Ακυρώθηκε η εκκένωση του Απόλλωνα στη Ρόδο - Συνεχίζεται η τιτάνια μάχη της πυροσβεστικής, αιτήματα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

22:14 19/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Ακυρώθηκε η εκκένωση του χωριού Απόλλωνα ενώ συνεχίζεται η τιτάνια προσπάθεια που κάνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση και κατάσβεση της φωτιάς στη Ρόδο, με τη μάχη να αναμένεται και πάλι να είναι ολονύχτια καθώς το μέτωπο έχει επεκταθεί πολύ.

Την εκκένωση του χωριού Απόλλωνα στη Ρόδο ανακοίνωσε λίγο μετά τις 20:00 της Τετάρτης (19.7.2023) ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, κατόπιν εντολής της πυροσβεστικής, ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς. 

Ωστόσο, λίγο μετά τις

22:00 έγινε γνωστό πως η εκκένωση τελικά δεν θα γίνει. Είχε αποφασιστεί να γίνει για προληπτικούς λόγους.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 28 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο. Νωρίτερα, συνέδραμαν από αέρος 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Σημαντική είναι και η συμβολή των εθελοντών στη μάχη κατά της φωτιάς.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εκκενώθηκαν τα χωριά Σάλακο, Ελεούσα και Διμυλιά καθώς και το ξενοδοχείο «Έλαφος» στον Προφήτη Ηλία για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα, έχει γίνει και κατεπείγον αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Ατταβύρου, Καμείρου και Λίνδου. Το αίτημα έγινε από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και από τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών μέσω του newsit.gr:

Η φωτιά ξεκίνησε από χθες το απόγευμα στο δάσος μεταξύ Απόλλωνα και Λαέρμωνα, στην περιοχή Έμπωνα. Το έργο της πυροσβεστικής ήταν εξ αρχής ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς δεν υπήρχε πολύς χρόνος για να βοηθήσουν τα εναέρια μέσα ενώ τα μελτέμια δυσχέραναν τις προσπάθειες κατάσβεσης. Οι ισχυροί άνεμοι συνεχίστηκαν και σήμερα.

Από αύριο το πρωί, στη Ρόδο θα βρίσκονται και άλλα 7 οχήματα της πυροσβεστικής για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς, εκ των οποίων τα 2 θα πάνε εκεί από την Κω και τα άλλα 5 από τον Πειραιά. Λόγω των πυρκαγιών έκλεισε και ο αρχαιολογικός χώρος της Καμείρου.

To άρθρο Ακυρώθηκε η εκκένωση του Απόλλωνα στη Ρόδο - Συνεχίζεται η τιτάνια μάχη της πυροσβεστικής, αιτήματα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα