SIXT: Σχεδιάζοντας σήμερα, υπηρεσίες για τις ανάγκες του αύριο

14:20 15/12/2021 - Πηγή: NewsIt

Στην αναζήτηση πιο προσιτών και ξέγνοιαστων λύσεων μετακίνησης στρέφονται οι Έλληνες, οι οποίοι αποζητούν μεν την ανεξαρτησία και την ιδιωτικότητα, ωστόσο, σταδιακά απομακρύνονται από την αναχρονιστική και παρωχημένη νοοτροπία της ιδιοκτησίας που επικρατούσε εδώ και δεκαετίες στον κλάδο του αυτοκινήτου. Σε αυτή τη νέα τάση που διαμορφώνεται, ο ρόλος της πανδημίας ήταν καταλυτικός, καθώς δημιούργησε νέες ανάγκες και έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης για το πώς αντιλαμβάνεται ο Έλληνας το θέμα της μετακίνησης.

Το σύγχρονο

μοντέλο χρήσης αυτοκινήτου, όπως διαμορφώνεται σήμερα είναι αυτό της ιδιωτικής μίσθωσης (βραχυχρόνιας ή/και μακροχρόνιας), το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι η σχέση με το αυτοκίνητο μετατρέπεται από συναισθηματική σε ορθολογική (κοινώς η αγορά ενός αυτοκινήτου απαντά στα ερωτήματα: πόσο με εξυπηρετεί στην καθημερινότητά μου; είναι μια συμφέρουσα επένδυση; τι γίνεται αν θέλω να το αλλάξω σε σύντομο χρονικό διάστημα;), αν και χρειάζεται ακόμη χρόνος για να ωριμάσει η διεθνής τάση που αντιμετωπίζει το αυτοκίνητο ως υπηρεσία παρά ως ιδιοκτησία που βρίσκεται στην κατοχή και τη δικαιοδοσία του χρήστη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Covid-19 έβαλε στο τραπέζι το θέμα της υγειονομικής ασφάλειας και είναι κοινή παραδοχή όλων, ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα χρησιμοποιούνται ολοένα και λιγότερο στο άμεσο μέλλον, ακόμη και όταν ο ιός δεν θα συνιστά πια απειλή. Την ίδια στιγμή, ο καταναλωτής του 21ου αιώνα είναι πιο απαιτητικός, περιβαλλοντικά ευσυνείδητος και θέλει να είναι ενημερωμένος για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν στη βελτίωση του πλανήτη και των συνθηκών διαβίωσης των κοινωνιών μέσα σε αυτόν.

Έρευνες υπογραμμίζουν την επιθυμία των οδηγών για ευελιξία όσον αφορά την αλλαγή οχήματος, με τους περισσότερους χρήστες να δηλώνουν ότι ιδανικά θα ήθελαν να αποκτούν καινούριο αυτοκίνητο κάθε 2 έτη.

Γιατί SIXT;

Παρακολουθώντας στενά τις παγκόσμιες τάσεις που αφορούν στην κινητικότητα (mobility), οι εταιρείες του κλάδου έσπευσαν να προτείνουν νέες και καινοτόμες λύσεις με σκοπό να κάνουν τη ζωή όλων πιο εύκολη, τόσο πρακτικά, σε επίπεδο καθημερινών μετακινήσεων, όσο και οικονομικά, καθώς οι διαθέσιμες υπηρεσίες mobility είναι άκρως προσιτές τόσο για τους ιδιώτες, όσο και για τις ίδιες τις εταιρείες.

Φυσικά, η SIXT δεν θα μπορούσε να μην δηλώσει το παρών σε αυτόν τον μετασχηματισμό, καθώς αποτελεί εταιρεία που επενδύει συστηματικά στην καινοτομία, την τεχνογνωσία, όπως επίσης και στη δημιουργία εμπειριών μετακίνησης που καλύπτουν τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών. Με πολυετή παρουσία και εμπειρία στην ελληνική αγορά, η SIXT χτίζει μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με ιδιώτες, αλλά και επιχειρήσεις καθώς είναι αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα brand που προσφέρει premium υπηρεσίες έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Αναφερόμενος στα οφέλη των υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία, o κος Γιώργος Λειβαδίτης, Επικεφαλής της SIXT Ελλάδος, εξηγεί πως  «η χρονομίσθωση, είτε αυτή αφορά σε βραχυχρόνια είτε σε μακροχρόνια, προσφέρει peace of mind δεδομένου ότι ο ενδιαφερόμενος δεν έχει λόγο να προβληματίζεται με τα έξοδα και τις  εν γένει υποχρεώσεις που προκύπτουν από την ιδιοκτησία, ενώ του δίνεται η δυνατότητα να επιλέξει αν θα προχωρήσει σε αγορά μετά τη λήξη της μίσθωσης. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι του παρέχεται η δυνατότητα να αλλάζει αυτοκίνητο σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από αυτό που θα χρειαζόταν στην περίπτωση που θα έπρεπε να αγοράσει ένα όχημα με τον παραδοσιακό τρόπο. Μάλιστα, οι τάσεις δείχνουν πως όσο υψηλότερο είναι το κόστος αγοράς ενός αυτοκινήτου, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να στραφεί κάποιος σε μια λύση χρονομίσθωσης».

«Είναι γεγονός πως οι καταναλωτές παραμένουν διστακτικοί και προβληματισμένοι, επειδή δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τα οφέλη που προσφέρουν τέτοιου είδους υπηρεσίες. Στην SIXT, το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης είναι καταλυτικό στη διαδικασία απόφασης, και γι’ αυτό το λόγο επενδύουμε στην εκατέρωθεν σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη. Εκτιμούμε πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης τόσο για την μηνιαία υπηρεσία μίσθωσης SIXT+ όσο και την μακροχρόνια υπηρεσία μίσθωσης SIXT Leasing, ενώ παράλληλη προτεραιότητά μας αποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση των συνεργασιών μας με μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστιάζοντας στην εποχικότητα και  προσφέροντας υπηρεσίες προσανατολισμένες προς αυτή την κατεύθυνση», συμπληρώνει ο κος Λειβαδίτης.

Η SIXT έχει παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες και 2.200 υποκαταστήματα παγκοσμίως. Αποτελεί έναν από τους βασικούς παίχτες παροχής υπηρεσιών mobility, τόσο βραχυπρόθεσμης ενοικίασης αυτοκινήτων όσο και μακροχρόνιας μίσθωσης, για εταιρείες και ιδιώτες.

Διαθέτει ευρεία γκάμα αυτοκινήτων (SUV, Sport, Sedan, Luxury, Pick-Up κ.α.), έχει πολυετή εμπειρία στη διαχείριση στόλου, ενώ έχει παρουσία στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ελλάδας.

Αξιοποιώντας το δίκτυο της SIXT, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αποκτήσει το αυτοκίνητο που του ταιριάζει, ή μια επιχείρηση να ανανεώνει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τον στόλο της με τα πιο εξελιγμένα μοντέλα της αγοράς, σε προσιτές τιμές, αλλά και με το αίσθημα ασφάλειας και αξιοπιστίας που διακρίνει την εταιρεία.

To άρθρο SIXT: Σχεδιάζοντας σήμερα, υπηρεσίες για τις ανάγκες του αύριο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
SIXT, Σχεδιάζοντας,SIXT, schediazontas