Υποτάχθηκαν στους Νικς οι Σπερς (videos)

Οι Νιου Γιορκ Νικς άντεξαν μέχρι τέλους και έχοντας ψυχή και λύσεις στο σκοράρισμα όταν χρειαζόταν, κατάφεραν έστω και δύσκολα να κάμψουν την αντίσταση των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Οι Σικάγο Μπουλς πήραν με πολλές ελλείψεις στη Μινεσότα και γνώρισαν αναπόφευκτα τη συντριβή από τους ανώτερους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, Τίμπεργουλβς.

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς "μίλησαν" στο τέλος και πέρασαν νικηφόρα από το Τορόντο, ενώ οι Σακραμέντο Κινγκς ξεπέρασαν το εμπόδιο των Νιου Ορλίνς Πέλικανς.

Aποτελέσματα:

Τίμπεργουλβς-Μπουλς

117-89

Νικς-Σπερς 94-90

Ράπτορς-Πίστονς 101-102

Κινγκς-Πέλικανς 105-99

Αναλυτικά:

Στο "Madison Square Garden" έγινε το πιο ποιοτικό παιχνίδι της βραδιάς, όπου οι Νιου Γιορκ Νικς τερμάτισαν ιδανικά το σερί των κακών τους εμφανίσεων, επικρατώντας των πανίσχυρων Σαν Αντόνιο Σπερς με 94-90!

Η ομάδα του "Μεγάλου Μήλου" έκανε το ξέσπασμά της στο τρίτο δωδεκάλεπτο, όταν έκανε επί μέρους σκορ 27-17, παίρνοντας τα ηνία. Στη συνέχεια διαχειρίστηκαν σωστά την υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού και πανηγύρισαν.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Καρμέλο Άντονι, ο οποίος σημείωσε 25 πόντους και έγινε 25ος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, αφήνοντας πίσω του τον σπουδαίο Τσαρλς Μπάρκλεϊ.

Στον αντίποδα, ο Γκρεγκ Πόποβιτς είχε κορυφαίο τον Κόουι Λέοναρντ, ενώ ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ, ο οποίος είχε double double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Οι Τορόντο Ράπτορς έφτασαν πολύ κοντά στη νίκη κόντρα στους Πίστονς, όμως η ομάδα του Ντιτρόιτ τους χάλασε τα σχέδια με βασικό υπεύθυνο τον Κάλντουελ-Πόουπ.

Στα 13 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα και με το σκορ να βρίσκεται στο 101-99, ο νεαρός γκαρντ (21 πόντους συνολικά) σηκώθηκε από τη γωνία και "εκτέλεσε" τους Καναδούς, διαμορφώνοντας το τελικό 102-101 για τα “Πιστόνια”. Ο Ντράμοντ είχε εξαιρετική απόδοση με 18 ριμπάουντ και 10 πόντους.

Για τους γηπεδούχους "πτερόσαυρους", ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν έγραψε στο κοντέρ του 26 πόντους κι ο Λιθουανός σέντερ, Γιόνας Βαλαντσιούνας, πρόσθεσε άλλους 17.

Οι Σακραμέντο Κινγκς ήταν πολύ σοβαροί στο τρίτο και στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, κάνοντας σταδιακά την ανατροπή και κατάφεραν να κάμψουν τη δύσκολη αντίσταση των Νιου Ορλίνς Πέλικανς.

Παρά τη σπουδαία εμφάνιση του Άντονι Ντέιβις με 32 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς απάντησε με 28 πόντους και 14 ριμπάουντ, οδηγώντας τους "βασιλιάδες" στο ροζ φύλλο.

Ο ομογενής Έλληνας σέντερ, Κώστας Κουφός, σε 15 λεπτά συμμετοχής, σημείωσε 4 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ και είχε επίσης 1 κλέψιμο, 1 ασίστ και 1 κόψιμο.

Αποδεκατισμένοι πήγαν στη Μινεσότα οι Σικάγο Μπουλς και έτσι ήταν αναπόφευκτη η "βαριά" ήττα με 28 πόντους διαφορά από τους ανώτερους και πολύ αποφασιστικούς, Τίμπεργουλβς.

Κορυφαίοι της αναμέτρησης ήταν οι Άντριου Ουίγκινς και Καρλ Άντονι Τάουνς με 27 και 22 πόντους, αντίστοιχα, ενώ για τους Μπουλς, που δεν είχαν στη διάθεσή τους τον Ντουέιν Ουέιντ, τον Τζίμι Μπάτλερ και τον Νίκολα Μίροτιτς, προσπάθησαν περισσότερο οι Πόρτις και ΜακΝτρέμοντ με 16 πόντους, έκαστος.

Keywords
Τυχαία Θέματα