Big Brother: Όχι άλλο κάρβουνο!

14:20 30/8/2020 - Πηγή: NewsIt

Πρεμιέρα χθες για τον «Μεγάλο Αδερφό» που επέστρεψε στο τηλεοπτικό τοπίο, αποδεικνύοντας ότι στον ΣΚΑΪ είναι πολύ… μικροί για να τα βάλουν μαζί του! Ή δεν κατάλαβαν… δεν συνειδητοποίησαν το «μέγεθός» του!

Συμφωνείς ή διαφωνείς, σου αρέσει ή δεν σου αρέσει η εν λόγω τυπολογία προγράμματος, ο Big Brother θεωρείται και είναι ο «πατέρας», η κορωνίδα των ριάλιτι.

Ο εγκλεισμός ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα, απόψεις, μορφωτικό και κοινωνικό επίπεδο και γενικά «ταυτότητα» σε έναν ελεγχόμενο κλειστό

χώρο και η συμβίωσή τους μπορεί να προσφέρει ενδιαφέρον θέαμα αλλά και θέματα, όχι μόνο για την «κλειδαρότρυπα» αλλά και για κοινωνική μελέτη. Ο Big Brother είναι ένα σκληρό τεστ ανθρώπινων αντοχών και για τους έγκλειστους αλλά και για όλους όσοι τους παρακολουθούν, που ταυτίζονται θετικά ή αντιδρούν για όσα συμβαίνουν στο «σπίτι» του. Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν έχουν σκοπό να εξυμνήσουν το ριάλιτι, αλλά για να  αναφερθούν και τα θετικά του είδους, ιδιαίτερα του, όπως είπα, «πατέρα» τους. Από εκεί και πέρα όποιος συμφωνεί… ενδιαφέρεται… για αυτό το είδος προγράμματος το παρακολουθεί ή όχι. Ο ΣΚΑΪ λοιπόν… έβγαλε τον «Μεγάλο Αδερφό» με αρκετούς μήνες καθυστέρησης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού υποστηρίζοντας μάλιστα ότι είχαν έτσι  περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν. Χθες όμως, οι τηλεθεατές παρακολούθησαν τη «μεγάλη προχειρότητα» πασπαλισμένη με χρυσόσκονη. Βέβαια το μεγάλο εντυπωσιακό σκηνικό ήταν τόσο χρωματιστό που ο τηλεθεατής ανά τακτά χρονικά διαστήματα έπρεπε να κοιτάξει εκτός τηλεοπτικής οθόνης για να ξεκουράσει τα μάτια του.

Πριν μπουν οι διαγωνιζόμενοι, μπήκε στην τηλεοπτική «ζωή» μας ο Χάρης Βαρθακούρης ως παρουσιαστής. Και από εκείνα τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι στον ΣΚΑΪ είχαν χάσει το παιχνίδι. Κατ’ αρχάς να αναφέρω ότι το επεισόδιο ήταν μαγνητοσκοπημένο και μάλιστα πολύωρο για να προκύψει τελικά μικρότερης διάρκειας επεισόδιο από το αρχικά προγραμματισμένο. Ο παρουσιαστής λοιπόν με μεγάλο, τεράστιο, θεόρατο άγχος που πέρναγε από τις κάμερες και έμπαινε στα σπίτια των τηλεθεατών παρουσιάστηκε στο τηλεοπτικό κοινό μη έχοντας «ζεσταθεί» όπως θα έπρεπε αφού ήταν μαγνητοσκοπημένο και τα τρομαγμένα μισόκλειστα μάτια του έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με το τεράστιο σήμα – έμβλημα του Big Brother.

Του Big Brother που απομυθοποιήθηκε από τα πρώτα λεπτά του επεισοδίου με τη «φωνή» του να κάνει… κακό χιούμορ χάνοντας έτσι την αίγλη και το «βάρος» του, με αποτέλεσμα να πιστεύεις ότι αυτός που έχει αναλάβει αυτό το ρόλο θα έβγαινε στη σκηνή και θα έπαιζε τάβλι με τον Βαρθακούρη! Ίσως μάλιστα αυτό να είχε περισσότερο ενδιαφέρον και σημειολογική σημασία αφού το κακό αισθητικά αποτέλεσμα σε «πλάκωνε» και οι τηλεθεατές ήθελαν «πόρτες» για να «φύγουν»!  Σίγουρα πάντως θα είχε περισσότερο γέλιο από αυτό το βίντεο που έκαναν στην αρχή, «ντυμένο» με μία μουσική που σε έκανε να πεις «όπα, θα βγουν Χαρδαλιάς και Τσιόρδας να μας πουν τα μαντάτα»! Αντίθετα βγήκε ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Πιο μεγάλος σε ηλικία (που εννοείται ότι δεν καταγράφεται ως αρνητικό!), πιο συμμαζεμένος (κρατώντας –ακόμα?!?- το ρόλο του «υποστηρικτή») και μετά από λίγο άρχισε να κάνει… σεξ με την κάμερα. Και σόρι για το «κατάλληλο από 15» υπονοούμενο αλλά είναι εμφανές ότι ο «Mister Ριάλιτι» κατέχει την τέχνη της τηλεοπτικής επαφής με τους τηλεθεατές όπως λίγοι, ελάχιστοι! Και μπορεί να μην σου αρέσει το σεξ… ε, συγγνώμη, εννοώ τον τρόπο που χειρίζεται την κάμερα, αλλά καταφέρνει όμως, να «μπει» στον τηλεθεατή, έστω κι αν αυτός τελικά πει «δεν είναι του γούστου μου αυτά»! 

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος κάθισε διακριτικά, εμφανώς… υπομονετικός από την τηλεοπτική του απουσία γιατί διαφορετικά, αν ήταν στα «πάνω» του θεωρώ σίγουρο πως θα είχε σηκωθεί πολλές φορές από τη θέση του για να διαμαρτυρηθεί για τα λάθη της ροής, για το λάθος υλικό, για το… παλαιακό και κακό προφίλ που «έχτιζε» ο ΣΚΑΪ στον «Μεγάλο Αδερφό». Κάποιες στιγμές όμως δεν… βάσταξε ο παλαίμαχος παρουσιαστής και έκανε κάποιες ερωτήσεις, με το μάτι του να «πετά» προς το ριαλιτόδρομο, όταν ο… τιτλούχος παρουσιαστής του δεν πάτησε ποτέ.

Για τους παίκτες δεν θα αναφέρω τίποτα (ακόμα?!?) γιατί είναι πολύ νωρίς και… ίσως (?!?) δεν με αφορά. Μπήκαν, παρουσιάστηκαν, προσπάθησαν να τους βάλουν σε κακές και παλαιακές κόντρες και ίντριγκες με κάποιους να τους… χαλούν την πρόχειρη συνταγή που είχαν ετοιμάσει στην παραγωγή και θα πάρουν μέρος στο ριάλιτι για τους δικούς του σκοπούς ο καθένας.

Μπορεί λοιπόν σήμερα στον ΣΚΑΪ να πανηγυρίζουν για την υψηλή τηλεθέαση που έκανε η πρεμιέρα του Μεγάλου Αδερφού, αλλά γνωρίζουν ότι ήταν εκτός συναγωνισμού, όπως γνωρίζουν, παρακολουθώντας τις αναλύσεις τηλεθεάσεων της Nielsen, ότι μόνος ένας από τους τέσσερις που μπήκαν έμεινε για να παρακολουθήσει αυτό το παλαιακής ριαλιτο-αισθητικής πρόγραμμα.

Κι ίσως καθυστερημένα σκεφτούν ότι αυτό που παρουσίασαν χθες δεν ήταν ο «Big Brother Νέας Εποχής» αλλά ένα παλαιακό άνευρο επεισόδιο που ίσως να είχε επιτυχία σε πολύ… πολύ παλαιά εποχή, πριν ακόμα ανακαλυφθεί… το κάρβουνο. Αλλά θα έπρεπε να έχουν συνειδητοποιήσει… και διδαχθεί στον ΣΚΑΪ πως όποιος… παίζει με τα κάρβουνα κινδυνεύει να καεί! Και δεν θα έχουν καμία δικαιολογία!

To άρθρο Big Brother: Όχι άλλο κάρβουνο! δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Big Brother,