Βρήκε κίνητρο, βγήκε τρίτη η "Λόκο"

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε τη νίκη στον αγώνα της... παρηγοριάς με 85-75 επί της Λαμποράλ Κούτσα και έκλεισε στην τρίτη θέση μια σεζόν που έτσι κι αλλιώς ήταν ονειρεμένη. Το ίδιο φυσικά ήταν και για την ηττημένη Λαμποράλ του Γιάννη Μπουρούση, με τους Βάσκους πάντως να δείχνουν πιο "άδειοι" μετά τον άδοξο αποκλεισμό τους στον ημιτελικό της Παρασκευής.

Οι δύο ομάδες... μάζεψαν το κουράγιό τους για τον αγώνα των "απογοητευμένων" και μπήκαν εξ αρχής με τις διαθέσεις που χαρακτηρίζουν τους συμμετέχοντες σε τέτοιο ματς. Χαλαρές άμυνες, σουτ με την πρώτη ευκαιρία, υψηλός ρυθμός

και γενικά προσπάθεια... διασκέδασης για να περάσει το 40λεπτο.


Ο Ράντολφ έμεινε αδρανής όπως είχε αναγγελθεί, αλλά όχι και ο Ντιλέινι που έπαιζε κανονικά για τη Λοκομοτίβ και η Λαμποράλ με τον Μπέρτανς να σημαδεύει σωστά από νωρίς προηγήθηκε με 10-4 στο 4'. Οι Ρώσοι έφτιαξαν το... σημάδι τους γρήγορα και με τρίποντα από Μπρόκχοφ και Κλαβέρ ισοφάρισαν γρήγορα σε 10-10, ενώ προηγήθηκαν και 13-12 στο 6' με σερί 9-2.


Το δεκάλεπτο βρήκε τη Λοκομοτίβ να προηγείται με 20-16, όμως, η είσοδος του Μπουρούση έδωσε ορθολογισμό στο παιχνίδι της Λαμποράλ, της έδωσε και περισσότερες επιλογές κι έτσι σύντομα ανέκτησε ένα μικρό προβάδισμα, με το 24-22 στο 12'30'' τρέχοντας το δικό της σερί 8-2.


Ο Ανταμς απελευθερώθηκε, ο Ντιλέινι... απάντησε και με τα "πολυβόλα" εκατέρωθεν να οδηγούν το σκορ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που βρήκε τη Λαμποράλ να προηγείται με βραχεία κεφαλή, 42-40.

Η Λοκομοτίβ κράτησε ψηλά το κίνητρό της και στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, έπαιξε την άμυνα που την "κουβάλησε" σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και αιφινιδίασε την λίγο πιο χαλαρή Λαμποράλ.

Οι Ρώσοι κράτησαν τους αντιπάλους τους σε απολογισμό 4 πόντων στα 7 πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, οι ίδιοι είχαν ασταμάτητο το δίδυμο Ντιλέινι και Μπρόκχοφ και έτσι στο 27' προηγήθηκαν με 54-46. Η διαφορά ανέβηκε και σε διψήφια τιμή, 61-50 στο 29' για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που έκλεισε την περίοδο με 61-53 και έχοντας βάλει τις βάσεις για την τιμητική νίκη.

Στο 32' η Λοκομοτίβ είχε φτάσει στο +16, 69-53 έχοντας καταφέρει να απενεργοποιήσει τον Μπουρούση με τις βοήθειες που έπεφταν πάνω του, αλλά βρίσκοντας και νέους επιθετικούς πρωταγωνιστές, όπως ο Τζάνινγκ.

Από εκείνο το σημείο... φούντωσε ο διαγωνισμός τριπόντων, με τη Λαμποράλ να επιλέγει αυτό τον τρόπο ως απέλπιδα προσπάθεια να καλύψει τη διαφορά, αλλά τη "Λόκο" να απαντάει με επιτυχία, να διατηρεί τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας και αν τέλει να πανηγυρίζει και τη νίκη γοήτρου.

ΛΑΜΠΟΡΑΛ (Περάσοβιτς): Τζέιμς 2, Πλάνινιτς 5, Χάνγκα 3, Μπουρούσης 5, Μπλάζιτς 8, Ντιοπ 4, Τιλί 7, Ανταμς 25(6), Μπέρτανς 13(3)


ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 21(4), Σίνγκλετον 10, Ντρέιπερ 2, Κλαβέρ 10(1), Μπίκοφ, Τζάννγκ 10(2), Μπαλασόφ, Βορονόφ, Ζούμπκοφ 11(1), Μπρόκχοφ 21(4)

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα