LIVE τα αποτελέσματα για τις Περιφερειακές Εκλογές 2023

19:04 8/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών 2023 μέσα από τον διαδραστικό χάρτη του Υπουργείου Εσωτερικών. Όλες οι τελευταίες ειδήσεις σχετικά με τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές εκλέγονται οι αρχές των 332 Δήμων και των 13 Περιφερειών της χώρας με πενταετή

θητεία.

Η ειδική εφαρμογή από το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει τη δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης για τα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών 2023.

Το newsit.gr, όπως και σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα μεταφέρει έγκυρα και έγκαιρα όλα τα αποτελέσματα σε Δήμους και Περιφέρειες από όλη τη χώρα.

Δείτε τον χάρτη με τα αποτελέσματα στις Περιφερειακές Εκλογές 2023, όπως τα μεταδίδει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Περιφερειάρχης εκλέγεται ο/η επικεφαλής του συνδυασμού που αναδεικνύεται πρώτος σε ψήφους στις εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023, εφόσον έχει συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 43% επί του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Σε διαφορετική περίπτωση, διεξάγεται επαναληπτική ψηφοφορία την επόμενη Κυριακή (15 Οκτωβρίου 2023) μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους συνδυασμούς.

Για την εκλογή Περιφερειακών Συμβούλων, το απαραίτητο ποσοστό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως τον αριθμό των μελών του Συμβουλίου και τις επιδόσεις των άλλων συνδυασμών.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν λάβει ποσοστό μεγαλύτερο του 3% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων.

To άρθρο LIVE τα αποτελέσματα για τις Περιφερειακές Εκλογές 2023 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
LIVE, Περιφερειακές Εκλογές 2023,LIVE, perifereiakes ekloges 2023