Αερομεταφορές: Ποιες εταιρείες ξεχώρισαν το 2022 – Τα βραβεία που δόθηκαν στο Συνέδριο Μάρκετινγκ του αεροδρομίου Αθήνας

11:33 24/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Τις αεροπορικές εταιρείες που πέτυχαν την ταχύτερη ανάκαμψη το 2022 βράβευσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών. Στην κατηγορία με την υψηλότερη επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το 2022, το βραβείο απέσπασε η AEGEAN.

Τα υπόλοιπα βραβεία που απονεμήθηκαν στις αεροπορικές εταιρείες ήταν τα εξής:

 -H SKY express

τιμήθηκε για την ταχύτερη ανάκαμψη στην αγορά εσωτερικού το 2022. Τιμητική διάκριση έλαβε η AEGEAN.

-Η Volotea βραβεύτηκε για την ταχύτερη ανάκαμψη στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης. Τιμητική διάκριση έλαβε η Wizz Air.

– Το βραβείο για την ταχύτερη ανάκαμψη στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης κατέκτησε η Tarom. Τιμητική διάκριση έλαβε η Wizz Air.

– Το βραβείο για την ταχύτερη ανάκαμψη στην αγορά της Μέσης Ανατολής κατέκτησε η Gulf Air. Τιμητική διάκριση έλαβε η El Al.

– Το βραβείο για την ταχύτερη ανάκαμψη στην αγορά της Αφρικής κατέκτησε η EGYPTAIR. Τιμητική διάκριση έλαβε η AEGEAN.

– Το βραβείο για την ταχύτερη ανάκαμψη στην αγορά της Ασίας κατέκτησε η Scoot. Τιμητική διάκριση έλαβε η Air China.

– Το βραβείο για την ταχύτερη ανάκαμψη στην αγορά της Αμερικής κατέκτησε η Emirates.

– Το βραβείο για την ταχύτερη ανάκαμψη σε εποχικό δρομολόγιο στην αγορά της Αμερικής κατέκτησε η Delta Air Lines. Τιμητική διάκριση έλαβε η Air Canada.

-Το βραβείο για την ταχύτερη ανάκαμψη σε εποχικό δρομολόγιο στην αγορά της Ευρώπης κατέκτησε η Brussels Airlines. Τιμητική διάκριση έλαβε η Air Baltic.

Τέλος, η SKY express τιμήθηκε ως η εταιρεία με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης (σε ποσοστιαία βάση) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το 2022, ενώ το 1o Βραβείο «You’re An AΘenian, too!»  απονεμήθηκε στην Angela Gittens, πρώην Γενική Διευθύντρια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World), για την πολύτιμη και πολυετή συμβολή της στην προώθηση και στην προβολή της Αθήνας σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές. 

Ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, αναφέρθηκε στο θετικό αποτέλεσμα της περυσινής χρονιάς, στην εξαιρετική συνεργασία και την προσπάθεια που κατέβαλε το σύνολο της κοινότητας του αεροδρομίου αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις σημαντικές προκλήσεις του 2022, καθώς και στο μέλλον του κλάδου,  υπό το πρίσμα των διεθνών προκλήσεων, της μεταβλητότητας της γεωπολιτικής κατάστασης, της καταιγιστικής εξέλιξης της τεχνολογίας και του μείζονος ζητήματος του περιβάλλοντος. Επιπλέον, ο κ. Παράσχης έδωσε έμφαση στο πολυδιάστατο και εξαιρετικά κρίσιμο στοίχημα και στην ουσία της βιωσιμότητας.

Από την πλευρά της η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η αμφίδρομη και αποδοτική σχέση μας με τους αεροπορικούς συνεργάτες μας, και η κοινή μας πορεία, χαρακτηρίζονται από την ενέργεια και το πνεύμα της εξαιρετικής συνεργασίας και της προσαρμοστικότητας στον τομέα των αερομεταφορών και του τουρισμού. Είμαστε μαζί για να συνθέσουμε και να ενορχηστρώσουμε την επόμενη μέρα και, εκφράζοντας για ακόμη μια χρονιά τις ευχαριστίες μας στις αεροπορικές εταιρείες, παραμένουμε πιστοί στις αρχές της ουσιαστικής συνεργασίας και υποστήριξης που έχουμε οικοδομήσει.»

To άρθρο Αερομεταφορές: Ποιες εταιρείες ξεχώρισαν το 2022 – Τα βραβεία που δόθηκαν στο Συνέδριο Μάρκετινγκ του αεροδρομίου Αθήνας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα