νέων Νοσοκομείων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προϋπολογισμού €443 εκατ.

Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα συνολικής αξίας €1,1 δις που ενίσχυσαν περαιτέρω το ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων.

To άρθρο Άβαξ: Στα 3,2 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο έργων- Ικανοποιητικό 6μηνο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα