Βασίλης Ξανθόπουλος στο basketblog: «Όλα μπορούν να γίνουν στον τελικό»

«Πολύ σημαντικό για τον κόσμο του Άρη και την ομάδα να διεκδικεί τίτλους» απάντησε ο Βασίλης Ξανθόπουλος σε ερώτηση που του έκανε το basketblog.gr την επόμενη μέρα του ημιτελικού με την ΑΕΚ όπου οι «κίτρινοι» πήραν μία σπουδαία νίκη-πρόκριση στον τελικό με 77-76 στο «Nick Galis Hall». Ο Έλληνας γκαρντ στο συγκεκριμένο ματς βοήθησε αρκετά με 6 πόντους (2

τρίποντα), 2 ασίστ και 2 ριμπάουντ, ενώ ήταν πολύ καλός στο οργανωτικό και αμυντικό κομμάτι.

Επίσης μίλησε για το πως έζησε μαζί με τους συμπαίκτες του τον μεγάλο ημιτελικό, για τον κόσμο του Άρη, για τον προπονητή του Δημήτρη Πρίφτη, για τον αν προτιμάει κάποιον εκ των Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου και για την συνέχεια της σεζόν στην Stoiximan.gr Basket League και στην Ευρώπη.

-Πρώτα από όλα συγχαρητήρια για την πρόκριση, πως νιώθετε την επόμενη μέρα του θριάμβου;

«Πολύ όμορφα ήταν μία μεγάλη νίκη για εμάς σε ένα παιχνίδι νοκ άουτ που μας έστειλε στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο και είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι».

-Πως ζήσατε τον ημιτελικό από την αρχή μέχρι το δραματικό τέλος;

«Σίγουρα με ένταση επειδή πρόκειται για έναν ημιτελικό και γιατί προερχόμασταν από ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ για την Stoiximan.gr Basket League που δεν ήμασταν καλοί και χάσαμε. Οπότε από την αρχή ξέραμε ότι ήταν ένα διαφορετικό ματς και το ζήσαμε με πολύ ένταση. Και σίγουρα το απόλαυσαν όλοι ανεξάρτητα από το αν υποστηρίζουν την ΑΕΚ ή τον Άρη και επίσης ήταν ένας αγώνας αντάξιος της ιστορίας των δύο ομάδων».

-Ο κόσμος σας βοήθησε πολύ για ακόμα μία φορά, πες μας για την σχέση ομάδας-φιλάθλων;

«Ο κόσμος του Άρη είναι μπασκετικός και δημιουργεί μία απίστευτη ατμόσφαιρα και μας δίνει ενέργεια και «φτερά» στα παιχνίδια. Στην αρχή της φετινής σεζόν δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά οι φίλαθλοι μας στάθηκαν και χθες τους δώσαμε χαρά. Και γενικά είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο του Άρη και την ίδια την ομάδα να διεκδικεί τίτλους».

-Μίλησε μας λίγο για τον προπονητή σου, τον Δημήτρη Πρίφτη και ποιες ήταν οι οδηγίες του στην τελευταία επίθεση του ημιτελικού;

«Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα που έχει. Του δόθηκε μία μεγάλη ευκαιρία από τον Άρη και εκείνος την άρπαξε από τα μαλλιά και επίσης είναι πολύ καλός σαν άνθρωπος. Για την τελευταία φάση οι οδηγίες ήταν ξεκάθαρες, ο Κάμινγκς να παίξει ανοιχτά και να τελειώσει την φάση ή να σπάσει την μπάλα σε κάποιον αν ήταν ελεύθερος».

-Πόσο σημαντικός είναι ο τελικό του Κυπέλλου για τον Άρη και για την πόλη;

«Είναι πολύ σημαντικός σίγουρα για τον Άρη και για την πόλη. Ο Άρης πριν 20-25 χρόνια διεκδικούσε και κατακτούσε τίτλους και για τον παλιό κόσμο του Άρη που έχει ζήσει τις παλιές εποχές με τον Γκάλη και τον Γιαννάκη να δημιουργούνται προσδοκίες. Ο τελικός είναι ένα νοκ άουτ ματς και όλα μπορούν να γίνουν, οπότε είναι σημαντικό για όλη την Θεσσαλονίκη και όχι μόνο για τον Άρη».

-Ποιον προτιμάτε για αντίπαλο στον τελικό τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό;

«Δεν προτιμάμε κανέναν, γιατί είναι και οι δύο πολύ μεγάλες και καλές ομάδες και είναι λάθος να κάνεις προτιμήσεις στους αντιπάλους».

-Πλέον μετά την πρόκριση στον τελικό, ποιοι είναι οι στόχοι σας στην Stoiximan.gr Basket League και στο Champions League;

«Στην Ευρώπη ο σκοπός μας είναι να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, παρότι έχουμε προκριθεί στους 24. Οπότε να είμαστε αγωνιστικά έτοιμοι στα νοκ άουτ, να έχουμε την υγεία μας και με την βοήθεια το κόσμου να προχωρήσουμε και φυσικά να είμαστε και λίγο τυχεροί στην κλήρωση. Στην Stoiximan.gr Basket League έχουμε μείνει πίσω για την 3η θέση, ο ΠΑΟΚ είναι κοντά μας στην τετράδα και κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και σίγουρα όλα θα κριθούν στα playoffs».

Keywords
Τυχαία Θέματα