Αργαλαστή, το χωριό που δεν έχει τη φήμη αλλά έχει τη χάρη

07:01 26/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Πήλιο σημαίνει διακοπές χειμώνα – καλοκαίρι. Βουνό και θάλασσα. Η Αργαλαστή μπορεί ν’ αποτελέσει την αφετηρία των διακοπών σου – όποια εποχή του χρόνου και να τις προγραμματίσεις.

Με καταπληκτική θέα στον Παγασητικό και το Αιγαίο, το χωριό του νότιου Πηλίου αξίζει να μπει στις επιλογές σου. Οι λόγοι είναι αρκετοί. Ας τους δούμε έναν προς

έναν.

Το γεγονός πως η Αργαλαστή δεν έχει την ίδια δημοφιλία με την Τσαγκαράδα, τις Μηλιές, τη Βυζίτσα – μόνο υπέρ για τον ταξιδιώτη μπορεί να θεωρηθεί. Αφενός γιατί το χωριό, με τη δική του ταυτότητα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους… ανταγωνιστές του.

Αφετέρου, ο επισκέπτη θα έχει την ευκαιρία να περάσει τις ημέρες του με λιγότερη τουριστική βαβούρα και περισσότερες επιλογές.

Με το που μπαίνεις στην Αργαλαστή σε κερδίζει η παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Προσεγμένες μονοκατοικίες και διώροφα σπίτια μπλεγμένα μέσα στην πέτρα και το πράσινο.

Οι αυλές τους σε προδιαθέτουν να επισκεφθείς τα σπίτια, να γνωρίσεις τους κατοίκους του χωριού, να συνομιλήσεις μαζί τους και να σου μεταφέρουν γεγονότα του παρελθόντος.

Ιστορικά κτίρια, εκκλησία και λιθόστρωτα σοκάκια, κάνουν το χωριό να ξεχωρίζει μέσα στο πολυσυλλεκτικό παζλ των χωριών στο βουνό των Κενταύρων. Η πρώτη εικόνα γεμίζει με τη μοναδική θέα στον Παγασητικό και το Αιγαίο πέλαγος.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Αργαλαστή, το χωριό που δεν έχει τη φήμη αλλά έχει τη χάρη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αργαλαστή,argalasti