Βαγγέλης Σακελλαρίου στο Basketblog: «Ο Πανιώνιος ανήκει στην ελίτ»

Ο Πανιώνιος, στα τέσσερα ματς που έδωσε για το Κυπέλλο Ελλάδος, λίγες μέρες πριν την νέα σεζόν που θα τον βρει στην Α2, έδειξε τα «δόντια» του. Αφού πρώτα κατάφερε να επιβληθεί άνετα σε Ψυχικό, Μαχητές Δόξας Πεύκων και Αίολο Αστακού, κόντραρε... στα ίσια την Κύμη, η οποία έχοντας την «πολυτέλεια» των ξένων παικτών, κατάφερε να περάσει από το Κλειστό της Αρτάκης με το τελικό 77-73. Ο κόσμος του Ιστορικού έδωσε δυναμικά το «παρών» και οι παίκτες

του Νίκου Οικονόμου άφησαν ακόμη ένα ελπιδοφόρο «μήνυμα», έχοντας μπροστά τους πλέον την πρόκληση του... μονόδρομου της άμεσης επανόδου στην Basket League, αντιμετωπίζοντας στην πρώτη αγωνιστική της Α2 τον Εθνικό (8/10). Εκείνος, ήταν εκ των πρωταγωνιστών και αναμένεται να είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών, έχοντας... βαθιά γνώση από το «μονοπάτι» των χαμηλότερων κατηγοριών, φορώντας τα χρώματα του Λαυρίου.

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου, μιλάει στο Basketblog.gr για το τι «κόστισε» στον Πανιώνιο μία σπουδαία εντός έδρας πρόκριση, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως σε οποιαδήποτε περίπτωση, η Α2 θα παρέμενε απόλυτη προτεραιότητα, καλώντας το κοινό να έχει την ίδια δυναμική συμμετοχή. Αναφέρεται στην άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμα των «κυανέρυθρων», ενώ δε λησμονεί να ευχαριστήσει τον κόσμο του Λαυρίου, στο οποίο είχε αγωνιστεί την προηγούμενη τριετία.

Βαγγέλη, παλέψατε και φτάσατε στις λεπτομέρειες έναν αγώνα κόντρα σε μία ομάδα της Α1, αλλά στο τέλος δεν τα καταφέρατε;

Είναι αλήθεια, ότι θέλαμε να συνοδεύσουμε με θετικό αποτέλεσμα το πρώτο μας παιχνίδι μπροστά στους φιλάθλους μας. Είχαμε δουλέψει πολύ σε αυτό τον αγώνα και δείξαμε πόσο τον θέλαμε, αλλά όπως ανέφερες, μερικές μικρές λεπτομέρειες δε μας έδωσαν την νίκη. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, καθώς σε λίγες μέρες ξεκινούν οι υποχρεώσεις μας για την Α2, με αντίπαλο τον Εθνικό (8/10). Πρέπει από την αρχή να είμαστε πανέτοιμοι, για να επιστρέψει ο Πανιώνιος εκεί όπου ανήκει.

Ως Πανιώνιος, θα θέλατε να φτάσετε πιο μακριά στο Κύπελλο Ελλάδος ή η Α2 αποτελεί απόλυτη προετεραιότητα για εσάς;

Ο Πανιώνιος είναι ιστορική ομάδα και στοχεύει πάντα στην νίκη και στην κορυφή. Θα θέλαμε να προχωρήσουμε περισσότερο στο Κύπελλο, αλλά το πρωτάθλημα της Α2 είναι άμεση προτεραιότητα για να φέρουμε τον Πανιωνιο εκεί που του αξίζει.

Ήταν σημαντική η παρουσία του κόσμου, ώστε να φέρετε σε τέτοιο σημείο το παιχνίδι;

Ο κόσμος μας βοηθά σε πολύ μεγάλο βαθμό την προσπάθεια μας. Η δυναμική του είναι τεράστια και μας «ώθησε» στο να πάρουμε την νίκη, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να τον ικανοποιήσουμε. Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε να του δίνουμε μόνιμα χαρά, ξεκινώντας από το Σάββατο.

Τι είναι αυτό που πρέπει να βελτιώσει μέχρι τότε ο Πανιώνιος;

Υπήρξαν μερικά κενά διαστήματα, εξαιτίας των οποίων δεν είχαμε τη διάρκεια στην απόδοσή μας που θα μας έδινε την νίκη. Το Σάββατο είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, γιατί πρόκειται για αγώνα πρωταθλήματος, αλλά πρώτα πρέπει να βελτιώσουμε το κομμάτι που ανέφερα. Αν ο κόσμος μας δώσει ξανά δυναμικά το «παρών», θα φτάσουμε στην επιτυχία.

Τι σκέφτηκες, όταν σε κάλεσαν να έρθεις στην Νέα Σμύρνη;

Όταν σε καλεί ο Πανιώνιος, δε σκέφτεσαι τίποτα! Απλώς ανταποκρίνεσαι και «αρπάζεις» την ευκαιρία να βρεθείς σε ένα μεγάλο σύλλογο, βάζοντας υψηλούς στόχους και βρίσκοντας καινούργια κίνητρα για την καριέρα σου.

Πώς παρακολουθούσες με τη δική σου ματιά την πορεία μίας τόσο ιστορικής ομάδας, όπως είναι ο Πανιώνιος, από τη Β’ Εθνική και τι συναισθήματα σου δημιουργούσε, έστω κι αν δεν αγωνιζόσουν σε αυτόν;

Στη συνείδηση του αθλητικού κόσμου ο Πανιώνιος ανήκει στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ. Όπως όλοι, λοιπόν, θεώρησα κι εγώ ότι το πέρασμα της ομάδας από τη Β' Εθνική αρχικά και την Α2 στη συνέχεια, θα είναι πολύ σύντομο.

Τι σήμαινε για σένα η αποχώρησή σου από το Λαύριο;

Είναι αλήθεια, όπως ανέφερα και πριν, πως όταν σε καλεί ο Πανιώνιος ανταποκρίνεσαι άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα 3 χρόνια που ήμουν στο Λαυριο, ωστόσο, κατάφερα να «δεθώ» με τον κόσμο και τους ευχαριστω πολύ γιατί με στήριξαν και κατά την παραμονή μου στην ομάδα και μετα την αποχώρησή μου.

Keywords
Τυχαία Θέματα