Βαγγέλης Τσάπας στο Basketblog.gr: «Κάθε χρόνο χτίζουμε το όνομα μας σαν ομάδα» (Photos)

Την άνοδο του στην Β' Εθνική γιορτάζει από την περασμένη Κυριακή (12/3) ο Φάρος Κερατσινίου ο οποίος κατάφερε να επιβληθεί του Χαλανδρίου και να πετύχει ένα μικρό αθλητικό «θαύμα» στα μπασκετικά δρώμενα της χώρας μας.

Ο Φάρος ο οποίος προήρθε από την άτυπη συγχώνευση του Θεμιστοκλή Κερατσινίου και του Φάρου Κερατσινίου κατάφερε από τον Σεπτέμβρη του 2009 που ανέλαβε την προεδρία του συλλόγου ο Βαγγέλης Τσάπας να προβιβαστεί από την Β' ΕΣΚΑΝΑ στην Β' Εθνική κατακτώντας 2 κύπελλα, 1 νταμπλ και έχοντας

ποσοστό νικών στο 85,5% (123 νίκες - 21 ήττες), και όλα αυτά μέσα σε πέντε χρόνια.

Ο πρόεδρος του Φάρου μίλησε στο Basketblog.gr για την άνοδο της ομάδας του, για την πορεία της σε αυτή την πενταετία, και για όνειρα που κάνει ο ίδιος και οι συνεργάτες του για την επόμενη ημέρα...τονίζοντας με νόημα ότι στόχος τους είναι να απολαύσουν αυτό το ταξίδι...που ξεκίνησε το 2009!

Μετά την άνοδο στην Γ΄Εθνική ήρθε και αμέσως η άνοδος στην Β' Εθνική. Που πιστεύεται ότι οφείλεται αυτό;

«Η αλήθεια είναι ότι η άνοδος απο την Γ Εθνική στην Β Εθνική ήρθε πιο εύκολα απο ότι οι προηγούμενες άνοδοι που πετύχαμε. Θεωρώ ότι η φετινή επιτυχία οφείλετε στο σωστό στήσιμο της ομάδας το καλοκαίρι, στην πολύ μεθοδική δουλειά που γίνεται απο τον προπονητή μας αλλά και στην έλευση και άλλων έμπειρων παιχτών που πλαισίωσαν αρμονικά τον ήδη επιτυχημένο περσινό μας κορμό, και τέλος στην εμπειρία που έχουμε αποκομίσει τις περασμένες χρονιές ως ομάδα. Προσωπικά πιστεύω ότι κάθε χρόνο χτίζουμε το όνομα μας σαν ομάδα. Το μεγαλύτερο μερίδιο όμως κατά την γνώμη μου στην φετινή επιτυχία ανήκει στον coach μας τον Αντρέα Πολεμή, που στην ουσία είχε το βάρος της διαχείρισης όλης αυτής της κατάστασης και όπως κάθε φορά στις αποτυχίες συνηθίζεται οι προπονητές πληρώνουν το μάρμαρο, κάλο είναι και στις επιτυχίες να παίρνουν το μερίδιο του λέοντος»

Επί προεδρίας σας ο Φάρος μπήκε στον μπασκετικό χάρτη της Ελλάδας και ανέβηκε 3 κατηγορίες, από την Β' ΕΣΚΑΝΑ ως την Β' Εθνική. Ποιος είναι ο στόχος σας, και που θέλετε να την φτάσετε;

«Στόχος μου είναι σε ότι κάνω να το ευχαριστιέμαι . Δεν με νοιάζει ειλικρινά η κατηγορία. Στόχος είναι κάθε μέρα απo ότι κάνεις να νιώθεις ότι κάτι κερδίζεις απο αυτό με το οποίο ασχολείσαι. Σε πρώτη φάση η καθιέρωση στην Β Εθνική μ ένα δικό μας μοντέλο ομάδας θα είναι κάτι το ιδανικό. Πολλές ομάδες στο παρελθόν διέγραψαν πολύ πιο μεγάλες πορείες απο την δική μας και στο τέλος ζαλίστηκαν κι έχασαν κι ότι έχτισαν. Καλό είναι λοιπόν κάποιος στην ζωή να παραδειγματίζεσαι απο ότι γίνεται γύρω του. Εμείς θέλουμε να νιώθουμε καλά με αυτό που κάνουμε».

Που αφιερώνεται αυτή την άνοδο και πόσο δύσκολο ήταν καθώς παρακολουθήσαμε την ομάδα να έχει άγχος το τελευταίο διάστημα. Ο τίτλος του φαβορί σας βάρυνε;

«Ειλικρινά στα πέντε χρόνια που είμαι στην ομάδα φέτος νιώθω ότι έχω το μικρότερο μερίδιο σ αυτήν την επιτυχία. Οπότε καλό είναι να αφιερωθεί σ αυτούς που κοπίασαν πιο πολύ για αυτή την άνοδο. Πρώτα στον προπονητή μας τον Ανδρέα Πολέμη, στον Δημήτρη Χόρτσα που πλαισίωσε φέτος την διοίκηση και χωρίς τις δικές του καλοκαιρινές παρεμβάσεις ίσως αυτή η ομάδα να μην υπήρχε, αλλά και στα παιδιά που απο τις 20 Αυγούστου είναι στο γήπεδο και κυρίως στον Σωτήρη Κατουφα που ήρθε πέρυσι στην ομάδα και θεωρώ ότι πήρε την ομάδα στις πλάτες του και την οδήγησε δυο κατηγορίες υψηλότερα σε μια περίοδο μάλιστα που πολλοί λίγοι ήθελαν να έρθουν στον Φάρο. Η ομάδα τον τελευταίο καιρό δεν είχε άγχος. Είχε πολλούς τραυματισμούς και δεν είχε πρόγραμμα βατό. Σχεδόν παίζαμε για μια περίοδο μια φορά τον μήνα. Είχαμε έτσι ένα πρόβλημα στο να βρούμε ρυθμό. Τον τελευταίο μήνα θυμίζαμε νοσοκομείο έτσι αυτό μας έφερε λίγο πίσω . Η ομάδα αυτή τόσα χρόνια έχει μάθει να παίζει ως φαβορί».

Υπάρχουν σχέδια για την Β' Εθνική ή ακόμα είναι νωρίς;

«Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Θέλουμε να ευχαριστηθούμε αυτό που πετύχαμε κι όπως κάθε χρόνο θα κάνουμε αυτό που θα μας ευχαριστεί και του χρόνου...και πραγματικά θα απολαύσουμε όπου βγει αυτό το όμορφο ταξίδι που ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2009».

Keywords
Τυχαία Θέματα