D Day: «Ντα σε ρωσική αντιπροσωπεία, νιέτ στον Πούτιν» για την παρουσία στις εκδηλώσεις της 80ής επετείου στη Γαλλία

16:13 17/4/2024 - Πηγή: NewsIt

«Ναι σε ρωσική αντιπροσωπεία, όχι στον Βλαντιμίρ Πούτιν» λένε οι διοργανωτές των εκδηλώσεων για να τιμηθεί στη Γαλλία η 80ή επέτειος της απόβασης των συμμάχων στη Νορμανδία, η περίφημη D Day.

Ο Πούτιν διαχωρίζεται από την αντιπροσωπεία της Ρωσίας, καθώς ναι μεν πρέπει να τιμηθεί από τη Γαλλία η θυσία του σοβιετικού λαού το 1945, αλλά όχι ο ηγέτης της Ρωσίας που διεξάγει

επιθετικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Υπάρχει βέβαια και άλλος ένας λόγος: Εις βάρος του Πούτιν εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Ρωσίας να αποφεύγει να ταξιδέψει εκτός της χώρας του, παρά μόνον σε απειροελάχιστες περιπτώσεις.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων για την 80ή επέτειο της D Day, με ανακοίνωση που έστειλαν στο πρακτορείο Reuters αναφέρουν πως «Για περισσότερα από δύο χρόνια τώρα, η Ρωσική Ομοσπονδία διεξάγει έναν επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας, τον οποίο η Γαλλία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο».

«Δεδομένων αυτών των συνθηκών, ο πρόεδρος Πούτιν δεν θα προσκληθεί να συμμετάσχει στον εορτασμό της Απόβασης στη Νορμανδία. Εντούτοις, η Ρωσία θα κληθεί να εκπροσωπηθεί, δεδομένης της σημασίας του ρόλου της και της θυσίας του σοβιετικού λαού, ώστε η συμβολή τους στη νίκη το 1945 μπορεί να τιμηθεί», συμπλήρωσαν.

Στις 6 Ιουνίου 1944 (D Day) περισσότεροι από 150.000 στρατιώτες των Συμμάχων αποβιβάστηκαν στη Γαλλία στην αρχή της απελευθέρωσης της Ευρώπης από τις δυνάμεις της ναζιστικής Γερμανίας. Στο ανατολικό μέτωπο του Β Παγκοσμίου Πολέμου εκατομμύρια Σοβιετικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στον πόλεμο.

To άρθρο D Day: «Ντα σε ρωσική αντιπροσωπεία, νιέτ στον Πούτιν» για την παρουσία στις εκδηλώσεις της 80ής επετείου στη Γαλλία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
D Day, Ντα, Πούτιν, 80ής, Γαλλία,D Day, nta, poutin, 80is, gallia