Champions League: Final-4 με ελληνικό «χρώμα»!

Ολοκληρώθηκε η προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ στον πρώτο χρόνο ζωής του με το προσεχές Final-4 να έχει 4 ομάδες από 4 διαφορετικές χώρες, και φυσικά να υπάρχει για ακόμα μία φορά σε μεγάλη διοργάνωση ελληνικό στοιχείο.

Την αρχή στις προκρίσεις έκανε η Μπάνβιτ, η οποία μπορεί να βρισκόταν πίσω στο σκορ κόντρα στην Λούντβιχσμπουργκ και σε συνδυασμό με τον πρώτο αγώνα έμενε εκτός ημιτελικών, πραγματοποιώντας όμως εξαιρετική εμφάνιση στα τελευταία δύο λεπτά πήρε τη νίκη

και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Την πρόκριση στην επόμενη φάση πήρε και η "σταχτοπούτα" στα ευρωπαϊκά σαλόνια, Μονακό, η οποία με δύο νίκες κόντρα στην Σάσαρι είναι η δεύτερη από τις ομάδες που θα βρεθούν στα ημιτελικά.

Στα παιχνίδια που είχαν ελληνικό χρώμα, η Τενερίφη πήρε το εισιτήριο για το Final-4 κόντρα στην Βιλερμπάν με τον Γιώργο Μπόγρη να κάνει εξαιρετική εμφάνιση πετυχαίνοντας 12 πόντους και μαζεύοντας 6 ριμπάουντ. Την πρόκριση πήρε όμως και η Βενέτσια του Μάικ Μπράμου, η οποία ανέτρεψε την αρχική νίκη της Καρσίγιακα και κέρδισε με 74-66 με τον Έλληνα διεθνή φόργουορντ να πετυχαίνει 7 πόντους και να μοιράζει 2 ασίστ, ενώ είχε και 8 ριμπάουντ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Λούντβιχσμπουργκ-Μπάνβιτ (92-87) 53-59
Βενέτσια-Καρσίγιακα (71-74) 74-66
Σάσαρι-Μονακό (62-73) 76-79
Τενερίφη-Βιλερμπάν (62-62) 61-51

Η κλήρωση για την ημιτελική φάση θα λάβει χώρα στις 7 Απριλίου, με το Final-4 της διοργάνωσης να είναι προγραμματισμένο για τις 28-30 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα