Υπερπρωταθλήτρια Ιταλίας η Μιλάνο με καταπληκτικό Σιμόν (pics+vid)

Το πρώτο Σούπερ Καπ της ιστορίας της πανηγυρίζει η Ολίμπια Μιλάνο μετά την νίκη της στον τελικό απέναντι στην Αβελίνο με 90-72 σε ένα «deja vu» του περυσινού τελικού Κυπέλλου. Οι παίκτες του Γιαν Ρέπεσα χρειάστηκαν μόλις ένα δεκάλεπτο για να πάρουν σοβαρό προβάδισμα και να γίνουν φαβορί στο παρκέ για τη νίκη. Κορυφαίοι των Υπερπρωταθλητών Ιταλίας ήταν ο Σιμόν με 25 πόντους και 8 ασίστ και ο Χίκμαν με 15 . Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισε ο Ομπασόχαν με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Το φιλμ του αγώνα

Από

την αρχή του ματς οι παίκτες του Γιαν Ρέπεσα έδειξαν την διάθεση τους για τη νίκη και ξεκίνησαν με σερί 7-0 στο 2', όμως η Αβελίνο κατάφερε να ισορροπήσει το ματς (9-7 το 3'). Στη συνέχεια από την πλευρά της Μιλάνο υπήρχε μία μόνιμη πηγή κινδύνων ο Σιμόν που η Αβελίνο δεν μπορούσε να τον σταματήσει αλλά και πάλι παρέμενε κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (23-19). Στη δεύτερη περίοδο το σκηνικό δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες παρέμεναν κοντά στο σκορ με την Αβελίνο να βρίσκει σκορ από Ράνγκλαντ και Ραντολφ και τον Σιμόν (18π.) να συνεχίζει να «σκοτώνει» τους αντιπάλους του. Ένα σερί 6-0 των τυπικά φιλοξενούμενων ανέβασε την διαφορά πάνω από τους 10 πόντους, όπου και εκεί έληξε το ημίχρονο με σκορ 44-34.

Στο δεύτερο μέρος η Αβελίνο προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, όμως η αντίπαλος της απαντούσε με καλάθια των Σιμόν και Τσιντσιαρίνι και κρατούσε τη διαφορά σταθερά πάνω από το +10 (52-39) έχοντας το «πάνω χέρι» για την συνέχεια του τελικού αποδεικνύοντας ότι είναι το μεγάλο φαβορί. Η διαφορά μάλιστα έφτασε και τους 15 πόντους (54-39) με την Αβελίνο να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να ξαναμπεί στο ματς. Η Ολίμπια συνέχισε να κάνει ότι θέλει στο παρκέ και με όπλο την άμυνα εκτόξευσε το σκορ στο 61-42 δίνοντας πρώορο τέλος ουσιαστικά στον τελικό του Ιταλικού Σούπερ Καπ. Το δεκάλεπτο έληξε με τους παίκτες του κόουτς Ρέπεσα να είναι μπροστά με 67-51. Στην τελευταία περίοδο του τελικού ο ρυθμός του ματς δεν άλλαξε καθόλου και η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη για να μπορεί να ανατραπεί (73-54 στο 33'). Το παιχνίδι τελείωσε με 90-72 και την Ολίμπια Μιλάνο κατακτάει το πρώτο Σούπερ Καπ της ιστορίας της.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 34-44, 42-61, 72-90

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Contropiede di Green, ma Alessandro Gentile non ci sta... #MacronSupercoppa2016 pic.twitter.com/JxGwm1vEAB

— Lega Basket Serie A (@LegaBasketA) 25 Σεπτεμβρίου 2016

L'Olimpia batte @ScandoneBasket e vince la sua prima #Supercoppa della storia! ✌️ pic.twitter.com/9rqPluL7ql

— Olimpia Milano (@OlimpiaEA7Mi) 25 Σεπτεμβρίου 2016

Fine del primo tempo al @MediolanumForum, l'Olimpia è avanti di 10 contro @ScandoneBasket pic.twitter.com/O26iQiksfs

— Olimpia Milano (@OlimpiaEA7Mi) 25 Σεπτεμβρίου 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα