ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Μεσημεριανό ντέρμπι για τη Basket League στα Άνω Λιόσια

11:24 7/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Λίγες ώρες πριν το ποδοσφαιρικό ντέρμπι των δυο ομάδων στο “Καραϊσκάκης”, ΑΕΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, στο “μεγάλο” ματς για τη 13η αγωνιστική της Basket League (14:45 ΕΡΤ3).

Το ντέρμπι στο “Καραϊσκάκης” θα γίνει σε άδειες εξέδρες, λόγω των μέτρων της Κυβέρνησης, κατά της οπαδικής βίας. Το κλειστό των Άνω Λιοσίων, όμως, αναμένεται να… ζήσει μεγάλες στιγμές, αφού

ελάχιστα εισιτήρια έχουν απομείνει απούλητα, προκειμένου το ΑΕΚ – Ολυμπιακός της Basket League να γίνει… sold out.

Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα έχει ρεκόρ 6-6 και προέρχεται από νίκη (90-75) στην έδρα του Λαυρίου, την πρώτη της εκτός έδρας επικράτηση μετά από πέντε διαδοχικές ανεπιτυχείς προσπάθειές στη Basket League. Η ΑΕΚ “τρέχει” εντός έδρας αήττητο στο πρωτάθλημα, μετά τη φετινή πρεμιέρα της στην Α1 (είχε ηττηθεί από το Λαύριο).

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έρχεται στο σημερινό παιχνίδι με ανεβασμένη ψυχολογία, την οποία του χάρισαν οι δύο συνεχόμενες νίκες του κόντρα σε Αρμάνι Μιλάνο και Μονακό, για την περασμένη “διαβολοβδομάδα” της Euroleague.

Η ΑΕΚ προχώρησε σε αλλαγές στο ρόστερ της, ανακοινώνοντας την απόκτηση των Μπράντον Νάιτ και Ρίκι Λίντο. Μάλιστα, ο δεύτερος έχει πιθανότητες να κάνει σήμερα και το ντεμπούτο του στους “κιτρινόμαυρους”. Εκτός θα είναι ο τραυματίας Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Απ’ την άλλη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να κάνει σωστή διαχείριση του ρόστερ του Ολυμπιακού, μιας και μπροστά υπάρχει νέα “διαβολοβδομάδα” στη Euroleague και τα παιχνίδια στην Ισπανία με Μπαρτσελόνα (10/01) και Μπασκόνια (12/01). Οι Σίκμα και ο ΜακΚίσικ είναι εκτός λίστας για το πρωτάθλημα και μένει να δούμε ποιος από τους υπόλοιπους ξένους της ομάδας θα κοπεί.

Στην παιχνίδι τους για τον πρώτο γύρο, στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει δύσκολα με 79-71. Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ στο γήπεδό της, απέναντι στους “ερυθρόλευκους”, ήταν τη σεζόν 2017-18, όταν είχε κερδίσει με 66-62.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Τσολάκος, Καρπάνος και Αγραφιώτης.

Τα χθεσινά (06/01) αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ – Μαρούσι 79-85

Καρδίτσα – Προμηθέας 101-72

Άρης – Απόλλωνας Πάτρας 76-63

Το πρόγραμμα της ημέρας με μετάδοση των αγώνων από την ΕΡΤ3:

14:46 ΑΕΚ – Ολυμπιακός

17:00 Παναθηναϊκός – Περιστέρι

18:00 Κολοσσός Ρόδου – Λαύριο

To άρθρο ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Μεσημεριανό ντέρμπι για τη Basket League στα Άνω Λιόσια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα