Αφιέρωμα του CNN στη πρωτοπόρα εφαρμογή της παρουσιάστριας Λίνας Μαρίλη ΜΥ SOS

15:01 6/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Η Λίνα Μαρίλη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και η οποία δημιούργησε την καινοτόμα εφαρμογή ΜΥ SOS που βοηθά τους συνανθρώπους μας στην παροχή βοήθειας στις φυσικές καταστροφές έγινε  αφιέρωμα στο CNN.

Με την έξυπνη εφαρμογή της η Λίνα Μαρίλη πετυχαίνει την δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης και επικοινωνίας για την παροχή βοήθειας.

Το καινοτόμο app λειτουργεί ως συντονιστικό κέντρο Επιχειρήσεων στις πρώτες δύσκολες ώρες του

χάους που δημιουργείται με προβλήματα στον συντονισμό στην πληροφόρηση και στην επικοινωνία λόγω του απρόσμενου όγκου των περιστατικών.

Ακραία καιρικά φαινόμενα και έντονες βροχοπτώσεις εμφανίζονται όλο και συχνότερα, μεγάλης έντασης. Η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειες της αποτελούν πολύ σοβαρές απειλές για περιοχές και συνανθρώπους μας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η κλιματική αλλαγή κατέστησε «50 φορές πιο πιθανές» τις έντονες βροχοπτώσεις που οδήγησαν σε καταστροφικές πλημμύρες στην Ελλάδα

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή 

Όποιος συμπολίτης μας βρίσκεται σε ανάγκη κάνει μία ανάρτηση με γρήγορη και απλή διαδικασία για το είδος της βοήθειας που χρειάζεται. Ανεβάζει το συμβάν άμεσα χωρίς login σε πραγματικό χρόνο με πληροφορίες όπως τίτλο, περιοχή, περιγραφή της ανάγκης και στοιχεία επικοινωνίας. Παράδειγμα έχω θέμα πλημμύρας, φωτιάς, έχω αγνοούμενο τραυματία ή χρειάζομαι νερό, τρόφιμα εργαλεία κτλ.

Η εφαρμογή παρέχει την δυνατότητα να αναρτήσει ο χρήστης και φωτογραφία. Τον διευκολύνει γρήγορα με φίλτρα και τον εντοπίζει με τα στοιχεία επικοινωνίας του στον χάρτη με στίγμα.

Πως εμπνεύστηκε την εφαρμογή η Λίνα Μαρίλη

Έμπνευση για την πρωτοποριακή εφαρμογή αποτέλεσε η επιθυμία παροχής βοήθειας και σε άλλους δήμους της χώρας που εξέφρασε ο δήμαρχος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος έχει ήδη πετύχει την θωράκιση των δήμων του χρησιμοποιώντας προηγμένα τεχνολογικά συστήματα για την προστασία των Δημοτών του όπως Drones, αποτελώντας πρότυπο για άλλους δήμους.

Ευαισθητοποιημένη η Λίνα Μαρίλη  από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές και επηρεασμένη από την συζήτηση με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο σκέφτηκε την ιδέα της εφαρμογής MY SOS και την υλοποίησε άμεσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με ιδίους πόρους.

To άρθρο Αφιέρωμα του CNN στη πρωτοπόρα εφαρμογή της παρουσιάστριας Λίνας Μαρίλη ΜΥ SOS   δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αφιέρωμα, CNN, Λίνας Μαρίλη ΜΥ SOS,afieroma, CNN, linas marili my SOS