ISOMAT: Ο «Future-Ready» πολυεθνικός Όμιλος & η αναπτυξιακή στρατηγική του

10:00 5/9/2023 - Πηγή: NewsIt

Η ISOMAT είναι ένας ελληνικός πολυεθνικός Όμιλος παραγωγής δομικών χημικών, κονιαμάτων και χρωμάτων. Εδώ και 43 χρόνια ακολουθεί μια σταθερά ανοδική πορεία εξέλιξης μέσα από συγκεκριμένη στρατηγική, υιοθετώντας πρακτικές που προάγουν την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα, με στόχο να βρίσκεται πάντα μπροστά από τα δρώμενα του κατασκευαστικού κλάδου.

Η πρόσφατη διάκρισή της στη διοργάνωση Future-Ready Competition 2023, την έφερε στη 2η θέση της κατάταξης των 12 ελληνικών επιχειρήσεων

που ξεχώρισαν για την ετοιμότητά τους απέναντι στις μελλοντικές προκλήσεις. Η διάκριση αυτή αντικατοπτρίζει το πώς η ISOMAT, έχοντας δημιουργήσει ευκαιρίες μέσα από δυσχερείς περιόδους για την οικονομία και τη βιομηχανία, αποδεικνύει την ανθεκτικότητά της σε βάθος χρόνου, υποστηρίζοντας μια ευέλικτη στρατηγική και επενδύοντας σταθερά στην εξωστρέφεια, στο ανθρώπινο δυναμικό της, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η ISOMAT συνεχίζει να κινείται σε τροχιά ανάπτυξης με τον κύκλο εργασιών της για το α’ εξάμηνο του 2023 να παρουσιάζει αύξηση κατά 7% για την Ελλάδα και κατά 5% σε επίπεδο Ομίλου, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Και το 2022 ο Όμιλος κατάφερε να αυξήσει τα οικονομικά του μεγέθη, συγκεκριμένα κατά 14,5% σε σχέση με το 2021, με τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών να ξεπερνά τα 100 εκ. €. Για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους η ISOMAT συνεχίζει να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρουσία της στο εξωτερικό, σε νέες επενδύσεις και σε ενέργειες βιώσιμης ανάπτυξης.

Στις αρχές του 2023 η ISOMAT προχώρησε σε μεταφορά των εγκαταστάσεων της Νοτίου Ελλάδας από τα Οινόφυτα Βοιωτίας στον Ασπρόπυργο Αττικής, επενδύοντας σε μεγαλύτερη έκταση 28 στρεμμάτων και στοχεύοντας στην πιο άμεση εξυπηρέτηση και επαφή με τους πελάτες του Λεκανοπεδίου.

Η εξωστρέφεια στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων

Σε απαιτητικές χρονικές περιόδους, όπως η 10ετής οικονομική κρίση και η πανδημία, η ISOMAT, έδωσε έμφαση στην ενίσχυση της εξαγωγικής της δραστηριότητας, αποφασίζοντας να διεισδύσει σε νέες αγορές του εξωτερικού, μέσω της ανεύρεσης νέων εμπορικών αντιπροσώπων. Η εξωστρέφεια του Ομίλου απεικονίζεται σήμερα και στα οικονομικά του αποτελέσματα, με το 50% του κύκλου εργασιών να προέρχεται από πωλήσεις στο εξωτερικό. Έχοντας μάλιστα στο ιστορικό της 4 χρυσά βραβεία στα Greek Exports Forum& Awards 2021, η ISOMAT αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας.

Ο Όμιλος διαθέτει 3 μονάδες παραγωγής, εκ των οποίων η μία βρίσκεται στην Ελλάδα και οι άλλες δύο στις θυγατρικές της Ρουμανίας και της Σερβίας αντίστοιχα, 5 εμπορικές θυγατρικές σε Γερμανία, Ρωσία, Τουρκία, Βουλγαρία και Σλοβενία, ενώ πραγματοποιεί εξαγωγικές πωλήσεις σε πάνω από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η είσοδος σε νέες αγορές επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό και μέσω της συνεχούς δυναμικής παρουσίας της ISOMAT στις δημοφιλέστερες διεθνείς εκθέσεις του κλάδου, όπως είναι η BAU στη Γερμανία, η BIG 5 στο Dubai, η Batimat στη Γαλλία, η WORLDBEX στις Φιλιππίνες, η Construmat στη Βαρκελώνη, η LibyaBuild στη Λιβύη κ.ά.

Οι εγκαταστάσεις της ISOMAT στον Ασπρόπυργο ΑττικήςΣε εξέλιξη επενδυτικό πλάνο ύψους 28 εκ. €

Αναφορικά με το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου, προσφάτως και μέχρι το 2022 υλοποιήθηκαν επενδύσεις ύψους 26,5 εκ. € τόσο για τη μητρική εταιρεία όσο και για τις θυγατρικές της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας, εκ των οποίων τα 12 εκ. € αφορούσαν αποκλειστικά τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου στο εξωτερικό. Από το 2023 και για τα προσεχή έτη, οι επενδύσεις στην Ελλάδα υπολογίζονται στα 28 εκ. €. Το νέο επενδυτικό πλάνο εστιάζει στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, στον συνεχή εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού, τεχνολογικού και κτηριακού εξοπλισμού, αλλά και των συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, στο πλαίσιο της μετάβασης σε ένα «πράσινο» μέλλον.

Με υπευθυνότητα απέναντι στον Άνθρωπο και στο Περιβάλλον

Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί πρωταρχικό στόχο σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας, στα τελικά προϊόντα που αναπτύσσει και διαθέτει η εταιρεία και σε πολυδιάστατες δράσεις κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τις νέες γενιές. Στο πλαίσιο αυτό αξίζει επίσης να αναφερθεί η πρόσφατη επένδυση της ISOMAT στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ 1MW στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της καθαρής στροφής σε αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μετά την πρώτη της έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας που δημοσιεύθηκε για τα έτη 2019-2020, η ISOMAT έχει δρομολογήσει τον δεύτερο διετή απολογισμό της για τα έτη 2021-2022, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Τη δραστηριότητά της σε θέματα ESG έρχεται να ενδυναμώσει το ολοκληρωμένο πλάνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου που κάθε χρόνο υλοποιεί πληθώρα δράσεων για την κοινωνία, το περιβάλλον και τον άνθρωπο, συμβάλλοντας ενεργά στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs).

Λαμβάνοντας υπόψιν τις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου, τις διεθνείς προκλήσεις και τηρώντας διαχρονικά τις αξίες που την έφεραν στο σήμερα, η ISOMAT συνεχίζει δυναμικά τη δική της πορεία καινοτομίας και άνθησης, έτοιμη για τις μελλοντικές προκλήσεις.

Website: www.isomat.gr
E-mail: [email protected]
Τηλεφωνικό Κέντρο Αθήνα: 210 5597600
Τηλεφωνικό Κέντρο Θεσσαλονίκη: 2310 576000

To άρθρο ISOMAT: Ο «Future-Ready» πολυεθνικός Όμιλος & η αναπτυξιακή στρατηγική του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ISOMAT, Future-Ready, Όμιλος,ISOMAT, Future-Ready, omilos