Β' Εθνική (Νότος): Η ανάλυση του φετινού «μαραθωνίου»

Μπορεί τα πρωταθλήματα της Basket League αφενός και της Α2 Ανδρών αφετέρου να έχουν όλη την λάμψη πάνω τους, αλλά το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής έχει την δική του αίγλη, φιλοξενώντας σπουδαία ονόματα του Ελληνικού μπάσκετ. Ο μαραθώνιος του Νοτίου ομίλου κάνει τζάμπολ σήμερα (2/10) έχοντας στις τάξεις της μόλις δυο επαρχιακές ομάδες (Εργοτέλης και Έσπερος Πατρών), και όλες τις υπόλοιπες από λεκανοπέδιο της Αττικής. Η διαφορά είναι ότι από την φετινή σεζόν κερδίζουν την άνοδο για την

Α2 τους δυο ομάδες (χωρίς μπαράζ) και υποβιβάζονται τέσσερις για την Γ' Εθνική.

Το basketblog.gr σας παρουσιάζει σε ένα αφιέρωμα του και τους 16 μονομάχους του πρωταθλήματος 2016-17

ΑΕΝ Κηφισιάς

Τα πάνω κάτω ήρθαν στην ομάδα των Βορείων προαστίων μετά τα οικονομικά προβλήματα που ανάγκασαν μια ομάδα που τερμάτισε στην 5η θέση της Basket League της περσινής σεζόν να υποβιβαστεί οικειοθελώς στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, στην οποία ξανά επιστρέφει μετά το μακρινό...2011! Η Αθλητική Ένωση Νέας Κηφισιάς (Α.Ε.Ν.Κ.) εκτός από το ότι επέστρεψε ξανά στο ερασιτεχνικό της όνομα, επέστρεψε και στο κλειστό στις Αδάμες, όπου θα προσπαθήσει να χτίσει και πάλι τα όνειρα της. Ο Δημήτρης Λιόγας είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε το δύσκολο έργο στον αχαρτογράφητο χώρο της κατηγορίας για τον σύλλογο των Βορείων προαστίων, και σίγουρα είναι το ισχυρό χαρτί της. Στο ρόστερ της υπάρχουν οι πολύπειροι Μοσχοβίτης, Καραβανάς, Ψαρόπουλος και Δρακάκης, ενώ και οι Οικονομόπουλος, Καμαριανός, Σπηλιόπουλος, Παπανικολάου, Κεφαλάς και Χατζηνικόλας. Βασικός και ρεαλιστικός στόχος είναι η αποφυγή του υποβιβασμού, και η σταθεροποίηση της Κηφισιάς σε μια κομβική χρονιά για το μέλλον της.

Πανερυθραϊκός

Αν κάποιος στο τέλος του περσινού πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα της Α2 έλεγε ότι ο Πανερυθραϊκός θα γραφόταν στις ομάδες της φετινής Β' Εθνικής, σίγουρα θα τον κοιτούσαν με απορημένο βλέμμα. Ωστόσο η ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή δεν κατάφερε να κρατηθεί στην δυσκολότερη Α2 των τελευταίων ετών, και έτσι θα προσπαθήσει τη φετινή σεζόν να ξανά επανέλθει. Ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται για 15η χρονιά στο «Στ.Καλαϊτζής» έχοντας σταθερή διοίκηση, και ένα σύλλογο που τα τελευταία 10 χρόνια βρίσκεται σταθερά σε υψηλό επίπεδο. Το φετινό ρόστερ φαντάζει σαφώς από τα ισχυρότερα της κατηγορίας, με παίκτες όπως οι Γιανναλέτσος, Κούσουλας, Τοπάλης και Υφαντής να πλαισιώνουν τους υπάρχοντες Καλλιανιώτης, Γιαουρτόγλου, Δέλλιος, Πρίτσος, Σοφρωνάς και Αντωνίου. Αποχώρησαν οι Μπάρδας και Γεωργοπαπαδάκος, Προδρόμου, Γκαϊτάσοφ και Σολωμός.

Περιστέρι

Αν ο Πανερυθραϊκός φαντάζει ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο, η έτερη ομάδα που υποβιβάστηκε από την περσινή Α2 Ανδρών, το Περιστέρι, αποτελεί το πρώτο φαβορί για να καταφέρει να επανέρθει άμεσα στην δεύτερη τι τάξει Εθνική κατηγορία. Η διοίκηση της ομάδας μπορεί να παραχώρησε τον ταλαντούχο Σκουλίδα στην ΑΕΚ, αλλά έφερε στο κλειστό «Ανδ.Παπανδρέου» ονόματα όπως οι Αντώνης Μάντζαρης, Μαγκουνής, Τασόπουλος, Λυκογιάννης, Ντακούλιας, Παππάς, ενώ κράτησε τους Κατιάκο, Πολυτάρχου και Παπαντωνάκο, δείχνοντας εξαιρετικό πρόσωπο και στα φιλικά προετοιμασίας. Μεγάλο της ατού η παραμονή του Νίκου Καραγιάννη στον πάγκο της, με τον στόχο της ανόδου να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Αποχώρησαν οι Γκίχριστ, Πέτρουλας, Λάκκας, Παπαδιονυσίου, Τσιότρας και Ψαρόπουλος.

Ιωνικός Νικαίας

Ακόμα ένα καλοκαίρι που θα θυμούνται έντονα στη Νίκαια, με τα συναισθήματα να αλλάζουν συνεχώς, αλλά η πολυπόθητη άνοδος στην Α2 να μην έρχεται ακόμα μια φορά, κάτι που περίμεναν ακόμα και δέκα ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Ο φετινός Ιωνικός αποτελεί σίγουρα μια νέα ομάδα, η οποία εντυπωσίαζε στα φιλικά, χάνοντας ωστόσο παίκτες που είχαν συμφωνήσει για το πρωτάθλημα της Α2 όπως οι Τζουγκαράκης και Κουρέπης (αμφότεροι πήγαν στον Αρκαδικό). Στα διοικητικά η φυγή του Ίωνα Βαρουξάκη μαζί με τον προπονητή Νίκο Οικονόμου άφησε μεγάλο κενό, αλλά το ότι η προηγούμενη διοίκηση αποφάσισε να αποχωρήσει νωρίς (πήγε στον Πανιώνιο) έδωσε χρόνο ο Ιωνικός να χτίσει μια νέα ομάδα, με διοίκηση που πονάει τον σύλλογο. Στο τιμόνι της θα βρίσκεται ο Περικλής Ταυρόπουλος, ενώ αρχηγός θα είναι ο νεοφερμένος Σπανός, ο οποίος έχασε όλη τη σεζόν πέρυσι στο Παγκράτι, και θέλει να αποδείξει πράγματα. Από το περσινό ρόστερ έμεινε μόνο ο νεαρός Μπολάτογλου, ενώ ήρθαν παίκτες όπως οι Βουγιούκας, Περδικάρης, Πετρόπουλος, Καπινιάρης, Παναγιωταράς, Πάντσιος, Περσίδης που έχουν την ποιότητα αλλά και την ικανότητα να αποτελέσουν ένα δυνατό σύνολο. Λογικά στον Ιωνικό οι στόχοι θα έρχονται μέσα από τα παιχνίδια.

Πανελευσινιακός

Αποτελεί χωρίς ίχνος αμφισβήτησης τον σύλλογο με μια από τις σοβαρότερες διοικήσεις της χώρας, έχοντας άριστο εργασιακό περιβάλλον για προπονητές και αθλητές. Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στους «σταχυοφόρους» θα βρίσκεται στο πόστο του τεχνικού ηγέτη ο Λευτέρης Τσαουσίδης, έχοντας δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό ρόστερ, ικανό να μπει σφήνα στην δυάδα Περιστερίου και Πανερυθραϊκού. Στο κλειστό της Γούβας παρέμειναν οι Μαντζιώρης, Αβραμίδης, Ζούμπος, Μιχαλούτσος και Η.Ηλιάδης, ενώ παρά την απώλεια του Μποχωρίδη, ήρθαν οι Πέτρουλας, Μουμπάρακ, Ρεκουνιώτης και Μούκας δίνοντας στον Έλληνα τεχνικό ένα ικανότατο αριθμό παικτών.

Παπάγου

Το περσινό πάθημα της αλλαγής τεσσάρων προπονητών μέσα σε μια σεζόν έγινε πάθημα για τους «Στρατηγούς» οι οποίοι έκλεισαν νωρίς νωρίς αυτό το κεφάλαιο φέρνοντας στον πάγκο της ομάδας τους τον Κώστα Σορώτο, με τις συστάσεις να μην είναι απαραίτητες. Εκτός από αυτό προχώρησαν σε σχετική ανανέωση, περνώντας στην μετά Υφαντή εποχή που αποχώρησε πέρυσι από την ενεργό δράση. Στο «Σαλούν» εκτός από τους ταλαντούχους Φακοπουλίδη, Ζώργο, Χαϊκάλη, Γκάτζο και Καμπούρη ήρθε ο πολύπειρος Γιάννης Κακιούζης, ενώ παρέμειναν και οι Δέδες, Σιούτης, Αρσένης, Αποστολίδης και Σιμόπουλος. Στόχος φαντάζει η δημιουργία μιας νέα ομάδας, με όσο το δυνατό καλύτερη πορεία προς τις πάνω θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Επίσης αποχώρησαν και οι πολύπειροι Διαμαντόπουλος, Βιδάλης και Περικλής Δροκοφίκης.

Κορωπί

Την δεύτερη τους χρονιά στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής ξεκινούν στο Κορωπί, έχοντας αρχίσει να μαθαίνουν τα κατατόπια, καθώς στην πρώτη εμφανίστηκαν σαφώς μπερδεμένοι, ξεκινώντας με στόχους και ολοκληρώνοντας μια μια θετική πορεία για πρώτη παρουσία. Στον πάγκο παρέμεινε ο Σάββας Κατσούνης, ο οποίος έδωσε ταυτότητα στην ομάδα με την έλευση του, ενώ και το ρόστερ άλλαξε αρκετά, με το Κορωπί να «ψωνίζει» από την Βόρεια Ελλάδα. Παρέμειναν μόνο οι Κερασοβίτης και Αμπαράς, ενώ αποκτήθηκαν οι Δήμας, Θεοδωράκος, Σεϊμένης, Γεωργακόπουλος, Αγόρης, Αγγελόπουλος, Καραδολάμης, Μαύρος, Σταθόπουλος και Ντάλης. Βασικός στόχος παραμένει η σταθεροποίηση στην κατηγορία και η δημιουργία ενός βασικού κορμού για τα επόμενα χρόνια.

ΕΦΑΟ Ζωγράφου

Αυτή είναι πλέον η νέα ονομασία του Φιλαθλητικού, ο οποίος εντελώς αθόρυβα συγχωνεύτηκε το καλοκαίρι με τον ΑΟ Ζωγράφου, έχοντας ως χρώματα το κόκκινο και το μπλε. Στο αγωνιστικό σκέλος ο Τάκης Ζήβας έχει δημιουργήσει μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, η οποία αν δεν προσεχθεί θα κάνει πολλές ζημιές, διαθέτοντας πλούσιο ταλέντο. Στο κλειστό του Ζωγράφου ήταν ο ικανότατος σκόρερ Σάκης Γεωργοπαπαδάκος, ο πολύπειρος σέντερ Λάζαρος Αγαδάκος και οι Καπετζόγλου και Καστανιώτης. Μπορεί να αποχώρησαν οι Κελαϊδής, Λιακόπουλος, Πρέκας, Τραφαλής και Λυμπερόπουλος, αλλά οι Έλληνας τεχνικός έχει την ικανότητα να τους αντικαταστήσει. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι αντίπαλες ομάδες στους εξαιρετικούς Γιάννη Γκαβασιάση και Δημήτρη Λεγκίκα, δυο παίκτες που αν προσεχθούν θα αφήσουν το δικό τους στίγμα τα επόμενα χρόνια.

Κρόνος Αγίου Δημητρίου

Αλλαγή σκυτάλης είχαμε το φετινό καλοκαίρι στο Μπραχάμι, με τον Παναγιώτη Σαββάτη να αποχωρεί για τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, και τον πολύπειρο Νίκο Χατζηπανυγήρη να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία. Από το περσινό ρόστερ εκτός από τον Γιάννη Μητσάκη έμεινε ο βασικός κορμός με τους Φρουσκλιά, Στραγανιώτη, Μπάλα, Ζούκα, Χαλβατζή, Γιαννόπουλο, Ξιούρα και Κόη, ενώ σε αυτούς μπορεί να προστεθεί και ο Ματαλλιωτάκης ο οποίος μπορεί να ανήκει πλέον στον Πανιώνιο, αλλά θα αγωνίζεται δανεικός στον Κρόνο. Στην ομάδα επίσης ήρθαν οι Γκαϊτάσοφ, Ηλιόπουλος, Μπέλης και Άρχος, με βασικό στόχο του Κρόνου να είναι η όσο γρηγορότερη αποφυγή του υποβιβασμού.

Εργοτέλης

Μοναδικός εκπρόσωπος της Κρήτης θα είναι την φετινή σεζόν ο Εργοτέλης, ο οποίος κράτησε στον πάγκο του τον Γιώργο Μακράκη, στον οποίο χρωστάει την τρομερή σωτηρία του την περσινή περίοδο. Στην ομάδα του Ηρακλείου άλλαξαν αρκετά στην μεταγραφική περίοδο, με την εικόνα της να αποτελεί γρίφο, καθώς η μοναδική της είκονα είναι από τα φιλικά που έδινε εντός Κρήτης, με τους ίδιους αντιπάλους. Απο το «Λίντο» αποχώρησαν οι πολύπειροι Πετράκης, Τσερκιτζόγλου, Σκλήβας, Σακελλαράκης, Μάριος Αρναουτάκης, Ξενάκης, ενώ παρέμειναν οι Καραλής, Καρακωνσταντάκης και Μαχαιριανάκης. Στην ομάδα επέστρεψε ο εξαιρετικός σκόρερ Σπύρος Γεωργούτσος, ενώ αποκτήθηκαν οι Χουχούμης, Σαρρής, Βερτούδος, Στρατάκης και Σταμάτης. Χωρίς να έχουμε πλήρη εικόνα θεωρούμε ότι θα δώσει μεγάλη μάχη για την παραμονή, ενώ τροχοπέδη αποτελούν τα συνεχόμενα ταξίδια.

Έσπερος Πατρών

Το γεγονός της αναβολής της πρεμιέρας με τον Εργοτέλη σπέρνει ανυσηχία τους ανθρώπους της Πατρινής ομάδας, με την Αγία Παρασκευή να έχει προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, θέλοντας να προσβάλει το γεγονός ότι από το περσινό πρωτάθλημα υποβιβάστηκαν τέσσερις ομάδες, και όχι πέντε, με τον Έσπερο να έχει τερματίσει σε αυτή τη θέση. Στο αγωνιστικό σκέλος ο Ανδρέας Κεσαπίδης μετά από δυο χρόνια αποτέλεσε παρελθόν, με τον Σπύρο Γκοργκόλη να αναλαμβάνει το τιμόνι της ομάδας της Παναγίας Αλεξιώτισας. Αρκετές αλλαγές υπήρξαν και στο ρόστερ, με τους Καραβανά, Ψαρόπουλο, Γκόβα, Μαγιντόμπε, Τρυφωνόπουλο, Μακρή, Στυλίδη και Κελεσίδη να αποχωρούν και να παραμένει ο πολύπειρος σέντερ Φώτης Αγγελόπουλος αλλά και οι νεαροί Μανέκας, Ροκανάς και Φραντζής. Αναφορικά με την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού στην Πάτρα ήραν οι Πελεκούδας, Λυμπέρης, Οικονομόπουλος, Θανόπουλος, Πετρόπουλος και Λαμπρόπουλος, δημιουργώντας ένα ετοιμοπόλεμο ρόστερ, το οποίο θα παλέψει για την παραμονή του, ενώ διαθέτει αρκετό ντόπιο στοιχείο.

Απόλλωνας Σμύρνης

Αποτελεί ένα από τα βαρύτερα ονόματα στην κατηγορία, με όμορφο γήπεδο και πολύ κόσμο, με το μπασκετικό τμήμα να θέλει να κλέψει λίγη από την δόξα του ένδοξου ποδοσφαιρικού τμήματος της Ελαφράς Ταξιαρχίας. Ο Απόλλωνας πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στο περσινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, κερδίζοντας με άνεση την άνοδο του, και πλέον στρέφεται στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, έχοντας στον πάγκο του τον Παναγιώτη Χατζή, ο οποίος πλέον θα πορευτεί χωρίς τον Δημήτρη Χουχουλή. Στην Ριζούπολη ήραν παίχτες όπως ο πολύπειρος γκαρντ Αλέξης Μπάρδας, και οι Παπουλίδης, Κυπριτζόγλου, Χανιάς-Πανταζής, Μπασδέκης και Σπυρόπουλος, ενώ παρέμεινε ο Γιώργος Αρναουτάκης αλλά και ο 43χρονος Στέλιος Κοντούδης. Απώλειες θεωρούνται ο πρώτος σκόρερ της περσινής ομάδας, Απόστολος Πάντσιος που μεταγράφηκε στον Ιωνικό Νικαίας, και ο Ναούμ Θυμνιός που θα αγωνίζεται στον Τρίτωνα. Βασικός στόχος είναι η επίτευξη της παραμονής στην κατηγορία.

Πρωτέας Βούλας

Με σταθερά βήματα και αθόρυβα η ομάδα της Βούλας κατάφερε να ανέβει τρεις κατηγορίες μέσα σε ισάριθμες σεζόν, και από την Β' ΕΣΚΑΝΑ να βρίσκεται στην Β' Εθνική, χωρίς όμως κάθε χρόνο να σπαταλάει ένα σωρό χρήματα για πρωτοκλασάτες μεταγραφές, έχοντας δημιουργήσει μια βάσει παικτών, με τον Μάνο Μανουσέλη να αποτελεί εγγύηση επιτυχίας. Στην Βούλα γνωρίζουν πως το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για αυτούς, και με τις κινήσεις που έγιναν δείχνουν πως βασικός στόχος για αυτούς είναι η εδραίωση στην κατηγορία. Στην ομάδα ήρθαν οι Αυγενικός, Παραγιός που επιστρέφει στα παρκέ, Σκουλούδης, Αντωνόπουλος και Πλούμπης ενώ παρέμειναν ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της κατηγορίας, Βασίλης Εμμανουηλίδης, ο πολύπειρος σέντερ Κώστας Βαρδαβάς, αλλά και οι Μόρφης, Παπάδης, Αθηνιώτης, Μούτσα, Βλάχος, Μπούρας, Γάργαλης, Τσακναρίδης και Μπουρλάκης. Αποχώρησαν οι Καλογεριάς που συμφώνησε με τον Ιωνικό, Ζευκιλής, Χανιάς-Πανταζής, Κονδύλης, Γέωργαρός που σταμάτησε το μπάσκετ, ενώ στις Η.Π.Α βρίσκονται οι Πεφάνης και Κόβατς και στην Αγγλία μετακόμισε ο Άρτεμ Πέρβι.

Μανδραϊκός

Άλλη μια ομάδα με τη δική της ιστορία την περσινή σεζόν. Συγκεκριμένα η ομάδα της Μάνδρας ξεκίνησε πολύ αργά την σεζόν στο περσινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής έχοντας ως προπονητή τον Γιάννη Γρίβα, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Βασίλη Μαρίνο, όντας ο άνθρωπος που μέσα σε τέσσερα χρόνια την οδήγησε από την Α' ΕΣΚΑΝΑ στην Β' Εθνική. Πλέον στον πάγκο της ομάδας κάθεται ο εξαιρετικός Θεόφιλος Μπεκές, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα ικανότατο ρόστερ, με βασικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Το μεγαλύτερο όνομα όλων που ήρθε στην ομάδα είναι ο Νίκος Ψυλέας, ο οποίος αποχώρησε από τον Εθνικό και θα αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό του Μανδραϊκού. Εξαιρετικές κινήσεις θεωρούνται και οι Νίκος Γεωργοπαπαδάκος, Γιάννης Τζιβελέκας, Γιώργος Λυτόπουλος, ενώ αποκτήθηκαν επίσης και οι Παπαπέτρος, Μουστόπουλος, Κουτσόπουλος, Ζαφείρης και Βαφιάς. Από την ομάδα της ανόδου παρέμειναν οι Κούρτης, Δούκας, Δρακωτός, Ντότσι και Παπανικολάου. Αποχώρησαν οι Καρυπίδης, Καραλής, Παπαποστόλου, Σπυρόπουλος και Καμπερίδης.

Μαρούσι

Μετά από ένα χρόνο στην Γ΄Εθνική το Μαρούσι κατάφερε να επανέρθει άμεσα στην Β' Εθνική, κρατώντας τον Κώστα Κεραμιδά στον πάγκο του, και θέλοντας να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία. Στην ομάδα των Βορείων προαστίων παρέμειναν οι Γιώργος Σουρλής, Παύλος Ξύδας και Βαγγέλης Μπαλάφας, ενώ συνεχίζουν και οι Κανέλλης και Καπετάνιος. Την θέση του βασικού σέντερ που άφησε ο Γρηγόρης Ραλλάτος πήρε ο Στέφανος Σολωμός ο οποίος αποχώρησε από τη Νέα Ερυθραία, ενώ αποκτήθηκαν και οι Παπαγεωργόπουλος, Χρονόπουλος, Στούκας Κουτσούγερας και Σεργιένκο. Αποχώρησαν οι Στασινός, Πολυχρονόπουλος, Παπαδημητρίου, Σκιαθίτης, Τσουπάκης και Γεωργίου. Όπως γίνεται αντιληπτό και από το έμψυχο δυναμικό το ιστορικό Μαρούσι αναμένεται να δώσει μάχη για την παραμονή του, με τον coach Κεραμιδά να έχει πολύ δουλειά μπροστά του. Στα ατού η πολύ δυνατή έδρα του κλειστού του «Αγίου Θωμά».

Τρίτωνας

Όπως και ο Πρωτέας Βούλας, έτσι και ο Τρίτωνας κατάφερε μεθοδικά να βρεθεί στην Β' Εθνική, κερδίζοντας την άνοδο του χάρη στις ανακατατάξεις, αν και έχασε το μπαράζ ανόδου στην Ακράτα από τον Χαρίλαο Τρικούπη. Ο Μιχάλης Μιχελάκος συνεχίζει το επιτυχημένο έργο του, με τον ομάδα των Σεπολίων να έχει βρει «στέγη» στο κλειστό του Στρέφη, και να έχει στόχο την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά ονόματα του Ελληνικού μπάσκετ μεγαλουργώντας στην δεκαετία του 1950.Μεγάλες μεταγραφές θεωρούνται οι Γιάννης Ντίμπ και Νίκος Κούτουλας που ήρθαν «πακέτο» από τον Ιωνικό Νικαίας ενώ αποκτήθηκαν και οι Γεωργίου, Θυμνιός και Πετρόπουλος. Σημαντικές θεωρούνται και οι παραμονές στην ομάδα των Καλατζή, Βερτούδου, Γκαβανόπουλου, Ανδρεόπουλου και Κουκουνιά ενώ αποχώρησαν οι Πλουτέσκι, Παπαργυρόπουλος, Σμυρλής, Ζακυνθινός, Ζαχαριάς, Κυριακόπουλος και Κορακίτης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Ζωγράφου 17.00 Ζωγράφου-Μανδραϊκός Κάρδαρης-Μπούκας (Βιδάλης)

Αγ. Δημητρίου (Ν) 17.00 Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Παπάγου Παπαφωτίου-Πολυχρόνης (Μπουρνάς)

Γ. Γεννηματάς 17.00 Πρωτέας Β.-Τρίτων Ζακεστίδης-Μηλαπίδης (Μουζάκης Στ.)

Απόλλωνα 17.00 Απόλλων Σμύρνης-Κορωπί Παπαθανασίου-Στρέμπας (Ζερδεβάς)

Στ. Καλαϊτζής 17.00 Πανερυθραϊκός-Ιωνικός Ν. Θεοδωρόπουλος-Γιακείμη (Ελευθεριάδης)

Δ. Βικέλας 17.00 Ν. Κηφισιά-Μαρούσι Τσαρούχα-Αποστολίδης (Ορφανός)

2ο Ελευσίνας 17.00 Πανελευσινιακός-Περιστέρι Πόντας-Καραβίτης (Άκελ)

Keywords
εθνικη, basket, league, basketblog, περιστερι, ΑΕΚ, παπανδρεου, καλοκαιρι, νικαια, νέα, ηλιαδης, μουμπαρακ, δραση, ελλαδα, μπλε, καστανιώτης, ολυμπιακος, κρητη, πατρα, εσκανα, παπαγεωργοπουλος, coach, κινηση στους δρομους, ρια αντωνιου, πετρουλα dvd, αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, λευτερης πανταζης, αλλαγη ωρας 2013, γιωργος αγγελοπουλος, ξανα, δουλεια, δουκας, εδρα, ηγεσια, ιχνος, κηφισια, μπασκετ, οικονομοπουλος, ονειρα, ονοματα, παιχνιδια, προγραμμα, σωτηρια, υφαντης, χρωματα, basket, αγια παρασκευη, αιγλη, ακρατα, ανθρωπος, ανοδος, απολλων, απωλεια, βιδαλης, βλαχος, βλεμμα, βορεια, βρισκεται, γεγονος, γεωργακοπουλος, γεωργιου, γινεται, γηπεδο, γρηγορης, δεδες, διοικηση, δικη, δοξα, δωσει, δυναμικο, εγινε, εγγυηση, εμψυχο, ενεργεια, εποχη, ερυθραια, ερχεται, ερχονται, εσκανα, ετων, ζαχαριας, ζωγραφου, θανοπουλος, θεοφιλος, εικονα, ιστορικο, ιωνικος, καστανιώτης, κεφαλαιο, κηφισιας, κοη, κορμος, κορωπι, κρονος, λαμψη, λιακοπουλος, λυμπεροπουλος, λυμπερης, μπλε, μανο, νικο, ομαδα, ονομα, οντας, περιβαλλον, ποιοτητα, προβληματα, ποναει, σαρρης, σαββας, σεζον, σιγουρα, συγκεκριμενα, σιουτης, σολωμος, στιγμα, σφηνα, ταυτοτητα, ταξιδια, τμημα, φυγη, φορα, ανηκει, basketblog, βηματα, coach, δημητρης, ενωση, εθνικο, κλειστο, κωστας, λαζαρος, league, μαυρος, μια φορα, μπαλαφας, μπροστα, ομαδες, παυλος, σπυρος, σπυροπουλος, σωρο, θεσεις, ξεκινησε, ζαφειρης
Τυχαία Θέματα