Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε νόμο για μένα αλλά γύρισε μπούμερανγκ στον Κασσελάκη - Η ομιλία του στο Προσυνέδριο της ΝΔ

18:45 11/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» μιλάει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνοντας στην αίθουσα έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, ενώ από το βήμα της ομιλίας του αναμένεται να δώσει και επίσημα το έναυσμα για την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του προεκλογικού

αγώνα των ευρωεκλογών, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στην Ελλάδα του 2024 η οποία, όπως τόνισε, δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Επίσης έκανε αναφορά στις αυξήσεις στους μισθούς, τη μείωση της ανεργίας, την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τα μη κρατικά πανεπιστήμια. 

Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κατάληψη θα κάνουν στα πανεπιστήμια οι ιδέες αντί για τα ρόπαλα.

Οι στόχοι μας είναι και πάλι δύσκολοι, εστιασμένοι στο ξερίζωμα των παθογενειών που μας κρατάνε πίσω, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ομιλίας του στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Προτεραιότητες μας η στήριξη του εισοδήματος απέναντι στην ακρίβεια, αξιοπρεπής υγεία και σύγχρονη παιδεία. Τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορούν να κατακτηθούν χωρίς μεταρρυθμίσεις, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Δεν σταματά το κυνήγι της αισχροκέρδειας, υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και θύμισε ότι έχουν επιβληθεί ήδη πρόστιμα 16 εκατ. ευρώ.

Για την ακρίβεια είπε ότι το παλεύουμε κάθε μέρα και θύμισε σειρά μέτρων όπως τα νέα τιμολόγια στο ρεύμα.

Οι προσπάθειες για τον τομέα της Υγείας είναι μεγάλες και κάτι αλλάζει τόνισε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη συνέχεια στα απογευματινά χειρουργεία, προσλήψεις και την ανανέωση των υποδομών σε νοσοκομεία. Αναφέρθηκε στις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Είμαστε η παράταξη που στέκεται δίπλα στον πολίτη σε θέματα που τον απασχολούν, σημείωσε ακόμα μεταξύ άλλων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ρατσιστική επίθεση που έγινε στην πλατεία Αριστοτέλους.
«Δεν είναι εικόνα της Θεσσαλονίκης μας εκείνη που φάνηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. Η πόλη αυτή υπήρξε πάντα φιλόξενο σημείο συνάντησης όλων. Έχουμε 21 συλλήψεις, όσοι κατηγορηθούν για τα απαράδεκτα γεγονότα θα δικαστούν με τον πιο αυστηρό αντιρατσιστικό νόμο. Όλοι μας πρέπει να απαντήσουμε στο μίσος. Όποιος αμφισβητεί αυτά τα δικαιώματα προσβάλλει την ίδια την Θεσσαλονίκη και την ιστορία της», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 7 Απριλίου 2024 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ζάππειο Μέγαρο.

 

 

 

To άρθρο Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε νόμο για μένα αλλά γύρισε μπούμερανγκ στον Κασσελάκη - Η ομιλία του στο Προσυνέδριο της ΝΔ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Live, Κυριάκου Μητσοτάκη, Νέας Δημοκρατίας, Θεσσαλονίκη,Live, kyriakou mitsotaki, neas dimokratias, thessaloniki