Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1 LIVE: Πρώτη σημαντική φάση των γηπεδούχων στο 89'

17:00 8/3/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο Ατρόμητος υποδέχεται την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών -για την πρωτιά στο βαθμολογικό πίνακα της Super League και το γόητρο- μετά και όσα έγιναν στο Περιστέρι, πριν από λίγες εβδομάδες, με την υψομετρική διαφορά των δοκαριών στο γήπεδο του Περιστερίου.

Ατρόμητος και ΑΕΚ «σβήνουν» την υποχρέωσή

τους από την 21η αγωνιστική της Super League σε ένα ματς που το περιμένουν τόσο οι φίλοι των δυο ομάδων, όσο και αυτοί του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Ένα ματς ειδικών συνθηκών, μετά την αναβολή που υπήρξε στην προκαθορισμένη του ημερομηνία, μετά την υψομετρική διαφορά στα δοκάρια του γηπέδου του Περιστερίου, την ένσταση της ΑΕΚ, την αναβολή του αγώνα και απόφαση για διεξαγωγή, στις -εν Ελλάδι- δικαστικές αίθουσες (η Ένωση διατηρεί σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα προσφυγής και στο CAS, μετά την αρνητική εξέλιξη που είχε η έφεσή της).

Στην ΑΕΚ θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή και στο +2, αλλά με ματς περισσότερο. Οι «κιτρινόμαυροι» προέρχονται από πειστική νίκη (0-3) στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ (ματς όπου αντιμετώπισαν σημαντικές απουσίες, παίζοντας ουσιαστικά χωρίς καθαρόαιμο φορ) κι ενώ την Κυριακή υποδέχονται τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια (στο -3 οι Πειραιώτες).

Ο Ατρόμητος την περασμένη αγωνιστική έμεινε στο 1-1 στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Αποτέλεσμα που τον άφησε και μαθηματικά εκτός Playoffs, όντας 7ος και στο -8 από τον Άρη (παιχνίδι περισσότερο).

Ωστόσο, η αναβολή που υπήρξε στον αγώνα, βάζει στο.. τραπέζι, θέμα ποδοσφαιρικού εγωισμού. ο Ατρόμητος την Κυριακή υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει -έστω και προσωρινό- ρυθμιστή της κούρσας για τον τίτλο

Παρακολουθήστε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

 

Υπενθυμίζεται ότι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Ατρόμητος έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ, με την Ένωση να επικρατεί 1-0 με εκτέλεση πέναλτι του Νόρντιν Άμραμπατ στις καθυστερήσεις.

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης

Βοηθοί: Βασίλης Νικολακάκης και Γιάννης Καραγκιζόπουλος

4ος διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος

VAR: Γιάννης Παπαδόπουλος

Σύμφωνα και με την προαναγγελία της Super League «…Αναμετρήσεις με λίγα γκολ είναι συνήθως αυτές ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ με γηπεδούχο την ομάδα του Περιστερίου.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι οκτώ από τις δέκα τελευταίες συναντήσεις τους έχουν κριθεί στο ένα γκολ, με τις πέντε να έχουν τελειώσει 1-0 υπέρ των γηπεδούχων και στις τρεις να έχει επικρατήσει η ΑΕΚ 1-0.

Τη ρουτίνα έχουν σπάσει το 1-1 του 2017-18 και η περσινή νίκη των Κιτρινόμαυρων με 2-0.

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 20 φορές με γηπεδούχο τον Ατρόμητο, ο οποίος ως νεοφώτιστος το 1972-73 επικράτησε με 1-0 (61’ Μισαηλίδης) και στην δεύτερη χρονιά του στην Α’ Εθνική/Stoiximan Super League σημειώθηκαν τα περισσότερα γκολ σε συναντήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες με το τελικό 2-2 (85’ Κότσαλος, 90’ Παντελίδης – 10’ Τσάμης, 75’ Αρδίζογλου) να σφραγίζει τις προσπάθειες τους.

Το 1-0 υπέρ του Ατρομήτου είναι το δημοφιλέστερο σκορ με έξι παρουσίες και ακολουθεί το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ με έντεκα. Οι τρεις από τις έξι ισοπαλίες τους είναι με 1-1, ενώ υπάρχουν δύο παιχνίδια που δεν έχουν σημειωθεί γκολ (0-0) και το 2-2 του 1974-75.

Μόνο ο Ίσμαελ Μπλάνκο έχει καταφέρει να βρει γκολ σε δύο διαδοχικά παιχνίδια των δύο ομάδων, αφού έκρινε το 0-1 του 2009-10 και το 2010-11 σημείωσε το γκολ της ΑΕΚ στην ισοπαλία με 1-1, ενώ για τον Ατρόμητο είχε σκοράρει ο Αναστασάκος.

20 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

6 ΝΙΚΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

6 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

8 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 13-16»

To άρθρο Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1 LIVE: Πρώτη σημαντική φάση των γηπεδούχων στο 89' δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ατρόμητος - ΑΕΚ LIVE, Εκπλήξεις, Αλμέιδα, 11άδα, Ένωσης,atromitos - aek LIVE, ekplixeis, almeida, 11ada, enosis