Βαγγέλης Μάντζαρης στο basketblog: «Χαίρεσαι όταν βάζεις κρίσιμα σουτ»

Σε ένα ματς πραγματική… κόλαση, ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη επί την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 100-93 στην δεύτερη παράταση. Για να πάρει αυτή την νίκη όμως η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου χρειάστηκε μεγάλα σουτ στο τέλος για να «κόψει» τα φτερά της «Ένωσης». Την ευθύνη λοιπόν ανέλαβε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, με τον γκαρντ των Πειραιωτών να σκοράρει 2 τρίποντα στο δεύτερο εξτρά πεντάλεπτο,

δίνοντας έτσι πολύτιμους πόντους σε κρισιμότατο σημείο για τον Ολυμπιακό.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μετά από την πολύ καλή του εμφάνιση, μίλησε στο basketblog, αναλύοντας τα του αγώνα, ενώ δεν παρέλειψε να ασχοληθεί με την «καυτή» ατμόσφαιρα που έκαναν οι φίλοι της ΑΕΚ. Ακόμα ο διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε και στην συνέχεια της Ευρωλίγκας, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει.

Που πιστεύεις πως κρίθηκε αυτό το παιχνίδι;

Στον χαρακτήρα που δείξαμε στο τέλος και ειδικά στην πρώτη παράταση. Στο τέταρτο δεκάλεπτο νομίζω πως στο μεγαλύτερο διάστημα το ελέγχαμε το ματς και παρότι στο τέλος όπως και στο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ, έτσι και τώρα πήγαμε να αυτοκτονήσουμε και πήγε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί πάλι βρεθήκαμε 4 πόντους πίσω όμως δείξαμε τον απαιτούμενο χαρακτήρα, βάλαμε τα σουτ και κερδίσαμε.

Πόσο δύσκολο είναι μετά από ένα παιχνίδι σαν αυτό με την Μπάμπεργκ, να παίζεις ένα άλλο παιχνίδι και να τα δίνεις όλα;

Είναι δύσκολο. Είμαστε άνθρωποι και εμείς δεν είμαστε μηχανές. Παρόλα αυτά έχουμε πει ότι μετά από κάθε παιχνίδι πρέπει να «γυρνάμε το τσιπάκι μας» και να το αφήνουμε στο παρελθόν. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται, η Ευρωλίγκα το ίδιο και δεν έχει τελειώσει τίποτε ακόμη.

Πως είναι το να παίζεις σε ένα γεμάτο γήπεδο με «εχθρική» ατμόσφαιρα;

Πολύ ωραίο! Όλοι εμείς που κάνουμε αυτό το επάγγελμα, στην ουσία κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα και πληρωνόμαστε και καλά, οπότε το θέλουμε αυτό. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να διαχειρίζεσαι την πίεση.

Πόσο δύσκολο είναι για έναν παίκτη να διαχειριστεί ένα τέτοιο παιχνίδι;

Να σου πω την αλήθεια αυτό το σκέφτεσαι μετά γιατί όταν παίζεις λειτουργείς με το ένστικτο. Σκέφτεσαι μόνο να κερδίσεις. Άλλωστε όταν παίζεις σε τέτοιο επίπεδο πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι την κούραση. Σίγουρα πάντως όταν φεύγει η κούραση τα βλέπεις όλα διαφορετικά.

Αισθανθήκατε λίγο «déjà vu», με το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ;

Σίγουρα όταν δεχθήκαμε το τρίποντο είπαμε όχι πάλι έτσι ρε γαμώτο. Όπως σου είπα όμως μέσα στο παιχνίδι παίζεις με το ένστικτο. Δεν έχεις χρόνο να τα σκεφτείς αυτά.

Ήσουν από τους καταλύτες στο τέλος για τον Ολυμπιακό. Ήταν από τα παιχνίδια που μπορεί να ανανεώσει το ηθικό ενός παίκτη;

Χαίρεσαι όταν βάζεις κρίσιμα σουτ σίγουρα. Το θέμα είναι όμως η νίκη. Πίστεψε με, αν τα έβαζε κάποιος συμπαίκτης μου τα σους αυτά και κερδίζαμε και πάλι θα χαιρόμουν το ίδιο. Αν χάνουμε δεν βγαίνει κανείς κερδισμένος, αν κερδίσουμε είμαστε όλοι…

Θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι την άμυνα της ΑΕΚ πάνω σου την τιμώρησες στο τέλος με τα σουτ σου;

Κοίτα στην πρώτη φάση έμεινε πράγματι πίσω ο αμυντικός μου, στην δεύτερη όμως έκανε ο Μπίλι (Σπανούλής) ένα πολύ καλό ντράιβ και κλείσαν οι άλλοι πάνω του και σε καμία περίπτωση δεν με αφήσαν ελεύθερο επίτηδες. Στην πρώτη πάντως έμεινε πολύ πίσω κι εγώ το πίστεψα, σούταρα, το έβαλα. Αυτό είναι όλο.

Και τώρα Ζαλγκίρις…

Πολύ σημαντικό ματς. Πρέπει να ανακάμψουμε από την ήττα μας και στα εναπομείναντα 4 ματς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να περάσουμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Σίγουρα η πρόκριση δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά υπάρχουν ακόμη ελπίδες. Εμείς κοιτάμε να κάνουμε το 4/4, να δείξουμε καλή εικόνα και από εκεί και πέρα ότι είναι να γίνει θα γίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα