HelleniQ Energy: Οι επενδύσεις σε ΑΠΕ, η ενεργειακή κρίση, ο μετασχηματισμός και το ρεκόρ κερδών

19:47 24/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Ιστορικό υψηλής κερδοφορίας, λόγω ευνοϊκού διεθνούς περιβάλλοντος διύλισης, επιτυχούς διαχείρισης της ενεργειακής κρίσης, αυξημένης δραστηριότητας στο εξωτερικό, επενδύσεων και μετασχηματισμού πέτυχε η HelleniQ Energy.

Ειδικότερα, η HelleniQ Energy εμφάνισε στο δ΄ τρίμηνο 2022, 261 εκατ. € συγκρίσιμα καθαρά κέρδη, και 1,006 δισ. € συγκρίσιμα καθαρά ετήσια κέρδη, ενώ ανακοίνωσε συνολικό μέρισμα €1,15/μετοχή.

Ο όμιλος διαγράφει αναπτυξιακή πορεία, πετυχαίνοντας ιστορικά λειτουργικά αποτελέσματα σε όλες τις επιμέρους εταιρίες και θυγατρικές,

με τη μισή και πλέον κερδοφορία να προέρχεται από τις θυγατρικές του εξωτερικού και τις εξαγωγές.

Σύμφωνα με την HelleniQ Energy, η ζήτηση καυσίμων στην εγχώρια αγορά είναι αυξημένη κατά 5,5% σε ετήσια βάση, στους 6,1 εκατ. τόνους. Άλμα 68% σημειώνεται στις πωλήσεις αεροπορικών καυσίμων και ανάκαμψη 6% στα ναυτιλιακά, ενώ στο +13% εμφανίζεται η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης.

HelleniQ Energy: Σε νέα εποχή

Η HelleniQ Energy, εισέρχεται σε νέα τροχιά ανάπτυξης μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης φάσης μετασχηματισμού “Vision 2025”, που επιπλέον σημαίνει επιτάχυνση υλοποίησης στρατηγικής σε όλα τα μέτωπα. Την ενεργειακή κρίση διαχειρίστηκε με επιτυχία, με πολιτική προσαρμογής του μίγματος προμήθειας πρώτων υλών και διασφάλισης του εφοδιασμού της αγοράς.

Όσον αφορά στις συνολικές επενδύσεις του ομίλου ανέρχονται στα €512 εκατ., έχοντας στο επίκεντρο, την περαιτέρω βελτίωση των διυλιστηρίων και τα έργα ΑΠΕ, που αναδεικνύουν τον όμιλο στον μεγαλύτερο παραγωγό ενέργειας από Φ/Β στη χώρα.

Ουσιαστική είναι και η συνεισφορά του ομίλου σε οικονομία και κοινωνία, καθώς η καταβολή φόρων προς το Δημόσιο ξεπερνά τα 500 εκατ. €, ενώ την ίδια στιγμή υλοποιεί στοχευμένες κοινωνικές δράσεις για στήριξη της αγοράς και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

To άρθρο HelleniQ Energy: Οι επενδύσεις σε ΑΠΕ, η ενεργειακή κρίση, ο μετασχηματισμός και το ρεκόρ κερδών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα