«Υπερηχητική» η Ούνικς, «διέλυσε» την Αρμάνι

Στην τρίτη φετινή της νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα έφτασε η Ούνικς Καζάν, «συντρίβοντας» μάλιστα με «κατοστάρα» (100-79) την Αρμάνι Μιλάνο. Οι παίκτες του Εβγκένι Πασούτιν, σε ένα παιχνίδι όπου αμφότερες οι ομάδες είχαν αρκετά «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοσή τους, όπως συνηθίζουν, ευνοήθηκε από το γεγονός, ότι πήρε το «μομέντουμ» στην τελευταία περίοδο, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε θρίαμβο επί των Ιταλών.

Σε τρομερή ημέρα βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Κιθ Λάνγκφορντ, έχοντας 25 πόντους με 8/13 σουτ,

8/13 βολές, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ως «παράγων Χ» εμφανίστηκε ο Βαντίμ Πάνιν, με 18 πόντους, 7/8 σουτ και 5 ριμπάουντ. Από τους Λομβαρδούς ξεχώρισε ο Τζαμέλ ΜακΛίν με 16 πόντους.

Το φιλμ

Το αρχικό 0-6 των Ιταλών, εξαλείχθηκε άμεσα με πέντε πόντους από τους Παρακχούσκι και Πάνιν, με το σκηνικό να αλλάζει πλήρως μέχρι τη συμπλήρωση των πρώτων πέντε λεπτών, όταν δύο ακόμη καλάθια του Πάνιν έδωσαν «αέρα» επτά πόντων στους Ρώσους (16-9). Η αλλαγή του Ραντούλιτσα με τον ΜακΛίν απέφερε περισσότερη αποτελεσματικότητα στη ρακέτα για την Αρμάνι, η οποία όμως δεν ευνοείτο από τον «φρενήρη» ρυθμό της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα η εκπληκτική δουλειά των Λάνγκφορντ και Ουίλιαμς να έχει ως «κερασάκι στην τούρτα» ένα απίστευτο μακρινό σουτ από τον Στολ στη λήξη της πρώτης περιόδου (35-24).

Το τέμπο αυτό δε μειώθηκε ουσιαστικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους παίκτες του Ρέπεσα να καταφέρνουν σταδιακά, χάρη στη βελτιωμένη τους άμυνα, να μειώσουν την απόσταση, φτάνοντας έως το -5 με τρίποντο του Μάτσβαν, ενώ ο ΜακΛίν είχε κάνει «θραύση» έως τότε (43-38 στο 17'). Το σημείο αυτό, αποδείχθηκε ακόμη μία «αναλαμπή» τους, αφού ένα σερί 7-0 των γηπεδούχων δια χειρός Κολόμ και Παρακχούσκι, τους έδωσε ξανά διαφορά σε διψήφιο νούμερο, με τον Λάνγκφορντ να την φέρνει στο +14 στο ημίχρονο, με βολές για σουτ τριών πόντων, που του δόθηκαν σε «νεκρό» χρόνο, ύστερα από αφελές δεύτερο φάουλ του ΜακΛίν (57-43).

Η κατάσταση έμοιαζε να απλοποιείται για τους παίκτες του Πασούτιν στις αρχές της τρίτης περιόδου, όταν με νέο σουτ τριών πόντων, ο Πάνιν έδωσε «αέρα» 17 πόντων (62-45). Τότε, ο Ρέπεσα επιστράτευσε «ζώνη» και τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν σε ένα σερί 0-7, με τους ΜακΛίν και Σάντερς να είναι σταθεροί πρωταγωνιστές (62-52 στο 23'). Μερικά μακρινά σουτ των Χίκμαν και Σίμον, έδωσαν τη δυνατότητα στον Ραντούλιτσα να βρει ρυθμό και να αποτελέσει «πολιορκητικό κριό», ώστε η διαφορά να μειωθεί με λέι απ του Χίκμαν σχεδόν με τη λήξη του χρόνου, στους τέσσερις πόντους (73-69).

Ο Λάνγκφορντ ανέλαβε εκ νέου δράση στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου, για να διατηρηθεί αρχικά το προβάδισμα και να ακολουθήσουν συνεχόμενα τρίποντα από τους Καϊμακόγλου και Πάνιν, τα οποία «σκότωσαν» την Αρμάνι (87-73 στο 35'). Το ερώτημα που προέκυψε στη συνέχεια, αφορούσε το αν θα έφταναν οι γηπεδούχοι τους 100 πόντους και τελικά η απάντηση ήταν καταφατική, με τον Πάνιν να επιβραβεύεται για το τρομερό του ματς με άλλο ένα τρίποντο.

Δεκάλεπτα: 35-24, 57-43, 73-69, 100-79

Ούνικς Καζάν (Πασούτιν): Τζόνσον 14, Αντίποφ, Λάνγκφορντ 25 (1), Στολ 6 (2), Παραχούσκι 16, Κολόμ 9, Πάνιν 18 (4), Καϊμακόγλου 6 (1), Ουίλιαμς 6.

Αρμάνι Μιλάνο (Ρέπεσα): ΜακΛίν 16, Χίκμαν 12 (1), Καλνιέτις 5 (1), Ραντούλιτσα 8, Ντράγκιτς 10 (1), Μάτσβαν 7 (1), Τσιντσιαρίνι, Σάντερς 10 (2), Άμπας 2, Σιμόν 9 (1).

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα