Ξανθόπουλος: «Να κάνουμε ακόμη ένα βήμα»

Ακόμη μία νίκη, στο δρόμο προς την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, πρέπει να κάνει ο Άρης απέναντι στην Μπάνβιτ, όπως τονίζει ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Ο Έλληνας γκαρντ, μίλησε για το δύσκολο μήνα της ομάδας του με τις υποχρεώσεις της εντός κι εκτός συνόρων, καθώς και τις έσχατες αγωνιστικές αλλαγές των «κιτρίνων».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για την κατάσταση στον Άρη: «Είναι μια δύσκολη κατάσταση,

γιατί προερχόμαστε από ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, που είχε μεγάλη ένταση και δυστυχώς αρνητικό αποτέλεσμα. Τουλάχιστον αν ήταν θετικό το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερη η ψυχολογία μας. Πρέπει να το διαχειριστούμε, κυρίως την αποκατάσταση μετά από τέτοιο παιχνίδι και να μπούμε γρήγορα στο κλίμα του παιχνιδιού. Η Μπάνβιτ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, έχει αλλάξει αρκετούς παίκτες από το ρόστερ της. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά είναι στην έδρα μας και θέλουμε να κερδίσουμε…».

Για την Μπάνβιτ: «Παίζει σε υψηλό τέμπο, η επίθεσή της είναι τρομερή, βάζει πάνω από 90 πόντους σε Τουρκία και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να τους κρατήσουμε σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλό σκορ και εμείς να δείξουμε καλύτεροι στην επίθεση, όπως κάναμε στη Ναχαρίγια και με τον Προμηθέα».

Για τους στόχους του Άρη: «Στόχος είναι να προκριθούμε, αν κερδίσουμε θα έχουμε κάνει ακόμα ένα βήμα. Η Μπάνβιτ φαίνεται ότι είναι καλύτερη ομάδα από τις προηγούμενες που αντιμετωπίσαμε, το δείχνει μέσα στο γήπεδο, έχει πολύ καλούς παίκτες, τον Θίοντορ και τον Βίντμαρ που είναι σημείο αναφοράς. Παρόλ’ αυτά πρέπει να εστιάσουμε και στους άλλους παίκτες. Είναι ένας αγώνας μετά από 48 ώρες από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, πρέπει να κάνουμε ένα κλικ στο μυαλό μας και να επικεντρωθούμε σε αυτό το παιχνίδι».

Για τον Γιάνκοβιτς, τον Ντραγκίτσεβιτς και τις αλλαγές στους «κίτρινους»: «Φαινόμαστε καλύτεροι, η προσθήκη του Βλάντο είναι σημαντική, και ο Ντράγκι παίζει καλύτερα στα τελευταία παιχνίδια, έχουμε αρχίσει να δένουμε καλύτερα, αλλά θέλουμε δουλειά ακόμα. Θα μας βοηθήσουν αυτά τα παιχνίδια που έρχονται. Αυτός ο μήνας είναι φωτιά και επειδή προερχόμαστε από μήνα που δεν είμαστε καλοί και δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αυτά τα παιχνίδια ίσως μας βοηθήσουν να μπούμε καλύτερα στο κλίμα και των δύο διοργανώσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα