27 νεκροί εργάτες από φωτιά σε ορυχείο χρυσού στο Περού - Βίντεο από τον τόπο τραγωδίας

20:34 7/5/2023 - Πηγή: NewsIt

Είκοσι επτά εργάτες έχασαν τη ζωή τους στο Περού από φωτιά που ξέσπασε σε ορυχείο χρυσού. Πρόκειται για το πιο φονικό δυστύχημα σε ορυχείο της χώρας εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του Περού, η φωτιά στο ορυχείο χρυσού προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στην περιοχή Αρεκίπα, στο νότιο τμήμα της χώρας. Σε εικόνες που προβλήθηκαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και social media, φαίνονται στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από το σημείο.

«Επιβεβαιώθηκε από το αστυνομικό τμήμα της Γιανακίχουα, υπάρχουν 27 νεκροί»,

δήλωσε ο τοπικός εισαγγελέας, Χιοβάνι Μάτος.

Υπεύθυνη για τη διαχείριση του ορυχείου χρυσού είναι μία μικρή εταιρία, η Yanaquihua. Εκπρόσωποί της δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Aproximadamente 27 personas fallecidas por incendio dentro de mina en Arequipa. Así lo informó autoridades dea región. pic.twitter.com/cGB0zGzgdt

— La Salita del SIN (@LaSalitadelSin) May 7, 2023

27 people died in the fire in the gold mine in the city of arequipa, peru, pic.twitter.com/ZUIzojCz9D

— Nico (@Nico00503) May 7, 2023

Περού: Το πιο φονικό δυστύχημα από το 2000

Το Περού είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού και ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός χαλκού στον κόσμο. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας και Ορυχείων του Περού, το συμβάν είναι το πιο φονικό δυστύχημα σε ένα μόνο ορυχείο από το 2000.

Sé que mis tuits suelen abordar temas urbanos y denuncias ciudadanas, pero el incendio que ha ocurrido hoy en una mina de Arequipa donde se extrae oro es algo que debería paralizar a todos. Abro hilo con lo que se sabe hasta el momento 1/4 pic.twitter.com/yIDFDnn1iv

— Juan Pablo León (@mal_menor) May 7, 2023

Το 2022, 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα σε ορυχεία σε όλη τη χώρα, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια στον εξορυκτικό τομέα της Λατινικής Αμερικής. Η πιο φονική χρονιά στο Περού ήταν το 2002, όταν 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορα δυστυχήματα σε ορυχεία.

To άρθρο 27 νεκροί εργάτες από φωτιά σε ορυχείο χρυσού στο Περού - Βίντεο από τον τόπο τραγωδίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περού - Βίντεο,perou - vinteo