Του αρέσει... η αμφισβήτηση

Μία ακόμη υπέρβαση ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στο Μπάμπεργκ για τον Παναθηναϊκό. Εκεί όπου το τριφύλλι έβαλε οριστικά τέλος στα σενάρια… καταστροφολογίας που άρχισαν να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους μετά το "διπλό" της Ουνικάχα Μάλαγα επί της Αναντολού Εφές. Οι "πράσινοι" γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του αγώνα της ισπανικής ομάδας ήξεραν πολύ καλά πως η αναμέτρηση κόντρα στη Μπάμπεργκ ήταν η μεγάλη τους ευκαιρία για τη διεκδίκηση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Κι αν κάποιοι πιστεύουν πως η ομάδα του Κρις Φλέμινγκ μπορεί να θεωρηθεί… αμελητέα ποσότητα, τότε δεν

χρειάζεται παρά να προστρέξουμε στα αποτελέσματά της στο Top 16, εκεί όπου δικαιούταν τουλάχιστον δύο νίκες αφού έχασε ουκ ολίγα παιχνίδια στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Η μεγαλύτερη δικαίωση, όμως, για τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους παίκτες του έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν αποπροσανατολίστηκαν στο ελάχιστο καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους στο Top 16. Αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων, οι "πράσινοι" υπηρέτησαν πιστά αυτό που τονίζει με κάθε τρόπο ο Έλληνας προπονητής. Ήτοι, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά θέτοντας βραχυπρόθεσμους στόχους και αφήνοντας μακριά τα όποια σενάρια πρόκρισης (ή αποκλεισμού).

Εξάλλου, ο Παναθηναϊκός δείχνει να… αρέσκεται στο να δίνει απαντήσεις. Δεν ήταν λίγες οι φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν που αμφισβητήθηκε (ή λοιδορήθηκε) με κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο. Πάντα, όμως, η απάντηση ήταν η ίδια και εξίσου… αποστομωτική.

Οι εμφατικές νίκες του τελευταίου μήνα, αλλά κυρίως η διαρκής αγωνιστική εξέλιξη των "πρασίνων" δίνουν τη δυνατότητα στους φίλους της ομάδας να ελπίζουν πως αυτή είναι μόνο η αρχή.

Πρόδηλο είναι πως δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον και το πώς θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, αλλά, όπως και να έχει, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δείχνει με σταθερά βήματα να βελτιώνεται σε όλους τους τομείς και να αποδεικνύει πως δεν έχει βρει ακόμα πιο είναι το αγωνιστικό της ταβάνι.

Και αυτό είναι το μεγαλύτερο… προσόν της στην παρούσα φάση. Κανείς δεν μπορεί να την ψέξει πως δεν προσπαθεί να γίνει καλύτερη και πως έχει φτάσει στα όριά της…

Keywords
Τυχαία Θέματα