Lavipharm: Μπαίνει στην αγορά κάνναβης – Η επόμενη ημέρα μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

11:23 12/1/2023 - Πηγή: NewsIt

Η φαρμακευτική κάνναβη, τα γενόσημα και τα διαδερμικά προϊόντα για την υπέρταση αποτελούν τρεις σημαντικές κατηγορίες δραστηριοποίησης για την Lavipham, η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων για την ενίσχυση του επενδυτικού της πλάνο.

Τα νέα σχέδια της εταιρείας που θα την οδηγήσουν σε αναπτυξιακή πορεία, μετά και από την επαναφορά της μετοχής της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου, ανέλυσε

σε εκπροσώπους του Τύπου ο Τηλέμαχος Λαβίδας, εκπρόσωπος δεύτερης γενιάς κι εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. 

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η διάσωση κι επαναφορά της Lavipharm στην ανάπτυξη, αποτέλεσε κοινή απόφαση με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Μετά απ’ αυτή τη δέσμευση, η εταιρεία εστιάζει σε επενδύσεις που αφορούν την παραγωγή, την έρευνα και την ανάπτυξη.

Κομβικό σημείο αποτέλεσε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία αν και καλύφθηκε κατά 88,42%, ωστόσο η εταιρεία άντλησε κεφάλαια ύψους 51,28 εκατ. ευρώ. Βάσει του επενδυτικού πλάνου, την επόμενη τετραετία οι πωλήσεις της εταιρείας θα έχουν υπερδιπλασιαστεί, που σημαίνει ότι ο κύκλος εργασιών θα φθάσει στα 112,5 εκατ. ευρώ το 2026, όταν το 2021 οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 45,8 εκατ. ευρώ.

Πυλώνες ανάπτυξης

Αναλύοντας τις κατηγορίες ενδιαφέροντος ο κ. Λαβίδας τόνισε ότι η φαρμακευτική κάνναβη αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την εταιρεία. Έχει ήδη υπάρξει συμφωνία, ότι η Lavipharm θα αποτελέσει μια εκ των δύο εταιρειών που θα διανέμουν τα προϊόντα του νέου εργοστασίου φαρμακευτικής κάνναβης που κατασκεύασε ο ισραηλινός όμιλος Tikun Europe στην Κόρινθο.  

Η στρατηγική της εστιάζει επίσης, στην αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, μέσω διαδερμικού προϊόντος για τη δραστική ουσία κλονιδίνη. Όπως ειπώθηκε, η εταιρεία σκοπεύει να εξαγοράσει τα δικαιώματα διάθεσης του προϊόντος για την Ελλάδα, με κεφάλαια που άντλησε από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Όσον αφορά το πεδίο δράσης της, τα γενόσημα επίσης, αποτελούν μια από τις βασικές κατηγορίες, που ενδιαφέρεται να διευρύνει την παρουσία της, μέσω και της συνεργασίας που διατηρεί με την εξειδικευμένη εταιρεία Zentiva.

Ένα χαρακτηριστικό της εταιρείας είναι ότι έχει εξωστρέφεια. Όπως ανέφερε ο κ. Λαβίδας: «Δεν περιοριζόμαστε στην Ελλάδα αλλά η συνολική μας σκέψη έχει και την Ελλάδα».

To άρθρο Lavipharm: Μπαίνει στην αγορά κάνναβης – Η επόμενη ημέρα μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Lavipharm, Μπαίνει,Lavipharm, bainei