ERTFLIX: Στο κάμπινγκ, Μαντάμ Σουσού και άλλες 7 αγαπημένες σειρές

07:34 29/4/2022 - Πηγή: NewsIt

Ελληνικές σειρές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην ελληνική τηλεόραση είναι δωρεάν διαθέσιμες στο ERTFLIX. Η πλαρφόρμα της ΕΡΤ συνεχίζει να μοιράζεται μαζί σας επιλογές που ξεχωρίζουν και δεν πρέπει να χάσετε.

Mπείτε στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX, τώρα και απολαύστε μοναδικές σειρές. Δείτε μερικές από τις επιλογές που προσφέρει αυτή την περίοδο το ERTFLIX.

Ασθενείς και οδοιπόροι

Τηλεοπτική μεταφορά του ομότιτλου

μυθιστορήματος του Γεωργίου Θεοτοκά. Βασικός άξονας είναι η αμφιλεγόμενη προσωπική διαδρομή μιας σπουδαίας ηθοποιού του μεσοπολέμου, της Θεανώς Γαλάτη (παρουσιάζει ομοιότητες με την ηθοποιό Ελένη Παπαδάκη, που επικρίθηκε στην Κατοχή για τις επιλογές τις και δολοφονήθηκε στα Δεκεμβριανά), η οποία βρίσκεται διχασμένη ανάμεσα στο πάθος της για έναν αξιωματικό των SS και τον έρωτά της για έναν Έλληνα αγωνιστή της αντίστασης.
Πρωτοπροβλήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2002 ενώ ολοκληρώθηκε σε 20 επεισόδια των 45 λεπτών.

Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άρης Λεμπεσόπουλος, Στέλιος Μάινας, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Θεοδώρα Τζήμου, Έρση Μαλικένζου, Αλίκη Αλεξανδράκη, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Εύα Στυλάντερ, Ελένη Καψάσκη, Λούσα Μαρσέλλου.
Σκηνοθεσία: Χρήστος Παληγιαννόπουλος.

Η αγάπη άργησε μια μέρα

Το δράμα μιας παραδοσιακής οικογένειας, στο Νεοχώρι της Κρήτης, από την περίοδο της Κατοχής μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1960. Η μικρή του κόρη ερωτεύεται και μένει έγκυος από έναν Ιταλό αντιφασίστα, ενώ ο αυταρχικός πατέρας αργοπεθαίνει.
Δραματική σειρά βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου.
Γυρίστηκε στην Παλλήνη, την Αρκαδία, τη Βοιωτία, την Εύβοια και τη Φωκίδα, ενώ απέσπασε 11 βραβεία στα τηλεοπτικά βραβεία «Πρόσωπα 1997».

Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Τάνια Τρύπη, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Μαρίνα Ψάλτη, Μαρία Καβουκίδη, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Γιώργος Μοσχίδης, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Μηνάς Χατζησάββας, Nicola Farron.
Σκηνοθεσία: Κώστας Κουτσομύτης.
Σενάριο: Κώστας Κουτσομύτης, Μάριος Ποντίκας, Νίκος Απειρανθίτης.

Καρυωτάκης

Δραματική βιογραφική σειρά εποχής του Τάσου Ψαρρά η οποία προέκυψε μετά από εννέα χρόνια αρχειακή έρευνα.
Έχοντας γυριστεί σε Καλαμάτα, Σύρο, Γαλαξίδι, Πρέβεζα, Αθήνα, Παρίσι, Βουκουρέστι, Βουλγαρία, η σειρά που προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2009 παρουσιάζει τη ζωή του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη (Δημοσθένης Παπαδόπουλος) από τα φοιτητικά χρόνια ως το θάνατό του, και τη σχέση του με την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη (Μαρία Κίτσου).
Εκτυλίσσεται μεταξύ των ετών 1916-1928 και αντανακλά σημαντικές κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις της εποχής, αναμοχλεύοντας ιστορικά γεγονότα όπως, ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος, ο Εθνικός Διχασμός και η Μικρασιατική καταστροφή.

Πρωταγωνιστούν: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Μαρία Κίτσου, Γιώργος Αρμένης, Ανέστης Βλάχος, Γιώργος Μωρογιάννης, Γιάννης Θωμάς, Ηλίας Πετροπουλέας, Στέλιος Ιακωβίδης, Μαίρη Ιγγλέση, Εκάβη Ντούμα, Ναταλία Στυλιανού, Έμιλυ Κολιανδρή, Ηλίας Λογοθέτης, Μενέλαος Χαζαράκης.
Σκηνοθεσία: Τάσος Ψαρράς.

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται

Καθώς οι ετοιμασίες για το Πάσχα προχωρούν, η άφιξη μιας ομάδας προσφύγων προκαλεί αναπάντεχες αναταράξεις στην μικρή κοινωνία του χωριού αποκαλύπτοντας χαρακτήρες και συμφέροντα.
Τηλεοπτική δραματική σειρά που πρωτομεταδόθηκε από την ΕΡΤ την περίοδο 1975-1976.
Διασκευή του παγκόσμιας εμβέλειας ομότιτλου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη.
Πρωταγωνιστούν: Νάσος Κεδράκας, Βασίλης Τσάγκλος, Θόδωρος Κατσούλης, Αλέξανδρος Γκόλφης, Νίκος Χατζίσκος, Νίκος Γαλιάτσος, Νίκη Τριανταφυλλίδη, Γιώργος Φούντας, Φοίβος Ταξιάρχης, Γιάννης Αργύρης, Τζώνη Φωτίου, Λυκούργος Καλλέργης, Κώστας Γεννατάς, Φραγκούλης Φραγκούλης, Κώστας Γκουσγκούνης, Ελένη Ζαφειρίου, Γεωργία Βασιλειάδου, Κάτια Δανδουλάκη.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Γεωργιάδης.
Σενάριο: Νότης Περγιάλης, Γεράσιμος Σταύρου.
Συγγραφέας: Νίκος Καζαντζάκης.

Λούφα και Παραλλαγή

«Μη λουφάρετε – υπάρχουν 46 ξεκαρδιστικά επεισόδια».
Τηλεοπτική μεταφορά της αρχικής, πασίγνωστης ιστορίας της Λούφας, με θέμα το πρώτο, ελληνικό, στρατιωτικό κανάλι, την Τηλεόραση Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ) αλλά και τη θητεία των φαντάρων που το υπηρέτησαν. Η παρέα της ΤΕΔ είναι μια μικρογραφία της τότε ελληνικής κοινωνίας που αντιμετωπίζει με επιπολαιότητα όχι μόνο τον στρατό αλλά και τα πολιτικά γεγονότα της εποχής, με φόντο την έναρξη και την εγκαθίδρυση της επτάχρονης δικτατορίας. Η παντρειά των Ενόπλων Δυνάμεων με τον χώρο του θεάματος, προκαλεί κωμικοτραγικές καταστάσεις και φυσικά άπειρο γέλιο. Στη σειρά ο Νίκος Περάκης δεν παραλείπει, όπως συνηθίζει άλλωστε, να φιλοξενήσει ένα πλήθος guest, από τον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Μαρία Μπακοδήμου μέχρι τη Σόφη Ζανίνου και την Κάτια Δέδε.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ορφέας Αυγουστίδης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Χάρης Μαυρουδής, Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος, Κωνσταντίνος Δανίκας, Τάσος Κωστής, Ντίνος Αυγουστίδης, Τζένη Θεωνά, Αντίνοος Αλμπάνης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Μάνος Πίντζης, Πέτρος Πετράκης, Στέλιος Ξανθουδάκης, Σόλων Τσούνης, Αλέξανδρος Γιάννου, Νίκος Γιαλελής, Ηλέκτρα Τσακαλία, Δανάη Θεοδωρίδου, Άλκηστης Πουλοπούλου, Νίκος Καραπάνος, Θέμης Αγγελόπουλος, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Σόφη Ζαννίνου, Μόνικα Μπόλα, Ζήσης Παπαϊωάννου, Χάρης Παντελιδάκης.
Σκηνοθεσία: Νίκος Περάκης, Γιώργος Κορδελλας, Παναγιώτης Πορτοκαλάκης.

Μαντάμ Σουσού

Κοινωνική κωμική σειρά βασισμένη στο ομότιτλο συγγραφικό έργο του Δημήτρη Ψαθά (1941). Προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1986 και ολοκληρώθηκε σε 2 κύκλους και 26 ημίωρα επεισόδια. Πρόκειται για ριμέικ της ομώνυμης ασπρόμαυρης τηλεοπτικής σειράς του 1972 αλλά αποτελεί μια πιο ελεύθερη διασκευή του πρωτότυπου.
Η ιστορία εκτυλίσσεται στη φτωχογειτονιά του Μπύθουλα , του σημερινού Κολωνού (Κύκλος 1) και στο Κολωνάκι (Κύκλος 2). Η Σουσού Παναγιώτου (Άννα Παναγιωτοπούλου) είναι μια φαντασιόπληκτη και μεγαλομανής -πλην πάμφτωχη- γυναίκα, η οποία ζει σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά των Αθηνών. Όταν ανέλπιστα κληρονομεί μια περιουσία εγκαταλείπει τον φτωχό ψαρά σύζυγό της (Θανάσης Παπαγεωργίου) και μετακομίζει στο Κολωνάκι μπλέκοντας με έναν επικίνδυνο προικοθήρα, τον Μηνά Κατακουζηνό (Άγγελος Αντωνόπουλος) .

Πρωταγωνιστούν: Άννα Παναγιωτοπούλου, Θανάσης Παπαγεωργίου, Άγγελος Αντωνόπουλος.
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου.
Σενάριο: Δημήτρης Ψαθάς.

Το μινόρε της αυγής

Ελληνική σειρά που παρουσιάζει πτυχές από τη ζωή των λαϊκών μουσικών που απαρτίζουν μια ρεμπέτικη κομπανία κατά τις δεκαετίες 1930-1960. Ο τίτλος «Το Μινόρε της Αυγής» προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι, σε στίχους του Μίνωα Μάτσα και μουσική του Σπύρου Περιστέρη. Στη σειρά, που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 14 Ιανουαρίου 1983 και ολοκληρώθηκε σε δύο κύκλους των 14 και 13 επεισοδίων αντίστοιχα, ακούγονται δημοφιλή τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χατζηχρήστου κ.ά
Ο Αντώνης Ζάγκουρας (Αντώνης Καφετζόπουλος) είναι ένας νεαρός ρεμπέτης, που φτάνει από τη Σύρο στην Αθήνα, αναζητώντας την τύχη του. Γίνεται μέλος μιας ρεμπέτικης κομπανίας και ακολουθεί μια συναρπαστική διαδρομή γεμάτη έρωτες, επιτυχίες, αλλά και πολλές απογοητεύσεις, μέχρι που κερδίζει την κοινωνική και καλλιτεχνική καταξίωσή.

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Χαρά Αγγελούση.
Σκηνοθεσία: Φώτης Μεσθεναίος.
Σενάριο: Βασίλης Κωστάρας, Βαγγέλης Γκούφας, Θανάσης Καστής, Φώτης Μεσθεναίος, Φώτης Περδικόπουλος.

Στο κάμπινγκ

Κοινωνική κωμική σειρά 13 επεισοδίων του 1989 με κεντρικό θέμα τις σχέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους παραθεριστές ενός κάμπινγκ.
Mια σειρά που έχει απασχολήσει μέχρι και πρόσφατα τον ελληνικό τύπο για τον τρόπο που περιγράφει με ακρίβεια την κοινωνία και τις συνήθειες της θρυλικής δεκαετίας του ’80 ώστε να θεωρείται μία από τις καλύτερες και πιο ιδιαίτερες ελληνικές σειρές όλων των εποχών. Tο κυρίως σκηνικό ήταν το κάμπινγκ “Τρίτων” που λειτουργεί ακόμη στην παραλία Πλάκας, ανάμεσα στο Δρέπανο και το Τολό. Κεντρικοί χαρακτήρες είναι ο ιδιοκτήτης του κάμπινγκ Τάκης Αγγελόπουλος (Tάκης Μόσχος) και ο ντόπιος βοσκός Μήτσος Πέππας (Νίκος Καλογερόπουλος) που προσλαμβάνεται ως υπεύθυνος ιππασίας.

Πρωταγωνιστούν: Τάκης Μόσχος, Νίκος Καλογερόπουλος, Νίκος Χύτας, Ντίνος Αυγουστίδης.
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Θωμόπουλος.

Μαντώ Μαυρογένους

Η Κάτια Δανδουλάκη στη σειρά-ύμνο για την αγωνίστρια της Εθνικής Επανάστασης. Στην Τεργέστη του 1815, μια σπίθα ανάβει τη φλόγα της απελευθέρωσης. Ιστορική- βιογραφική σειρά 12 σαρανταπεντάλεπτων επεισοδίων, η οποία προήλθε απ’ το ομότιτλο μυθιστόρημα του Γεωργίου Ρούσσου (1959). Το 1ο επεισόδιο προβλήθηκε στις 8 Ιουνίου 1983 και το τελευταίο στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ η σειρά προβλήθηκε σε επανάληψη 32 χρόνια μετά, το 2015.Η κεντρική θεματολογία αφορά στα νεανικά χρόνια και την εθνική προσφορά της Μαντώς Μαυρογένους, ενώ σκιαγραφεί παράλληλα τοv χαρακτήρα και τη δράση διαφόρων προσωπικοτήτων της Επανάστασης του 1821, κυρίως μελών της Φιλικής Εταιρείας.

Η ιστορία ξεκινά το 1815 και διαδραματίζεται μεταξύ Τεργέστης, Οδησσού, Πετρούπολης, Βιέννης κι Ελλάδας. Διαπραγματεύεται τον πόθο των Ελλήνων για απελευθέρωση, τον ρόλο των ξένων δυνάμεων, τη διεθνή διπλωματία αλλά και τις προστριβές των Ελλήνων μεταξύ τους. Κεντρικός χαρακτήρας είναι η Μαντώ Μαυρογένους ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι αδερφοί Υψηλάντη, ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο καγκελάριος Μέτερνιχ και οι Φιλικοί Νικόλαος Σκουφάς, Εμμανουήλ Ξάνθος και Αθανάσιος Τσακάλωφ.

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Νίκος Γαλανός, Γιώργος Κοτανίδης, Καίτη Λαμπροπούλου, Σταύρος Ξενίδης, Χρήστος Πάρλας, Πάνος Χατζηκουτσέλης, Τίμος Περλέγκας, Περικλής Μουστάκης, Περικλής Μουστάκης, Σωτήρης Τσόγκας, Σωτήρης Τσόγκας, Ντόρα Βολονάκη, Ντόρα Βολονάκη.
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Χονδρογιάννης.
Σενάριο: Γιώργος Ρούσσος, Γιώργος Ρούσσος.

Δείτε εδώ όλη τη λίστα με τις αγαπημένες ελληνικές σειρές στο ERTFLIX.

To άρθρο ERTFLIX: Στο κάμπινγκ, Μαντάμ Σουσού και άλλες 7 αγαπημένες σειρές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
καμπινγκ, σειρες, λυκούργος καλλέργης, φωτης σεργουλοπουλος, κατια δεδε, ιωάννης καποδίστριας, ΕΡΤ, αρης, δραμα, κρητη, καλαματα, αθηνα, πασχα, άφιξη, άπειρο, σπιθα, ιουνίου, προσφορες, δραση, ελλαδα, newsit, γιωργος φουντας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, μονικα βασιλειου, δωρο πασχα, ηλεκτρα γαλανου, newsit.gr, στρατος, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, βικυ σταματη, σταυροι, γιωργος αγγελοπουλος, κοινωνια, ελενη, δανδουλακη, τζενη θεωνα, λυκούργος καλλέργης, αφροδιτη, βουλγαρια, γυναικα, δωρεαν, εθνικη, ευβοια, ηλεκτρα, θεμα, θητεια, μουσικη, τηλεοραση, τραγουδια, τυχη, φλογα, ψαρα, αγαπη, αρθρο, αννα παναγιωτοπουλου, αννα, αξονας, άπειρο, αρκαδια, άφιξη, βικυ, βιβλιο, βοιωτια, βλαχος, βρισκεται, γαλαξιδι, γεγονοτα, γειτονια, γελιο, γεωργια, γεωργιου, γινεται, δαναη, δεδε, δικη, δρεπανο, εγκυος, ευα, ελληνικες σειρες, εμμανουηλ, εμιλυ, ερευνα, ερση, ετων, ζησης, ζωη, ζωγραφου, θεοδωρα, θεοδωριδου, θωμας, θωμοπουλος, ιωάννης καποδίστριας, καζαντζακης, καποδιστριας, μιχαηλιδης, μικρασιατικη καταστροφη, μαρια, μυθιστορημα, νικη, ντορα, οδυσσεας, ορφεας, ορφεας αυγουστιδης, παθος, παλληνη, παρισι, πρεβεζα, πεγκυ τρικαλιωτη, ρολο, συζυγο, σειρα, σολων, σπυρου, συρο, τασος, τολο, τιτλος, φοιβος, φυσικα, φτανει, φωκιδα, φοντο, φορα, χρηστος, χριστος, χαρα, ψαθα, ψηφιακη, ιωαννης, κωνσταντινος, δημητρης, εννεα, επεισοδια, ερωτες, ιουνίου, κωστας, σωτηρης, ταξιαρχης, θανασης, βοσκος
Τυχαία Θέματα
ERTFLIX, Μαντάμ Σουσού,ERTFLIX, mantam sousou