Ξεκίνημα με ελπίδες

Ανοίγει αύριο (02/07) η αυλαία του Προολυμπιακού τουρνουά στο Καράκας της Βενεζουέλας. Εκεί, όπου η Εθνική μας θα προσπαθήσει να πάρει το ένα από τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η πρεμιέρα της διοργάνωσης, βρίσκει την επίσημη αγαπημένη απέναντι στην Ιορδανία, ενώ την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει το Πουέρτο Ρίκο.

Να θυμίσουμε ότι από τους τέσσερις ομίλους

των τριών ομάδων, προκρίνονται στα προημιτελικά οι δύο πρώτοι. Βλέποντας τον όμιλο της Εθνικής είναι σαφές ότι η Ιορδανία είναι ο πιο αδύναμος κρίκος.

Μπορεί στην Ασία να θεωρείται από τις κορυφαίες ομάδες, όμως στο παγκόσμιο στερέωμα δεν έχει να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο. Καλύτερος παίκτης της και κύριως εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών είναι ο Ζαΐντ Αμπάς, ενώ γενικότερα, ο προπονητής Ταμπ Μπόλντουιν στηρίζεται κυρίως σε νέα παιδιά.

Το Πουέρτο Ρίκο από την άλλη, είναι η ομάδα με την οποία θα... "κονταροχτυπηθούμε" για την πρώτη θέση. Έχει στις τάξεις της δύο γκαρντ που προέρχονται απο καταπληκτικές σεζόν. Τους Κάρλος Αρόγιο και Χοσέ Χουάν (ή Τζέι Τζέι) Μπαρέα.

Ο πρώτος πήρε τα πάντα με τη Μπεσίκτας τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, ενώ ο δεύτερος πραγματοποίησε την καλύτερη του σεζόν στο ΝΒΑ με τους Τίμπεργουλβς, έχοντας 11.3 πόντους και 5.7 ασίστ ανά αγώνα...

Ας δούμε αναλυτικά τους ομίλους του Προολυμπιακού, αφού υπενθυμίσουμε πως στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκρίνονται οι νικητές των ημιτελικών και η νικήτρια ομάδα του μικρού τελικού.

Α' όμιλος: Ελλάδα, Πουέρτο Ρίκο, Ιορδανία,
Β' όμιλος: Λιθουανία, Βενεζουέλα, Νιγηρία.
Γ' όμιλος: Ρωσία, Δομινικανή Δημοκρατία, Κορέα.
Δ' όμιλος: Σκόπια, Νέα Ζηλανδία, Αγκόλα.

Η εικόνα των προκριματικών θα είναι η εξής:
Α1 - Β2
Α2 - Β1
Γ1 - Δ2
Γ2 - Δ1

Keywords
Τυχαία Θέματα